27 °C Budapest

Csökkenő hozamok, 251.5 körül a forint

Pénzcentrum
2004. április 23. 11:00

A tegnapi záróértéke körüli szinten kezdődött ma a kereskedés a forint-euró relációban, míg a dollár újra gyengült az euróval szemben. A dollár több hónapos csúcsra erősödött a jennel szemben.

A reggeli nyitást követően a hazai valutára a kötések a 250.90 - 251.60 Ft/euró közötti sávban születnek, ami az intervenciós sáv közepétől mintegy 11.1%-os eltérést jelent a sáv erősebb oldalán. Mivel az itthoni kamatcsökkentési várakozások továbbra is fennállnak, ugyanakkor az Egyesült Államokban csökkentek az irányadó ráta emelésére vonatkozó várakozások, így a magyar állampapírokon elérhető hozamok továbbra is igen vonzóak maradhatnak a külföldi befektetőknek, amely a forint kismértékű, bizonytalanságra utaló jeleket is magában hordozó erősödését eredményezheti az elkövetkezendő napokban.

Mindez a magyar másodpiaci hozamok csökkenését okozhatja az elmúlt több napos, jelentős emelkedést követően. A magyar papírok iránt a külföldi befektetők továbbra is érdeklődnek, ez látható a héten megtartott három aukción tapasztalt túljegyzésekből is. A ma reggeli nyitást érezhető(22-30 bp-os) hozamcsökkenés figyelhető meg. A mai napon várhatóan csendes kereskedés lesz a jellemző, mérsékelt hozamelmozdulással.

A közeljövőben nem számíthatunk olyan magyar vonatkozású makrogazdasági adat megjelenésére, ami jelentősen befolyásolhatná az üzletmenetet, így a forint árfolyamát és a hozamok alakulását is a külföldi hírek mozgathatják.

Gyengülő dollár

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Tegnap a dollár látványos gyengülésbe kezdet az euróval szemben azt követően, hogy előtte 4 hónapos csúcsot ért el az európai fizetőeszközzel szemben (1.1770) a kamatemelési várakozások felerősödése következtében. A kurzus ugyanakkor az elmúlt 24 órában ismét az 1.19-es szint fölé szaladt. Jelenleg a kötések az 1.1880 - 1.1900 közötti árfolyamsávban születnek.

A japán jen az elmúlt napokban jelenetős gyengülést könyvelhetett el a dollárral szemben, a kurzus 109.50 jen/dollár fölé szaladt és jelenleg is az 1.1920 - 1.1950 jen/dolár közötti sávban születnek a kötések. A japán pénzügyminiszter nemrég arról nyilatkozott, hogy véleménye szerint a japán jegybank által végrehajtott dollár-intervenciók nem voltak sikertelenek és a további beavatkozás lehetőségét is felvetette, ha erre szükség lesz az erősödő jen fékezése céljából, illetve ha a piacon jelentősebb volatilitás alakulna ki. A jen a reggeli órákban ismét erősödött a dollárral szemben, mely egyfajta technikai korrekciónak is tekinthető.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
vezetoi-coaching  |  2023.09.24 15:21
My 2 cents ehhez… eleve a kérdés iroda vs HO a dolgozó populáció bár nem kicsi, de mégis csak egy sz...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
perfekt  |  2023.09.20 16:24
Üdvözlünk az egyre fejlődő digitális korszakban, ahol a közösségi média nem csak szórakozás, hanem a...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM