Felpörgetett privatizáció

Pénzcentrum
2004. április 19. 08:20

157-ről 86-ra csökkenhet az ÁPV Rt.-hez tartozó társaságok száma. A vagyonkezelő az idei évben 377.8 milliárdos bevételre számít, amelyből 242.6 milliárdot tesznek ki a privatizációs bevételek. Az összegek tartalmazzák a Postabank tranzakció elszámolását is .

A privatizálandó vagyonba tartozik az Antenna Hungária, a Richter csomag, az agrártársaságok, s az ÁPV Rt. bízik a sikeres Dunaferr-tranzakcióban.

A Malév privatizációja érdeklődő hiányában nem valószínű, ugyanakkor elképzelhető a Szerencsejáték Rt. eladása.

A Richter és az AH csomag eladása nem meglepő hír, a Szerencsejáték Rt privatizálási lehetősége most egy kicsit erősödött azok után, hogy a kormányzat a korábbi pedzegetés után visszavonulót fújt a témában.

A tavaly rekord eredményt termelt társaság nagysága a Richter csomag szintjén van. A kérdés erőteljes szenzitív politikai értelemben.

Az ÁPV privatációs terveihez kormánydöntés egyelőre még nem kapcsolódik. A Richter csomagról Draskovics Tibor szerint még áprilisban megszülethet a döntés, miközben az Antenna Hungária esetében a sajtó múlt héten már áprilisi meghirdetést rebesgetett, amely kormánydöntés hiányában kicsit korainak tűnik.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Richter esetében a privatizáció egyik fő szempontjának a függetlenség megtartásának kell lenni, amelyre egyre jobban hajlik a kormányzat. Az AH esetében szakmai befektetőt és tőzsdei kivezetést valószínűsítünk.

A Richter tranzakció árazása a piacot követheti, azonban nem gondoljuk, hogy az állam 20,000 forint alatt ki kivánna szállni a cégből. Az AH esetében az ár igen nehezen becsülhető, nagyon tág határok között mozoghat, a piaci árnak nem lesz a kialakulásában komoly szerepe.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
EZT OLVASTAD MÁR?