20 °C Budapest

Gyengébb forint, tartósan 1.22 felett a dollár

Pénzcentrum
2004. június 1. 11:19

A forint ma reggel a múlt péntekinél kissé gyengébb szinten nyitott az euróval szemben, a kereskedés a 251-252 Ft/euró körül zajlik. Az állampapírok másodpiacán érezhető hozamemelkedésnek lehetünk tanúi. A dollár a múlt csütörtöki jelentős gyengülés óta nem tudott magára találni az euróval szemben, a kurzus továbbra is az 1.22-es USD/EUR szint felett ingadozik. A jen a dollár gyengélkedésével párhuzamosan tovább tudott erősödni, a kurzus már a lélektanilag fontos 110-es szint alatt mozog.

eurhufcomp
eurhufcomp
Ma reggel a múlt pénteki 251.40-251.60 Ft/eurós szintnél kissé gyengébben, a 252.0-252.20 EUR/HUF szinten nyitott a forint, a kereskedés eddigi szakaszában érdemleges elmozdulás nem történt. Az árfolyam jellemzően a 251.70-252.20 közötti sávban ingadozik, mely az intervenciós sáv erős oldalán mintegy 10.7-10.8%-os eltérést jelent a sávközéptől.

A Monetáris Tanács rendszerint kéthetente ülésezik, ugyanakkor ezen a héten nem lesz ülés. A következő tanácskozási nap június 7.

Főbb magyar makrogazdasági hírek (GDP és beruházási adatok) szerdán jelennek meg, addig a forint feltehetően a már megszokott, 251-253 Ft/eurós sávban ingadozhat.

Az állampapírok másodpiacán az alacsony forgalmú pénteki napot követően várthatóan ma is a megszokottnál csendesebb kereskedés zajlik, a hozamok érezhető változása mellett. A kereskedés eddigi szakaszában 10-15 bázispontos hozamemelkedésnek lehetünk tanúi.

Az ÁKK ma a 3, szerdán a 6, csütörtökön a 12 hónapos futamidejű diszkont-kincstárjegyek aukcióját tartja, mindhárom aukción 35 milliárd forintot tesz ki a felkínált mennyiség. A héten nagyobb mennyiségű diszkont-kincstárjegy jár le, ami feltehetően élénkülő kereskedést, és akár jelentősebb hozamelmozdulásokat is okozhat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár továbbra is az 1.22 USD/EUR szint felett tartózkodik, mely a múlt hét végi vegyes fogadtatású (visszaeső fogyasztói bizalom, ugyanakkor erőteljesen bővülő feldolgozóipar Michigan környékén az USA-ban) adatok mellett a hétvégi szaúd-arábiai támadásnak is "köszönhető". A kurzus a hosszú hétvége miatti jelentős pozíciózárások következtében csak kismértékben változott, a legutóbbi kötések jellemzően az 1.2230-1.2240 USD/EUR közötti sávban születtek. Ma tették közzé az euró-zóna beszerzési menedzser indexeit. Mind az egész országcsoportra, mind a főbb tagországokra vonatkozó mutatók a várakozásoknál nagyobb emelkedést mutattak, a feldolgozóipar további expanzióját vetítve előre. Szintén mára várható az USA-ban is a legfrissebb BMI érték.

usdjpycomp
usdjpycomp
A jen az euróhoz hasonlóan tovább erősödött a zöldhasúval szemben, a kurzus a hét végén már a 109-110 JPY/USD sávban ingadozott, a legutóbbi kötések jellemzően a 109.1-109.3 JPY/USD környékén születnek. Technikai szempontból jelentős támasztópontnak tűnik a 109-es szint, azt esetlegesen áttörve a kurzus akár a 108.50-es szintig is erősödhet.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
laskainelli  |  2023.06.01 14:23
Az önbizalomhiány különböző módokon és életszakaszokban jelentkezhet, de ha megfigyeled a jelen hely...
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK: Ál...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?