OBA: csökkenő bevételek ellenére stabil működés

Pénzcentrum
2004. május 28. 09:51

Az OBA mérlegfőösszege 2003-ban, az előző évinél kisebb mértékben, 4%-os növekedéssel 44.6 milliárd forintra nőtt. A 2003. évi mérleg szerinti eredmény 1.7 milliárd forintot tett ki. Az OBA tagintézeti létszáma 2003-ban 6-tal csökkent, tagjai között jelenleg 218 hitelintézetet tart nyilván az Alap. A tagintézetek által befizetett díjbevételek a korábbi évhez képest 60%-os mértékben csökkentek a kulcsok mérséklődése miatt.

A tavalyi évben a saját tőke két új hitelintézet - a Bank of China (Hungária) Rt. és a Sopron Bank Rt. - által fizetett csatlakozási díj mértékével 23.5 millió Ft-tal nőtt, teljes összege jelenleg 861 millió Ft.

A hitelintézetek csődje esetén a betétesek kártalanítására szolgáló vagyonnövekmény alapvetően két bevételi forrásból származik: egyrészt a tagintézetek által a tárgyévben befizetett betétbiztosítási díjból, másrészt a korábban felhalmozott díjak állampapírba való befektetésének hozamából.

2003-ban a betétbiztosítási díjkulcsok átlagos mértéke az előző évinek kb. egyharmadára csökkent. Ennek hatására a tagintézetek által befizetett díjbevételek a korábbi évhez képest 60%-os mértékben csökkentek, értékben 1.2 milliárd forintot értek el.

A portfoliókezelési tevékenységgel elért hozam 2003-ban közel 700 millió forinttaljárult hozzá a mérleg szerinti eredményhez.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az OBA tagintézeti létszáma 2003-ban 6-tal csökkent, tagjai között jelenleg 218 hitelintézetet tart nyilván az Alap. A hitelintézetek megoszlása: 35 bank és szakosított hitelintézet (ebből 2 lakástakarék-pénztár), 177 takarékszövetkezet és 6 hitelszövetkezet.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24