Mi történt a Synergon közgyűlésén?

Pénzcentrum
2004. április 30. 13:57

A Synergon Informatika Rt. 2004. április 30-án megtartott évi rendes Közgyűlése az alábbi határozatokat hozta:

A közgyűlés elfogadta a Synergon Igazgatóságának tevékenységéről, valamint a Synergon Informatika Rt. és a Synergon Csoport 2003-as tevékenységéről szóló beszámolóját.

A közgyűlés elfogadta a Társaság állandó könyvvizsgálója, az Ernst & Young Kft.-nek a Magyar Nemzeti Könyvvizsgálati Standardok alapján a Synergon Rt. 2003. évi éves beszámolójának és a Nemzetközi Könyvvizsgálati Standardok (IFRS), valamint a Magyar Nemzeti Könyvvizsgálati Standardok alapján készült Synergon Csoport 2003. évi éves konszolidált beszámolójának vizsgálatáról készült Független Könyvvizsgálói Jelentését, továbbá auditált mérleg és eredményadatait. A Közgyűlés a Synergon Rt. 2003. évi negatív társasági adóalapját 5 évre elhatárolja. A Synergon Rt. a 2003-as év eredménye után osztalékot nem fizet.
A Synergon Informatika Rt. közgyűlése elfogadta az új, egységes szerkezetű Alapszabály valamennyi rendelkezését, így azok a Synergon Rt. 1995. szeptember 30-án kelt, többször módosított, egységes szerkezetű Alapszabálya rendelkezései helyébe lépnek.

A Közgyűlés az Igazgatóság tagjainak tiszteletdíja tekintetében 2004. május 1-jétől havi bruttó 150.000 forint/fő tiszteletdíjat, míg az Igazgatóság Elnöke részére ugyancsak 2004. május 1-jétől havi bruttó 200.000 forint/fő tiszteletdíjat állapít meg, valamint 1 naptári éves időszakra vonatkozóan személyenként éves bruttó 1.000.000 forint keretösszegig engedélyezi részükre az Igazgatósági tagság ellátása érdekében felmerült költségeik számla ellenében történő elszámolását.

Az Igazgatóság tagjai: Barta Árpád, Czakó Ferenc, Kozák Ákos, Oláh László, Radnóty Zoltán, Szalay Sándor dr.

A Közgyűlés a Felügyelő Bizottság tagjai részére tisztségük időtartamára havi bruttó 110.000 forint, míg a Felügyelő Bizottság. elnöke részére havi bruttó 150.000 forint tiszteletdíjat állapít meg 2004. május 1-jétől. A Felügyelő Bizottság tagjai: Kuller József, Jeszenszky Miklós dr., Bajor Zoltán, Szalma László (munkavállalói delegált), Korompay Gábor (munkavállalói delegált)
A Közgyűlés 1 évre, a 2004. évet lezáró rendes közgyűlés időpontjáig, de legfeljebb 2005. április 30-ig a Társaság állandó könyvvizsgálójává megválasztja az Ernst & Young Könyvvizsgáló Kft.-t.

Az Igazgatóság és Felügyelő Bizottság új tagjai
Kozák Ákos 1989 óta dolgozik a GfK Hungária Piackutató Intézetnél, ahol 1993-tól ügyvezető igazgató, előtte a helyettesi posztot töltötte be. Feladata a kérdezői hálózat kiépítése, az adatrögzítési terület vezetése, számos, médiahasználattal összefüggő vizsgálat vezetése és az ügyvezetői teendők ellátása. 1996-tól a Kereskedelmi Főiskola, Catering és Turizmus, Marketing tanszék Címzetes főiskolai tanára.

1989-ben a Kereskedelmi főiskola Catering és Turizmus szakán végzett, mint közgazdász, majd a Fessel-GfK (Bécs) piackutatási szakmai képzésén vett részt. Ezenkívül az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szociológusi, illetve újságírói diplomákat szerzett.

Radnóty Zoltán 2003-tól kezdve dolgozik a Corvinus Nemzetközi Befektetési Rt.-nél vezérigazgató-helyettesi pozícióban, ahol magyar vállalatokkal közös, határon túli befektetések megvalósításával, portfóliókezeléssel és pénzügyi tanácsadással foglalkozik.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

1994 és 2002 között a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. vezérigazgatója volt; a társaság által végzett értékpapír-piaci műveleteket, vállalati pénzügyeket, elemzéseket és strukturált pénzügyi tanácsadást felügyelte. Előtte 1 évig volt a CIB Bróker Rt. vezető munkatársa; értékpapír-piaci műveletekkel, valamint nyilvános és zártkörű kibocsátásokkal foglakozott. 1990-ben kezdte pályafutását CIB Bank Rt. munkatársaként a Tőkepiaci és Befektetési Főosztályon, ahol értékpapír-piaci műveletekkel; vállalat kivásárlással és privatizációval, valamint fizetőügynöki tevékenységgel foglakozott.
A Brunel University-n 1998-ban szerezte meg Master of Business Administration végzettséget; a Buckinghamshire College-on a Diploma in Management Science-t (1995-ben); a Pénzügyi és Számviteli Főiskola Pénzügy Pénzintézeti Szakán 1990-ben szerezte meg első diplomáját, illetve 1992-ben letette a Budapesti Értéktőzsde értékpapír-kereskedői szakvizsgáját.

Jelenleg több cégben tölt be igazgatóság tagságot: a Gumill Rt., Silkem d.o.o. (Szlovénia), Balneoclimaterica S.A. (Románia), Euromilk AS (Szlovákia).

Korompay Gábor 1999 júliusa óta dolgozik a Synergon Informatika Rt.-nél, ahol 2001. novembere óta projektkontrolling vezető, így foglalkozik a társaság árbevétel- és fedezet-előrejelzési rendszer kialakítása, működtetése, a J.D. Edwards ügyviteli-, TimeSheet munkaidőnyilvántartó- és Oracle CRM rendszerek integrációjának megvalósítása, a társaság riportrendszerének egységesítése. Azelőtt kereskedelmi tanácsadóként tevékenykedett.

A Synergon előtt közel egy évig dolgozott a HUMANSoft Kft.-nél, ahol projektvezető volt. A SOFTINVEST Kft.-nél termékmenedzserként tevékenykedett, szintén 1 évig. Pályáját 1994-ben az Albertfalvi Cérnázó Kft.-nél kezdte, mint technológiai osztályvezető.

1997-ben szerezte meg a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán a Közgazdasági szakokleveles mérnöki végzettségét, szakdolgozatát Az a EXACT integrált vállalatirányítási rendszer bemutatása, a vállalatoknál felmerülő problémák megoldásának tükrében témakörben készítette el. Első diplomáját 1992-ben a Könnyűipari Műszaki Főiskola Gépész-üzemmérnök karán szerezte.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?