28 °C Budapest

Gyengébb forint, tartósan 1.22 felett a dollár

Pénzcentrum
2004. június 1. 11:19

A forint ma reggel a múlt péntekinél kissé gyengébb szinten nyitott az euróval szemben, a kereskedés a 251-252 Ft/euró körül zajlik. Az állampapírok másodpiacán érezhető hozamemelkedésnek lehetünk tanúi. A dollár a múlt csütörtöki jelentős gyengülés óta nem tudott magára találni az euróval szemben, a kurzus továbbra is az 1.22-es USD/EUR szint felett ingadozik. A jen a dollár gyengélkedésével párhuzamosan tovább tudott erősödni, a kurzus már a lélektanilag fontos 110-es szint alatt mozog.

eurhufcomp
eurhufcomp
Ma reggel a múlt pénteki 251.40-251.60 Ft/eurós szintnél kissé gyengébben, a 252.0-252.20 EUR/HUF szinten nyitott a forint, a kereskedés eddigi szakaszában érdemleges elmozdulás nem történt. Az árfolyam jellemzően a 251.70-252.20 közötti sávban ingadozik, mely az intervenciós sáv erős oldalán mintegy 10.7-10.8%-os eltérést jelent a sávközéptől.

A Monetáris Tanács rendszerint kéthetente ülésezik, ugyanakkor ezen a héten nem lesz ülés. A következő tanácskozási nap június 7.

Főbb magyar makrogazdasági hírek (GDP és beruházási adatok) szerdán jelennek meg, addig a forint feltehetően a már megszokott, 251-253 Ft/eurós sávban ingadozhat.

Az állampapírok másodpiacán az alacsony forgalmú pénteki napot követően várthatóan ma is a megszokottnál csendesebb kereskedés zajlik, a hozamok érezhető változása mellett. A kereskedés eddigi szakaszában 10-15 bázispontos hozamemelkedésnek lehetünk tanúi.

Az ÁKK ma a 3, szerdán a 6, csütörtökön a 12 hónapos futamidejű diszkont-kincstárjegyek aukcióját tartja, mindhárom aukción 35 milliárd forintot tesz ki a felkínált mennyiség. A héten nagyobb mennyiségű diszkont-kincstárjegy jár le, ami feltehetően élénkülő kereskedést, és akár jelentősebb hozamelmozdulásokat is okozhat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár továbbra is az 1.22 USD/EUR szint felett tartózkodik, mely a múlt hét végi vegyes fogadtatású (visszaeső fogyasztói bizalom, ugyanakkor erőteljesen bővülő feldolgozóipar Michigan környékén az USA-ban) adatok mellett a hétvégi szaúd-arábiai támadásnak is "köszönhető". A kurzus a hosszú hétvége miatti jelentős pozíciózárások következtében csak kismértékben változott, a legutóbbi kötések jellemzően az 1.2230-1.2240 USD/EUR közötti sávban születtek. Ma tették közzé az euró-zóna beszerzési menedzser indexeit. Mind az egész országcsoportra, mind a főbb tagországokra vonatkozó mutatók a várakozásoknál nagyobb emelkedést mutattak, a feldolgozóipar további expanzióját vetítve előre. Szintén mára várható az USA-ban is a legfrissebb BMI érték.

usdjpycomp
usdjpycomp
A jen az euróhoz hasonlóan tovább erősödött a zöldhasúval szemben, a kurzus a hét végén már a 109-110 JPY/USD sávban ingadozott, a legutóbbi kötések jellemzően a 109.1-109.3 JPY/USD környékén születnek. Technikai szempontból jelentős támasztópontnak tűnik a 109-es szint, azt esetlegesen áttörve a kurzus akár a 108.50-es szintig is erősödhet.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.05.27 12:10
A saját boldogságunk megteremtésében nagy szerepet játszik az egyéni felelősségvállalás. Nem várhatj...
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 27. hétfő
Hella
22. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem