36 °C Budapest

Dráma az easyJet fedélzetén

Pénzcentrum
2004. május 5. 11:30

Alig három hónappal a Ryanair drasztikus warningja után hasonló lépésre kényszerült a másik domináns európai diszkont-légitársaság, az immár Budapest-London(Luton) között is közlekedő easyJet. Azonnali reakcióként az társaság piaci kapitalizációjának negyedét veszítette el néhány óra alatt.

Az októbertől márciusig terjedő üzleti félévben a társaság az elemzői konszenzus által várt 16.4 millió euró helyett 18.5 millió eurós adózás előtti veszteségről számolt be.


Az éves kilátások tekintetében a menedzsment immár nem "óvatosan optimista", hanem csak "óvatos", amely érzékelteti a szegmensben uralkodó bizonytalanságot.

Ray Webster szerint az iparágban uralkodó erőteljes versenyhelyzet "nyereségküszöb alatti, megalapozatlan" árazási politikára kényszeríti a túlélésért küzdő piaci szereplőket. A vezérigazgató szerint a megoldást újabb források bevonása és a szinergiaelőnyök kihasználásán alapuló fúziók jelenthetik. "Átlagos viteldíjaink tovább csökkennek majd, de költségeinket ennél is gyorsabban igyekszünk leszorítani a marginok megőrzése érdekében" - nyilatkozta Webster.

Az áprilisi forgalmi adatok arról árulkodnak, hogy egyelőre csak csökkenő kapacitás-kihasználtság mellett képes egyre több utas szállítására az easyJet.

Miközben az easyJet papírjai 21%-os zuhanást mutatnak, a rivális Ryanair részvényei - melyek a bejelentés hatására 7%-kal estek - jelenleg 3.4%-os mínuszban forognak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 13:00