25 °C Budapest

Csökkenő hozamok, 251.5 körül a forint

Pénzcentrum
2004. április 23. 11:00

A tegnapi záróértéke körüli szinten kezdődött ma a kereskedés a forint-euró relációban, míg a dollár újra gyengült az euróval szemben. A dollár több hónapos csúcsra erősödött a jennel szemben.

A reggeli nyitást követően a hazai valutára a kötések a 250.90 - 251.60 Ft/euró közötti sávban születnek, ami az intervenciós sáv közepétől mintegy 11.1%-os eltérést jelent a sáv erősebb oldalán. Mivel az itthoni kamatcsökkentési várakozások továbbra is fennállnak, ugyanakkor az Egyesült Államokban csökkentek az irányadó ráta emelésére vonatkozó várakozások, így a magyar állampapírokon elérhető hozamok továbbra is igen vonzóak maradhatnak a külföldi befektetőknek, amely a forint kismértékű, bizonytalanságra utaló jeleket is magában hordozó erősödését eredményezheti az elkövetkezendő napokban.

Mindez a magyar másodpiaci hozamok csökkenését okozhatja az elmúlt több napos, jelentős emelkedést követően. A magyar papírok iránt a külföldi befektetők továbbra is érdeklődnek, ez látható a héten megtartott három aukción tapasztalt túljegyzésekből is. A ma reggeli nyitást érezhető(22-30 bp-os) hozamcsökkenés figyelhető meg. A mai napon várhatóan csendes kereskedés lesz a jellemző, mérsékelt hozamelmozdulással.

A közeljövőben nem számíthatunk olyan magyar vonatkozású makrogazdasági adat megjelenésére, ami jelentősen befolyásolhatná az üzletmenetet, így a forint árfolyamát és a hozamok alakulását is a külföldi hírek mozgathatják.

Gyengülő dollár

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tegnap a dollár látványos gyengülésbe kezdet az euróval szemben azt követően, hogy előtte 4 hónapos csúcsot ért el az európai fizetőeszközzel szemben (1.1770) a kamatemelési várakozások felerősödése következtében. A kurzus ugyanakkor az elmúlt 24 órában ismét az 1.19-es szint fölé szaladt. Jelenleg a kötések az 1.1880 - 1.1900 közötti árfolyamsávban születnek.

A japán jen az elmúlt napokban jelenetős gyengülést könyvelhetett el a dollárral szemben, a kurzus 109.50 jen/dollár fölé szaladt és jelenleg is az 1.1920 - 1.1950 jen/dolár közötti sávban születnek a kötések. A japán pénzügyminiszter nemrég arról nyilatkozott, hogy véleménye szerint a japán jegybank által végrehajtott dollár-intervenciók nem voltak sikertelenek és a további beavatkozás lehetőségét is felvetette, ha erre szükség lesz az erősödő jen fékezése céljából, illetve ha a piacon jelentősebb volatilitás alakulna ki. A jen a reggeli órákban ismét erősödött a dollárral szemben, mely egyfajta technikai korrekciónak is tekinthető.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.07.24 05:45
Jelenleg négy különböző generáció tagjai dolgoznak együtt a munkahelyeken, ami a lehetőségek mellett...
coachco  |  2024.07.14 19:49
Remarque híres regénye és az alapján készült film sem lesz témája az írásnak, de az asszociáció nem...
laskainelli  |  2024.07.08 09:07
Az önbizalom erősítése elhagyhatatlan lépés, ha jobban akarod magad érezni a bőrödben. Kihat a dönté...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 24. szerda
Kinga, Kincsõ
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm