Felpörgetett privatizáció

Pénzcentrum
2004. április 19. 08:20

157-ről 86-ra csökkenhet az ÁPV Rt.-hez tartozó társaságok száma. A vagyonkezelő az idei évben 377.8 milliárdos bevételre számít, amelyből 242.6 milliárdot tesznek ki a privatizációs bevételek. Az összegek tartalmazzák a Postabank tranzakció elszámolását is .

A privatizálandó vagyonba tartozik az Antenna Hungária, a Richter csomag, az agrártársaságok, s az ÁPV Rt. bízik a sikeres Dunaferr-tranzakcióban.

A Malév privatizációja érdeklődő hiányában nem valószínű, ugyanakkor elképzelhető a Szerencsejáték Rt. eladása.

A Richter és az AH csomag eladása nem meglepő hír, a Szerencsejáték Rt privatizálási lehetősége most egy kicsit erősödött azok után, hogy a kormányzat a korábbi pedzegetés után visszavonulót fújt a témában.

A tavaly rekord eredményt termelt társaság nagysága a Richter csomag szintjén van. A kérdés erőteljes szenzitív politikai értelemben.

Az ÁPV privatációs terveihez kormánydöntés egyelőre még nem kapcsolódik. A Richter csomagról Draskovics Tibor szerint még áprilisban megszülethet a döntés, miközben az Antenna Hungária esetében a sajtó múlt héten már áprilisi meghirdetést rebesgetett, amely kormánydöntés hiányában kicsit korainak tűnik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A Richter esetében a privatizáció egyik fő szempontjának a függetlenség megtartásának kell lenni, amelyre egyre jobban hajlik a kormányzat. Az AH esetében szakmai befektetőt és tőzsdei kivezetést valószínűsítünk.

A Richter tranzakció árazása a piacot követheti, azonban nem gondoljuk, hogy az állam 20,000 forint alatt ki kivánna szállni a cégből. Az AH esetében az ár igen nehezen becsülhető, nagyon tág határok között mozoghat, a piaci árnak nem lesz a kialakulásában komoly szerepe.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.04 00:01
HERDING CATS An idiom denoting a futile attempt to control or organize a class of entities, which a...
vezetoi-coaching  |  2023.12.03 14:09
“Másodhegedűs az, aki a "főszereplő" mögött áll a rangsorban.” Akart-e valaha is valaki “másodheged...
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 3. 18:01
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem