Kivárás a forintpiacon - megoszlanak a vélemények a kamatdöntés kimeneteléről

Pénzcentrum
2004. május 3. 10:34

A forint ma reggel a múlt pénteki záró-értéke körüli szinten nyitott az euróval szemben. Megoszlik a piac véleménye a Monetáris Tanács mai ülése előtt arról, hogy mi várható a kamatdöntés ügyében.

eurhufcomp
eurhufcomp
A forint a kereskedés eddigi szakaszában jellemzően a 250.60 - 250.90 Ft/euró közötti sávban ingadozott, ami megfelel a múlt pénteki késő délutáni kereskedésben kialakult kurzusnak. Az árfolyamban tehát úgy tűnik, nem érződik az EU-csatlakozásunk "hatása", a piacot ugyanis sokkal inkább a ma kora délutáni jegybanki nyilatkozat foglalkoztatja. Addig feltehetően a kivárás jellemzi majd a kereskedést.

Az elemzők megosztottak egy esetleg kisebb mértékű kamatcsökkentés kérdésében, ugyanis a forint kurzus a múlt hét folyamán jelentős volatilitást mutatott. Az árfolyam továbbra is benne van a jegybank által korábban hangoztatott 250-260 Ft/euró közötti sávban. A vállalatok körében a felmérések szerint mérsékeltnek tűnnek az inflációs várakozások, melyek hozzásegíthetnek a folytatódó dezinflációhoz és ezzel párhuzamosan csökkenő kamatszinthez.

Az állampapírok másodpiacán változó mértékben emelkedtek a hozamok a kereskedés eddigi szakaszában, nagyobb hozamemelkedés (20-30 bp) a rövidebb futamidőknél figyelhető meg. A piac fél éven belül mintegy 75 bp-os kamatvágást áraz, a hozamszint itt 11.3% körül ingadozik.

eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár továbbra is az 1.20-es szint körül mozog az euróval szemben, azaz a múlt heti kedvező amerikai makroadatok továbbra sem tudtak lendületet adni a zöldhasúnak. A kötések a mai kereskedés során jellemzően az 1.1950 - 1.1980 közötti sávban születtek. Holnap ülésezik a FED Nyílt Piaci Bizottsága, amely kompetens az irányadó ráta megváltoztatásában. Piaci várakozás szerint azonban a ráta (most még) változatlan marad.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

usdjpycomp
usdjpycomp
A japán jen továbbra is az elmúlt hetekhez képest lényegesen gyengébb szinten ingadozik a dollárral szemben. A kurzus az elmúlt néhány napban folyamatosan a 110 jen/dollár környékén ingadozott, amely feltehetően megfelel a japán jegybank szándékának. A kötések jelenleg a 109.90 - 110.10 jen/dollár közötti sávban születnek. Elemzők szerint, amennyiben a jen ismét számottevően erősödne a dollárral szemben, úgy a japán jegybank továbbra is intervenciókkal élne a jen gyengítése érdekében.

HR BLOGGER
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem