Csökkenő hozamok, 251.5 körül a forint

Pénzcentrum
2004. április 23. 11:00

A tegnapi záróértéke körüli szinten kezdődött ma a kereskedés a forint-euró relációban, míg a dollár újra gyengült az euróval szemben. A dollár több hónapos csúcsra erősödött a jennel szemben.

A reggeli nyitást követően a hazai valutára a kötések a 250.90 - 251.60 Ft/euró közötti sávban születnek, ami az intervenciós sáv közepétől mintegy 11.1%-os eltérést jelent a sáv erősebb oldalán. Mivel az itthoni kamatcsökkentési várakozások továbbra is fennállnak, ugyanakkor az Egyesült Államokban csökkentek az irányadó ráta emelésére vonatkozó várakozások, így a magyar állampapírokon elérhető hozamok továbbra is igen vonzóak maradhatnak a külföldi befektetőknek, amely a forint kismértékű, bizonytalanságra utaló jeleket is magában hordozó erősödését eredményezheti az elkövetkezendő napokban.

Mindez a magyar másodpiaci hozamok csökkenését okozhatja az elmúlt több napos, jelentős emelkedést követően. A magyar papírok iránt a külföldi befektetők továbbra is érdeklődnek, ez látható a héten megtartott három aukción tapasztalt túljegyzésekből is. A ma reggeli nyitást érezhető(22-30 bp-os) hozamcsökkenés figyelhető meg. A mai napon várhatóan csendes kereskedés lesz a jellemző, mérsékelt hozamelmozdulással.

A közeljövőben nem számíthatunk olyan magyar vonatkozású makrogazdasági adat megjelenésére, ami jelentősen befolyásolhatná az üzletmenetet, így a forint árfolyamát és a hozamok alakulását is a külföldi hírek mozgathatják.

Gyengülő dollár

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Tegnap a dollár látványos gyengülésbe kezdet az euróval szemben azt követően, hogy előtte 4 hónapos csúcsot ért el az európai fizetőeszközzel szemben (1.1770) a kamatemelési várakozások felerősödése következtében. A kurzus ugyanakkor az elmúlt 24 órában ismét az 1.19-es szint fölé szaladt. Jelenleg a kötések az 1.1880 - 1.1900 közötti árfolyamsávban születnek.

A japán jen az elmúlt napokban jelenetős gyengülést könyvelhetett el a dollárral szemben, a kurzus 109.50 jen/dollár fölé szaladt és jelenleg is az 1.1920 - 1.1950 jen/dolár közötti sávban születnek a kötések. A japán pénzügyminiszter nemrég arról nyilatkozott, hogy véleménye szerint a japán jegybank által végrehajtott dollár-intervenciók nem voltak sikertelenek és a további beavatkozás lehetőségét is felvetette, ha erre szükség lesz az erősödő jen fékezése céljából, illetve ha a piacon jelentősebb volatilitás alakulna ki. A jen a reggeli órákban ismét erősödött a dollárral szemben, mely egyfajta technikai korrekciónak is tekinthető.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20