Dráma az easyJet fedélzetén

Pénzcentrum
2004. május 5. 11:30

Alig három hónappal a Ryanair drasztikus warningja után hasonló lépésre kényszerült a másik domináns európai diszkont-légitársaság, az immár Budapest-London(Luton) között is közlekedő easyJet. Azonnali reakcióként az társaság piaci kapitalizációjának negyedét veszítette el néhány óra alatt.

Az októbertől márciusig terjedő üzleti félévben a társaság az elemzői konszenzus által várt 16.4 millió euró helyett 18.5 millió eurós adózás előtti veszteségről számolt be.


Az éves kilátások tekintetében a menedzsment immár nem "óvatosan optimista", hanem csak "óvatos", amely érzékelteti a szegmensben uralkodó bizonytalanságot.

Ray Webster szerint az iparágban uralkodó erőteljes versenyhelyzet "nyereségküszöb alatti, megalapozatlan" árazási politikára kényszeríti a túlélésért küzdő piaci szereplőket. A vezérigazgató szerint a megoldást újabb források bevonása és a szinergiaelőnyök kihasználásán alapuló fúziók jelenthetik. "Átlagos viteldíjaink tovább csökkennek majd, de költségeinket ennél is gyorsabban igyekszünk leszorítani a marginok megőrzése érdekében" - nyilatkozta Webster.

Az áprilisi forgalmi adatok arról árulkodnak, hogy egyelőre csak csökkenő kapacitás-kihasználtság mellett képes egyre több utas szállítására az easyJet.

Miközben az easyJet papírjai 21%-os zuhanást mutatnak, a rivális Ryanair részvényei - melyek a bejelentés hatására 7%-kal estek - jelenleg 3.4%-os mínuszban forognak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?