32 °C Budapest

Pannonplast: május végéig meglehet a középtávú hitelmegállapodás

Pénzcentrum
2004. április 26. 11:14

Bevalljuk izgatottan vártuk a Pannonplast közgyűlésének napját. Zoltán Csaba kinevezésekor ugyanis ez a határidő körvonalazódott a 12 millió eurós állandóan 1 hónappal hosszabbított klubhitel meghosszabbítására. A Tőzsdeklub szervezésekor már gondoltunk arra, hogy ezzel kapcsolatban is teszünk fel csípős kérdéseket Zoltán Csabának, mivel már hétfő van.

Szerencsére / sajnos már nem kell. A Pannonplast ma bejelentette, hogy a hitelező bankokkal május végéig aláírja a 3 éves refinanszírozási programot. Ez ugyan még nem számít ténynek, de megnyugtatóan hathat a csütörtöki közgyűlés előtt. A bankokkal történő megállapodás mindenképpen kell az új stratégia és a részvényvisszavásárlások véghez viteléhez.

A Pannonplast és a bankok közötti tárgyalások eredményeként a hitelnyújtásban szerepet vállaló bankok köre mára véglegesítődött.

A Pannonplast közleménye szerint ezen három kereskedelmi bank a Pannonplast stratégiáját és a megújult vezetés rövid távú reorganizációs programját a jelenlegi eladósodottsági szinttel összeegyeztethetőnek és megfelelő alapnak tartja a lejárt hitelek 3 éves refinanszírozásához. A megállapodás magában foglalja a Pannonplast Csoport bizonyos rövid lejáratú hiteleinek középtávú konverzióját is.

A társaság és a bankok közötti egyeztetések a jelenlegi fázisban - a hitelezési szándék megléte mellett - már a hitel feltétel- és biztosítékrendszerének véglegesítésére koncentrálódnak. A Pannonplast menedzsmentjének megítélése szerint az új hitelszerződés aláírására május végéig sor kerül.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Portfolio.hu Tőzsdeklub: Vendég a Pannonplast
Időpont: április 26., MA, 17:30
Helyszín: BÉT
Ingyenes regisztráció

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 20. vasárnap
Rafael
24. hét
Június 20.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?