32 °C Budapest

Kivárás a forintpiacon - megoszlanak a vélemények a kamatdöntés kimeneteléről

Pénzcentrum
2004. május 3. 10:34

A forint ma reggel a múlt pénteki záró-értéke körüli szinten nyitott az euróval szemben. Megoszlik a piac véleménye a Monetáris Tanács mai ülése előtt arról, hogy mi várható a kamatdöntés ügyében.

eurhufcomp
eurhufcomp
A forint a kereskedés eddigi szakaszában jellemzően a 250.60 - 250.90 Ft/euró közötti sávban ingadozott, ami megfelel a múlt pénteki késő délutáni kereskedésben kialakult kurzusnak. Az árfolyamban tehát úgy tűnik, nem érződik az EU-csatlakozásunk "hatása", a piacot ugyanis sokkal inkább a ma kora délutáni jegybanki nyilatkozat foglalkoztatja. Addig feltehetően a kivárás jellemzi majd a kereskedést.

Az elemzők megosztottak egy esetleg kisebb mértékű kamatcsökkentés kérdésében, ugyanis a forint kurzus a múlt hét folyamán jelentős volatilitást mutatott. Az árfolyam továbbra is benne van a jegybank által korábban hangoztatott 250-260 Ft/euró közötti sávban. A vállalatok körében a felmérések szerint mérsékeltnek tűnnek az inflációs várakozások, melyek hozzásegíthetnek a folytatódó dezinflációhoz és ezzel párhuzamosan csökkenő kamatszinthez.

Az állampapírok másodpiacán változó mértékben emelkedtek a hozamok a kereskedés eddigi szakaszában, nagyobb hozamemelkedés (20-30 bp) a rövidebb futamidőknél figyelhető meg. A piac fél éven belül mintegy 75 bp-os kamatvágást áraz, a hozamszint itt 11.3% körül ingadozik.

eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár továbbra is az 1.20-es szint körül mozog az euróval szemben, azaz a múlt heti kedvező amerikai makroadatok továbbra sem tudtak lendületet adni a zöldhasúnak. A kötések a mai kereskedés során jellemzően az 1.1950 - 1.1980 közötti sávban születtek. Holnap ülésezik a FED Nyílt Piaci Bizottsága, amely kompetens az irányadó ráta megváltoztatásában. Piaci várakozás szerint azonban a ráta (most még) változatlan marad.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

usdjpycomp
usdjpycomp
A japán jen továbbra is az elmúlt hetekhez képest lényegesen gyengébb szinten ingadozik a dollárral szemben. A kurzus az elmúlt néhány napban folyamatosan a 110 jen/dollár környékén ingadozott, amely feltehetően megfelel a japán jegybank szándékának. A kötések jelenleg a 109.90 - 110.10 jen/dollár közötti sávban születnek. Elemzők szerint, amennyiben a jen ismét számottevően erősödne a dollárral szemben, úgy a japán jegybank továbbra is intervenciókkal élne a jen gyengítése érdekében.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?