17 °C Budapest

Új blue chip születik? Waberer's Csoport még az idén a BÉT-re léphet

Pénzcentrum
2004. május 5. 08:43

Horváth Zsolt, a BÉT vezérigazgatójának nyilatkozata szerint az EU csatlakozással és a kedvezőbb piaci környezettel érezhetően megnőtt az érdeklődés a tőzsdei megjelenések iránt - írja a VG. A vezérigazgató szerint az idei évben három új cég jelenhet meg a tőzsdén, s köztük lehet Közép-Európa legnagyobb szállítmányozási és logisztikai cége, a Volán Tefu és a Hungarocamion egyesüléséből létrejött Waberer's csoport.

A Waberer's Csoportról a Volán Tefu alapjain elindulva hatalmas akvizíciós hullámot hajtott végre az elmúlt években. A Waberer tavaly közel 60 mrd Ft-os árbevételt és 4 mrd Ft-os adózott eredményt ért el.

A cégcsoportban idén év elején szerzett tőkeemeléssel 20%-os részesedést az amerikai kockázati tőketársaság, az AIG CET meglehetősen alacsony árazáson. A tranzakció nyilvánosságra került részeiből 10 mrd Ft-os cégérték állapítható meg (a 20%-ért mindössze 2 mrd Ft-ot fizetett az AIG).
Közép-Európa egyik legdinamikusabban fejlődő szektora a logisztika, s ezen belül a vezető szerepet játszó Waberer’s akvizíciók és organikus növekedés révén igen komoly növekedési dinamikát tud felmutatni. Több jel is arra mutat, hogy amennyiben egy kedvező profit növekedési dinamika a jövőre vonatkozóan is kimutatható lesz, s a Waberer Csoport felhasználta az AIG tőkeinjekcióját, akkor egy igen jó tőkepiaci tranzakció tető alá hozható lesz, melynek árazása már igencsak távol lesz a 10 mrd Ft-tól.

Mint a csoport idei évben bekövetkezett névváltása is mutatja, a főtulajdonos, Wáberer György nem kívánja feladni a többségi pozícióját, így feltehetően a közkézhányad 30-40% között lehet majd az AIG részesedésének tőzsdén keresztüli értékesítésével és a jelenlegi tulajdonosok részleges eladásával és újbóli tőkeemeléssel.

Nem zárjuk ki, hogy a BÉT hatodik leglikvidebb társasága lesz a Waberer’s Csoport, két-három éven belül új blue chip születik.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?