-1 °C Budapest

Kiugróan jó első negyedév az UNION Biztosítónál

Pénzcentrum
2004. április 28. 10:47

Kimagaslóan jó adatokkal zárta 2004 első negyedévét az UNION Biztosító. A díjbevétel közel 1 miliárd forintos növekedéssel 2,25 milliárd forintot tett ki. Mindez közel 126 ezer ügyféltől folyt be, ami a tavalyi első negyedévhez képest kétszer annyi szerződést jelent. A növekedés elsősorban a gépjármű-biztosítási üzletágnak köszönhető, amely ötszörösére növelte a biztosító nem-élet üzletágát.

A 2003-ban lezajlott dinamikus nem-életbiztosítási fejlesztések meghozták a kellő eredményt az UNION számára. 2004 első negyedévét - többek között a gépjármű-biztosítások tavalyi felfuttatásának köszönhetően - kitűnő eredménnyel zárta a társaság.

Az idei első negyedéves díjbevétel közel 1 milliárd forinttal, 73%-kal nőtt a tavalyi év első negyedévéhez képest, és így 2,25 milliárd forintot tett ki. Ez elsősorban a nem-életbiztosítási üzletágnak és azon belül is a gépjármű-biztosításnak köszönhető. A nem-életbiztosítási díjbevétel 470%-kal növekedve 1,37 milliárd forintot tett ki, amelyhez a gépjármű-biztosítások 831 millió forinttal járultak hozzá. Figyelemre méltó a társaság folyamatos díjú szerződéseinek díjbevétel fejlődése, amely 1,95 milliárd forintra 84%-kal nőtt.
Az UNION állománydíja az egy évvel korábbihoz képest szintén jelentősen, 72%-kal 7,47 milliárd forintra gyarapodott. Itt is szembeötlő a nem-életbiztosítási üzletág ugrásszerű fejlődése, hiszen míg a társaság állománydíja az életbiztosítások tekintetében 3,49 milliárd forintos szinten maradt, addig a nem-élet üzleágban több mint ötszörösére, 3,98 milliárd forintra nőtt. Az UNION stratégiai célkitűzése, hogy a társaság portfolióján belül az élet- és a nem-élet üzletág arányát kiegyenlítsék, ami az első negyedév végére sikerült is. A biztosító gépjármű-biztosítási üzletágának állománydíja megközelíti a 3 milliárd forintot.

A legjelentősebb fejlődést az UNION a szerződésszám tekintetében érte el. A közel 126 ezer szerződéssel a társaság több mint a duplájára növelte a szerződésállományát, és ezzel ügyfelei számát. Az első negyedév végére a 126 ezer szerződés több mint felét a gépjármű-biztosítások adták.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.09 01:35
GARDENING LEAVE An employee's suspension from work on full pay for the duration of a notice period,...
perfekt  |  2023.12.08 14:05
A kormány új rendeletet adott ki a mérlegképes könyvelők, adótanácsadók és okleveles adószakértők ké...
laskainelli  |  2023.12.07 17:10
A hűtlenség egy döntés, amit a hűtlen fél hoz meg, számára észszerűnek tűnő indokra támaszkodva. A k...
vezetoi-coaching  |  2023.12.06 09:06
Nyilván mindenki, aki őrli naponta a Duolingo-t, megkapja Mikulásra az évi egyenleget, 4 KPI-jal, mu...
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm