7 °C Budapest

Inter-Európa Bank: kiváló Q1 eredmény - de mi lesz az árfolyammal?

Pénzcentrum
2004. május 7. 08:48

Remek ütemben vásárolta meg tavaly kora tavasszal a főtulajdonos San Paolo IMI az Inter-Európa Bank részvényeinek túlnyomó részét. Az azóta eltelt időben a bank eredményessége és hatékonysága látványosan javult, a kisbanknak sikerült meglovagolnia a bankszektor kedvező trendjeit. Nem volt ez másként az idei év első negyedében sem. Az IEB első negyedéves adózótt eredményét 37%-kal növelte a

Remek ütemben vásárolta meg tavaly kora tavasszal a főtulajdonos San Paolo IMI az Inter-Európa Bank részvényeinek túlnyomó részét. Az azóta eltelt időben a bank eredményessége és hatékonysága látványosan javult, a kisbanknak sikerült meglovagolnia a bankszektor kedvező trendjeit. Nem volt ez másként az idei év első negyedében sem.

Az IEB első negyedéves adózótt eredményét 37%-kal növelte a tavalyi év hasonló időszakához képest. A növekedés oka a nettó kamatbevétel 33%-os növekedése volt, mely a felfutó lakossági hitelállománynak, elsősorban a tavalyi lakáshitel boom-nak volt köszönhető.
A bank díj- és jutalékbevételeinek növekedési üteme mindössze 10%-os volt, mely megítélésünk szerint elmarad a piac növekedési ütemétől, s az IEB csekély piaci súlyára vezethető vissza. A bank pénzügyi műveleteiből származó árbevétel a tavalyi évhez képest 16%-kal esett vissza, melynek oka a devizakereskedelem várttól elmaradó eredménye volt. Az értékpapír-kereskedelem eredménye ugyanakkor némileg még meg is haladta a tervezett mértéket.


A banküzemi költségek a korábbi alacsony növekedési dinamikához kéest ezúttal megugrottak, 27%-kal haladták meg a tavalyi évi szintet. Erre azonban a növekedés érdekében szükség is volt, hiszen ezek a költségek a fiókhálózat bővítésével és a marketing költségek növekedésével függtek össze.

Az ügyfelekkel szembeni követelések 19%-kal emelkedtek a tavalyi első negyedévhez képest, mely a lakossági hitelállomány növekedésének volt köszönhető.


A 15%-os mérlegfőösszeg növekedés ellenére a bank mérlegfőösszege még mindig 200 mrd Ft alatt van, mellyel egyre egyértelműbben a kis-közép bankok csoportjába sorolódik vissza az IEB. Mivel azonban a bank költséges és kétséges megtérülést biztosító növekedési projektekbe nem fog, a gyors ütemben bővülő bankpiacon ekkora mérettel is jó hatékonysággal és eredményességgel tud működni, a tulajdonosok vélhető megelégedésére.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A részvény jelenlegi könyv szerinti értéktől is elmaradó árfolyama nyilvánvalóan elmarad a fair fundamentális értékétől, az alacsony közkézhányadból fakadó csekély likviditás miatt azonban a részvény vásárlása a jelentős alulértékeltség ellenére is komoly likviditási kockázatokat rejt magában.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm