23 °C Budapest

Mi történt a Synergon közgyűlésén?

Pénzcentrum
2004. április 30. 13:57

A Synergon Informatika Rt. 2004. április 30-án megtartott évi rendes Közgyűlése az alábbi határozatokat hozta:

A közgyűlés elfogadta a Synergon Igazgatóságának tevékenységéről, valamint a Synergon Informatika Rt. és a Synergon Csoport 2003-as tevékenységéről szóló beszámolóját.

A közgyűlés elfogadta a Társaság állandó könyvvizsgálója, az Ernst & Young Kft.-nek a Magyar Nemzeti Könyvvizsgálati Standardok alapján a Synergon Rt. 2003. évi éves beszámolójának és a Nemzetközi Könyvvizsgálati Standardok (IFRS), valamint a Magyar Nemzeti Könyvvizsgálati Standardok alapján készült Synergon Csoport 2003. évi éves konszolidált beszámolójának vizsgálatáról készült Független Könyvvizsgálói Jelentését, továbbá auditált mérleg és eredményadatait. A Közgyűlés a Synergon Rt. 2003. évi negatív társasági adóalapját 5 évre elhatárolja. A Synergon Rt. a 2003-as év eredménye után osztalékot nem fizet.
A Synergon Informatika Rt. közgyűlése elfogadta az új, egységes szerkezetű Alapszabály valamennyi rendelkezését, így azok a Synergon Rt. 1995. szeptember 30-án kelt, többször módosított, egységes szerkezetű Alapszabálya rendelkezései helyébe lépnek.

A Közgyűlés az Igazgatóság tagjainak tiszteletdíja tekintetében 2004. május 1-jétől havi bruttó 150.000 forint/fő tiszteletdíjat, míg az Igazgatóság Elnöke részére ugyancsak 2004. május 1-jétől havi bruttó 200.000 forint/fő tiszteletdíjat állapít meg, valamint 1 naptári éves időszakra vonatkozóan személyenként éves bruttó 1.000.000 forint keretösszegig engedélyezi részükre az Igazgatósági tagság ellátása érdekében felmerült költségeik számla ellenében történő elszámolását.

Az Igazgatóság tagjai: Barta Árpád, Czakó Ferenc, Kozák Ákos, Oláh László, Radnóty Zoltán, Szalay Sándor dr.

A Közgyűlés a Felügyelő Bizottság tagjai részére tisztségük időtartamára havi bruttó 110.000 forint, míg a Felügyelő Bizottság. elnöke részére havi bruttó 150.000 forint tiszteletdíjat állapít meg 2004. május 1-jétől. A Felügyelő Bizottság tagjai: Kuller József, Jeszenszky Miklós dr., Bajor Zoltán, Szalma László (munkavállalói delegált), Korompay Gábor (munkavállalói delegált)
A Közgyűlés 1 évre, a 2004. évet lezáró rendes közgyűlés időpontjáig, de legfeljebb 2005. április 30-ig a Társaság állandó könyvvizsgálójává megválasztja az Ernst & Young Könyvvizsgáló Kft.-t.

Az Igazgatóság és Felügyelő Bizottság új tagjai
Kozák Ákos 1989 óta dolgozik a GfK Hungária Piackutató Intézetnél, ahol 1993-tól ügyvezető igazgató, előtte a helyettesi posztot töltötte be. Feladata a kérdezői hálózat kiépítése, az adatrögzítési terület vezetése, számos, médiahasználattal összefüggő vizsgálat vezetése és az ügyvezetői teendők ellátása. 1996-tól a Kereskedelmi Főiskola, Catering és Turizmus, Marketing tanszék Címzetes főiskolai tanára.

1989-ben a Kereskedelmi főiskola Catering és Turizmus szakán végzett, mint közgazdász, majd a Fessel-GfK (Bécs) piackutatási szakmai képzésén vett részt. Ezenkívül az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szociológusi, illetve újságírói diplomákat szerzett.

Radnóty Zoltán 2003-tól kezdve dolgozik a Corvinus Nemzetközi Befektetési Rt.-nél vezérigazgató-helyettesi pozícióban, ahol magyar vállalatokkal közös, határon túli befektetések megvalósításával, portfóliókezeléssel és pénzügyi tanácsadással foglalkozik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

1994 és 2002 között a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. vezérigazgatója volt; a társaság által végzett értékpapír-piaci műveleteket, vállalati pénzügyeket, elemzéseket és strukturált pénzügyi tanácsadást felügyelte. Előtte 1 évig volt a CIB Bróker Rt. vezető munkatársa; értékpapír-piaci műveletekkel, valamint nyilvános és zártkörű kibocsátásokkal foglakozott. 1990-ben kezdte pályafutását CIB Bank Rt. munkatársaként a Tőkepiaci és Befektetési Főosztályon, ahol értékpapír-piaci műveletekkel; vállalat kivásárlással és privatizációval, valamint fizetőügynöki tevékenységgel foglakozott.
A Brunel University-n 1998-ban szerezte meg Master of Business Administration végzettséget; a Buckinghamshire College-on a Diploma in Management Science-t (1995-ben); a Pénzügyi és Számviteli Főiskola Pénzügy Pénzintézeti Szakán 1990-ben szerezte meg első diplomáját, illetve 1992-ben letette a Budapesti Értéktőzsde értékpapír-kereskedői szakvizsgáját.

Jelenleg több cégben tölt be igazgatóság tagságot: a Gumill Rt., Silkem d.o.o. (Szlovénia), Balneoclimaterica S.A. (Románia), Euromilk AS (Szlovákia).

Korompay Gábor 1999 júliusa óta dolgozik a Synergon Informatika Rt.-nél, ahol 2001. novembere óta projektkontrolling vezető, így foglalkozik a társaság árbevétel- és fedezet-előrejelzési rendszer kialakítása, működtetése, a J.D. Edwards ügyviteli-, TimeSheet munkaidőnyilvántartó- és Oracle CRM rendszerek integrációjának megvalósítása, a társaság riportrendszerének egységesítése. Azelőtt kereskedelmi tanácsadóként tevékenykedett.

A Synergon előtt közel egy évig dolgozott a HUMANSoft Kft.-nél, ahol projektvezető volt. A SOFTINVEST Kft.-nél termékmenedzserként tevékenykedett, szintén 1 évig. Pályáját 1994-ben az Albertfalvi Cérnázó Kft.-nél kezdte, mint technológiai osztályvezető.

1997-ben szerezte meg a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán a Közgazdasági szakokleveles mérnöki végzettségét, szakdolgozatát Az a EXACT integrált vállalatirányítási rendszer bemutatása, a vállalatoknál felmerülő problémák megoldásának tükrében témakörben készítette el. Első diplomáját 1992-ben a Könnyűipari Műszaki Főiskola Gépész-üzemmérnök karán szerezte.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.27 08:03
Katalin Laczkó postjában találtam ezt a 3 éleseszüen azonosított szimptómát, aminél érdemes gondolko...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM