26 °C Budapest

Bizonytalan a forint iránya, a dollár is ingadozik

Pénzcentrum
2004. április 16. 11:14

A mai nyitást követően kis mértékben erősödött a forint az euróval szemben a tegnapi záró értékhez képest, a kötések jellemzően a 252.80 - 253.30 Ft/euró közötti árfolyamsávban születnek. A dollár nem tudott tovább erősödni a vezető devizákkal szemben, jelenleg az 1.20-as szintnél ingadozik az árfolyam az USD/EUR relációban.

A tegnapi jelentős forintgyengülést követően a mai nyitás (és a tegnapi jelentős érdeklődés mellett zajlott aukciók) alapján úgy tűnik, hogy a bizalom továbbra is megvan a forinteszközök iránt a külföldi befektetők körében, és az elmúlt napok árfolyamgyengülése bizonyára csak a több jelentősebb külföldi szereplő profitrealizálásának és a zloty gyengülésének eredménye (volt). A hazai piac túlvettségére utalt, hogy jó makroadatok ellenére is emelkedtek a hozamok és gyengült a forint.

A kedvező makrogazdasági fundamentumok és a növekvő bizalom ellenére azonban elképzelhető, hogy a forint kisebb mértékben tovább gyengülhet az euróval szemben. Ennek magyarázata lehet, hogy a spekulációs célú eladás folytatódhat.

eurhufcomp
eurhufcomp
A piac a jövő hétfői Monetáris Tanács üléstől többnyire a kamatszint változatlanul hagyását várja, elsősorban az inflációs folyamatokban mutatkozó további bizonytalanságok és az elmúlt két napban gyengülő hazai fizetőeszköz miatt. A közeljövőben nem jelenik meg olyan makroadat, ami lényegesen befolyásolhatná a forint árfolyamának mozgását.

A forint a dollárral szemben is erősödött a reggeli nyitást követően a tegnapi záróértékhez képest (212.50 Ft/USD), és jelenleg a 210.40 - 210.90 közötti árfolyamsávban születnek a kötések.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár elmúlt napokban - olykor megtorpanásokkal övezett - erősödése az euróval szemben megállt, sőt kisebb korrekciót figyelhettünk meg a tegnapi, a várakozásoknál kedvezőtlenebb amerikai munkaerőpiaci adatok láttán, és jelenleg a kurzus az 1.20-as EUR/USD szint közelében ingadozik. A zöldhasú gyengüléséhez a FED egyik elnökségi tagjának nyilatkozata is hozzájárult, aki szerint a FED Funds határidős jegyzésekben árazott alapkamat várakozások túlzott mértékűek. A nyilatkozat tehát hűteni igyekezett a szerdán napvilágot látott inflációs adatok után egyre erősödő kamatemelési várakozásokat.

A jen a dollárral szemben némi korrekciót mutat, miután a 109 jen/dollár felett is járt az árfolyam. Jelenleg a 108.00 - 108.50 USD/JPY között ingadozik a kurzus. A jen árfolyamának szintén segítséget jelenthetett az amerikai munkaerőpiaci adat, illetve az, hogy kiszabadult iraki fogságából 3 japán túsz.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?