25 °C Budapest

Mi történt a Synergon közgyűlésén?

Pénzcentrum
2004. április 30. 13:57

A Synergon Informatika Rt. 2004. április 30-án megtartott évi rendes Közgyűlése az alábbi határozatokat hozta:

A közgyűlés elfogadta a Synergon Igazgatóságának tevékenységéről, valamint a Synergon Informatika Rt. és a Synergon Csoport 2003-as tevékenységéről szóló beszámolóját.

A közgyűlés elfogadta a Társaság állandó könyvvizsgálója, az Ernst & Young Kft.-nek a Magyar Nemzeti Könyvvizsgálati Standardok alapján a Synergon Rt. 2003. évi éves beszámolójának és a Nemzetközi Könyvvizsgálati Standardok (IFRS), valamint a Magyar Nemzeti Könyvvizsgálati Standardok alapján készült Synergon Csoport 2003. évi éves konszolidált beszámolójának vizsgálatáról készült Független Könyvvizsgálói Jelentését, továbbá auditált mérleg és eredményadatait. A Közgyűlés a Synergon Rt. 2003. évi negatív társasági adóalapját 5 évre elhatárolja. A Synergon Rt. a 2003-as év eredménye után osztalékot nem fizet.
A Synergon Informatika Rt. közgyűlése elfogadta az új, egységes szerkezetű Alapszabály valamennyi rendelkezését, így azok a Synergon Rt. 1995. szeptember 30-án kelt, többször módosított, egységes szerkezetű Alapszabálya rendelkezései helyébe lépnek.

A Közgyűlés az Igazgatóság tagjainak tiszteletdíja tekintetében 2004. május 1-jétől havi bruttó 150.000 forint/fő tiszteletdíjat, míg az Igazgatóság Elnöke részére ugyancsak 2004. május 1-jétől havi bruttó 200.000 forint/fő tiszteletdíjat állapít meg, valamint 1 naptári éves időszakra vonatkozóan személyenként éves bruttó 1.000.000 forint keretösszegig engedélyezi részükre az Igazgatósági tagság ellátása érdekében felmerült költségeik számla ellenében történő elszámolását.

Az Igazgatóság tagjai: Barta Árpád, Czakó Ferenc, Kozák Ákos, Oláh László, Radnóty Zoltán, Szalay Sándor dr.

A Közgyűlés a Felügyelő Bizottság tagjai részére tisztségük időtartamára havi bruttó 110.000 forint, míg a Felügyelő Bizottság. elnöke részére havi bruttó 150.000 forint tiszteletdíjat állapít meg 2004. május 1-jétől. A Felügyelő Bizottság tagjai: Kuller József, Jeszenszky Miklós dr., Bajor Zoltán, Szalma László (munkavállalói delegált), Korompay Gábor (munkavállalói delegált)
A Közgyűlés 1 évre, a 2004. évet lezáró rendes közgyűlés időpontjáig, de legfeljebb 2005. április 30-ig a Társaság állandó könyvvizsgálójává megválasztja az Ernst & Young Könyvvizsgáló Kft.-t.

Az Igazgatóság és Felügyelő Bizottság új tagjai
Kozák Ákos 1989 óta dolgozik a GfK Hungária Piackutató Intézetnél, ahol 1993-tól ügyvezető igazgató, előtte a helyettesi posztot töltötte be. Feladata a kérdezői hálózat kiépítése, az adatrögzítési terület vezetése, számos, médiahasználattal összefüggő vizsgálat vezetése és az ügyvezetői teendők ellátása. 1996-tól a Kereskedelmi Főiskola, Catering és Turizmus, Marketing tanszék Címzetes főiskolai tanára.

1989-ben a Kereskedelmi főiskola Catering és Turizmus szakán végzett, mint közgazdász, majd a Fessel-GfK (Bécs) piackutatási szakmai képzésén vett részt. Ezenkívül az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szociológusi, illetve újságírói diplomákat szerzett.

Radnóty Zoltán 2003-tól kezdve dolgozik a Corvinus Nemzetközi Befektetési Rt.-nél vezérigazgató-helyettesi pozícióban, ahol magyar vállalatokkal közös, határon túli befektetések megvalósításával, portfóliókezeléssel és pénzügyi tanácsadással foglalkozik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

1994 és 2002 között a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. vezérigazgatója volt; a társaság által végzett értékpapír-piaci műveleteket, vállalati pénzügyeket, elemzéseket és strukturált pénzügyi tanácsadást felügyelte. Előtte 1 évig volt a CIB Bróker Rt. vezető munkatársa; értékpapír-piaci műveletekkel, valamint nyilvános és zártkörű kibocsátásokkal foglakozott. 1990-ben kezdte pályafutását CIB Bank Rt. munkatársaként a Tőkepiaci és Befektetési Főosztályon, ahol értékpapír-piaci műveletekkel; vállalat kivásárlással és privatizációval, valamint fizetőügynöki tevékenységgel foglakozott.
A Brunel University-n 1998-ban szerezte meg Master of Business Administration végzettséget; a Buckinghamshire College-on a Diploma in Management Science-t (1995-ben); a Pénzügyi és Számviteli Főiskola Pénzügy Pénzintézeti Szakán 1990-ben szerezte meg első diplomáját, illetve 1992-ben letette a Budapesti Értéktőzsde értékpapír-kereskedői szakvizsgáját.

Jelenleg több cégben tölt be igazgatóság tagságot: a Gumill Rt., Silkem d.o.o. (Szlovénia), Balneoclimaterica S.A. (Románia), Euromilk AS (Szlovákia).

Korompay Gábor 1999 júliusa óta dolgozik a Synergon Informatika Rt.-nél, ahol 2001. novembere óta projektkontrolling vezető, így foglalkozik a társaság árbevétel- és fedezet-előrejelzési rendszer kialakítása, működtetése, a J.D. Edwards ügyviteli-, TimeSheet munkaidőnyilvántartó- és Oracle CRM rendszerek integrációjának megvalósítása, a társaság riportrendszerének egységesítése. Azelőtt kereskedelmi tanácsadóként tevékenykedett.

A Synergon előtt közel egy évig dolgozott a HUMANSoft Kft.-nél, ahol projektvezető volt. A SOFTINVEST Kft.-nél termékmenedzserként tevékenykedett, szintén 1 évig. Pályáját 1994-ben az Albertfalvi Cérnázó Kft.-nél kezdte, mint technológiai osztályvezető.

1997-ben szerezte meg a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán a Közgazdasági szakokleveles mérnöki végzettségét, szakdolgozatát Az a EXACT integrált vállalatirányítási rendszer bemutatása, a vállalatoknál felmerülő problémák megoldásának tükrében témakörben készítette el. Első diplomáját 1992-ben a Könnyűipari Műszaki Főiskola Gépész-üzemmérnök karán szerezte.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?