-2 °C Budapest

Új blue chip születik? Waberer's Csoport még az idén a BÉT-re léphet

Pénzcentrum
2004. május 5. 08:43

Horváth Zsolt, a BÉT vezérigazgatójának nyilatkozata szerint az EU csatlakozással és a kedvezőbb piaci környezettel érezhetően megnőtt az érdeklődés a tőzsdei megjelenések iránt - írja a VG. A vezérigazgató szerint az idei évben három új cég jelenhet meg a tőzsdén, s köztük lehet Közép-Európa legnagyobb szállítmányozási és logisztikai cége, a Volán Tefu és a Hungarocamion egyesüléséből létrejött Waberer's csoport.

A Waberer's Csoportról a Volán Tefu alapjain elindulva hatalmas akvizíciós hullámot hajtott végre az elmúlt években. A Waberer tavaly közel 60 mrd Ft-os árbevételt és 4 mrd Ft-os adózott eredményt ért el.

A cégcsoportban idén év elején szerzett tőkeemeléssel 20%-os részesedést az amerikai kockázati tőketársaság, az AIG CET meglehetősen alacsony árazáson. A tranzakció nyilvánosságra került részeiből 10 mrd Ft-os cégérték állapítható meg (a 20%-ért mindössze 2 mrd Ft-ot fizetett az AIG).
Közép-Európa egyik legdinamikusabban fejlődő szektora a logisztika, s ezen belül a vezető szerepet játszó Waberer’s akvizíciók és organikus növekedés révén igen komoly növekedési dinamikát tud felmutatni. Több jel is arra mutat, hogy amennyiben egy kedvező profit növekedési dinamika a jövőre vonatkozóan is kimutatható lesz, s a Waberer Csoport felhasználta az AIG tőkeinjekcióját, akkor egy igen jó tőkepiaci tranzakció tető alá hozható lesz, melynek árazása már igencsak távol lesz a 10 mrd Ft-tól.

Mint a csoport idei évben bekövetkezett névváltása is mutatja, a főtulajdonos, Wáberer György nem kívánja feladni a többségi pozícióját, így feltehetően a közkézhányad 30-40% között lehet majd az AIG részesedésének tőzsdén keresztüli értékesítésével és a jelenlegi tulajdonosok részleges eladásával és újbóli tőkeemeléssel.

Nem zárjuk ki, hogy a BÉT hatodik leglikvidebb társasága lesz a Waberer’s Csoport, két-három éven belül új blue chip születik.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.12.07 17:10
A hűtlenség egy döntés, amit a hűtlen fél hoz meg, számára észszerűnek tűnő indokra támaszkodva. A k...
hrbonbon  |  2023.12.06 23:54
NEARSHORING The practice of transferring a business operation to a nearby country, especially in pr...
vezetoi-coaching  |  2023.12.06 09:06
Nyilván mindenki, aki őrli naponta a Duolingo-t, megkapja Mikulásra az évi egyenleget, 4 KPI-jal, mu...
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
hrdoktor  |  2023.12.04 10:06
Sokan szükséges rosszként tekintenek az üzemorvosi vizsgálatra, pedig nemcsak a munkáltató, hanem a...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem