25 °C Budapest

Csökkenő hozamok, 251.5 körül a forint

Pénzcentrum
2004. április 23. 11:00

A tegnapi záróértéke körüli szinten kezdődött ma a kereskedés a forint-euró relációban, míg a dollár újra gyengült az euróval szemben. A dollár több hónapos csúcsra erősödött a jennel szemben.

A reggeli nyitást követően a hazai valutára a kötések a 250.90 - 251.60 Ft/euró közötti sávban születnek, ami az intervenciós sáv közepétől mintegy 11.1%-os eltérést jelent a sáv erősebb oldalán. Mivel az itthoni kamatcsökkentési várakozások továbbra is fennállnak, ugyanakkor az Egyesült Államokban csökkentek az irányadó ráta emelésére vonatkozó várakozások, így a magyar állampapírokon elérhető hozamok továbbra is igen vonzóak maradhatnak a külföldi befektetőknek, amely a forint kismértékű, bizonytalanságra utaló jeleket is magában hordozó erősödését eredményezheti az elkövetkezendő napokban.

Mindez a magyar másodpiaci hozamok csökkenését okozhatja az elmúlt több napos, jelentős emelkedést követően. A magyar papírok iránt a külföldi befektetők továbbra is érdeklődnek, ez látható a héten megtartott három aukción tapasztalt túljegyzésekből is. A ma reggeli nyitást érezhető(22-30 bp-os) hozamcsökkenés figyelhető meg. A mai napon várhatóan csendes kereskedés lesz a jellemző, mérsékelt hozamelmozdulással.

A közeljövőben nem számíthatunk olyan magyar vonatkozású makrogazdasági adat megjelenésére, ami jelentősen befolyásolhatná az üzletmenetet, így a forint árfolyamát és a hozamok alakulását is a külföldi hírek mozgathatják.

Gyengülő dollár

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Tegnap a dollár látványos gyengülésbe kezdet az euróval szemben azt követően, hogy előtte 4 hónapos csúcsot ért el az európai fizetőeszközzel szemben (1.1770) a kamatemelési várakozások felerősödése következtében. A kurzus ugyanakkor az elmúlt 24 órában ismét az 1.19-es szint fölé szaladt. Jelenleg a kötések az 1.1880 - 1.1900 közötti árfolyamsávban születnek.

A japán jen az elmúlt napokban jelenetős gyengülést könyvelhetett el a dollárral szemben, a kurzus 109.50 jen/dollár fölé szaladt és jelenleg is az 1.1920 - 1.1950 jen/dolár közötti sávban születnek a kötések. A japán pénzügyminiszter nemrég arról nyilatkozott, hogy véleménye szerint a japán jegybank által végrehajtott dollár-intervenciók nem voltak sikertelenek és a további beavatkozás lehetőségét is felvetette, ha erre szükség lesz az erősödő jen fékezése céljából, illetve ha a piacon jelentősebb volatilitás alakulna ki. A jen a reggeli órákban ismét erősödött a dollárral szemben, mely egyfajta technikai korrekciónak is tekinthető.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?