18 °C Budapest

Ingadozó forint, kivárás a másodpiacon

Pénzcentrum
2004. április 28. 11:25

A tegnapi - a nap második felében tapasztalt - gyengülést követően a mai nyitás után a forint árfolyama továbbra is a 251-es szint közelében van az euróval szemben. Piacmozgató hírek hiányában a kurzus a mai napon irány nélkül ingadozhat. A dollár kurzusa ismét az 1.19-es szint felett jár az euróval szemben a tegnapi kedvező amerikai makrohírek ellenére.

eurhufcomp
eurhufcomp
A forint a kereskedés eddigi szakaszában jellemzően a tegnapi záróértéknél kissé gyengébb szinten, a 250.80 - 251.10 Ft/euró közötti sávban ingadozott. Medgyessy Péter tegnap késő délutáni nyilatkozata (folytatni kell a kamatcsökkentést) bizonyára ismét erősítette a befektetőkben a kamatcsökkentési várakozásokat, amely azonban a forint árfolyamát nem befolyásolta érdemben.

A tegnapi 3 hónapos DKJ-aukcióra minimális hozamcsökkenés és a élénk érdeklődés volt a jellemző (több mint kétszeres túljegyzés). A mai napon csendes kereskedés várható. A 3 éves lejáraton a holnapi aukció előtti eladási nyomás elképzelhető, azonban jelentős hozam-elmozdulás nem várható a másodpiacon.

eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár-euró relációban tovább gyengült a zöldhasú, jelenleg már az 1.19 - 1.1920 közötti sávban cserél gazdát a két vezető fizetőeszköz. A dollár azt követően gyengült, hogy meglepően jó makroadatok láttak tegnap napvilágot az USA-ban (új lakások eladása, fogyasztói bizalom megugrása). A következő napokban több fontos makroadat is nyilvánosságra kerül majd (Q1 GDP előzetes, Michigan fogyasztói bizalmi index, lakossági jövedelem és fogyasztás), amelyek ismét jelentős befolyással lehetnek a kurzusra. Jó adatok esetén a dollár ismét erősödhet majd az euróval szemben.

usdjpycomp
usdjpycomp
A jen tovább gyengült a dollárral szemben a tegnapi kereskedés során (ismét 109-es szint felett járt az árfolyam), jelenleg a kurzus a 108.70 - 108.90 közötti ingadozik.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?