33 °C Budapest

Bizonytalan a forint iránya, a dollár is ingadozik

Pénzcentrum
2004. április 16. 11:14

A mai nyitást követően kis mértékben erősödött a forint az euróval szemben a tegnapi záró értékhez képest, a kötések jellemzően a 252.80 - 253.30 Ft/euró közötti árfolyamsávban születnek. A dollár nem tudott tovább erősödni a vezető devizákkal szemben, jelenleg az 1.20-as szintnél ingadozik az árfolyam az USD/EUR relációban.

A tegnapi jelentős forintgyengülést követően a mai nyitás (és a tegnapi jelentős érdeklődés mellett zajlott aukciók) alapján úgy tűnik, hogy a bizalom továbbra is megvan a forinteszközök iránt a külföldi befektetők körében, és az elmúlt napok árfolyamgyengülése bizonyára csak a több jelentősebb külföldi szereplő profitrealizálásának és a zloty gyengülésének eredménye (volt). A hazai piac túlvettségére utalt, hogy jó makroadatok ellenére is emelkedtek a hozamok és gyengült a forint.

A kedvező makrogazdasági fundamentumok és a növekvő bizalom ellenére azonban elképzelhető, hogy a forint kisebb mértékben tovább gyengülhet az euróval szemben. Ennek magyarázata lehet, hogy a spekulációs célú eladás folytatódhat.

eurhufcomp
eurhufcomp
A piac a jövő hétfői Monetáris Tanács üléstől többnyire a kamatszint változatlanul hagyását várja, elsősorban az inflációs folyamatokban mutatkozó további bizonytalanságok és az elmúlt két napban gyengülő hazai fizetőeszköz miatt. A közeljövőben nem jelenik meg olyan makroadat, ami lényegesen befolyásolhatná a forint árfolyamának mozgását.

A forint a dollárral szemben is erősödött a reggeli nyitást követően a tegnapi záróértékhez képest (212.50 Ft/USD), és jelenleg a 210.40 - 210.90 közötti árfolyamsávban születnek a kötések.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár elmúlt napokban - olykor megtorpanásokkal övezett - erősödése az euróval szemben megállt, sőt kisebb korrekciót figyelhettünk meg a tegnapi, a várakozásoknál kedvezőtlenebb amerikai munkaerőpiaci adatok láttán, és jelenleg a kurzus az 1.20-as EUR/USD szint közelében ingadozik. A zöldhasú gyengüléséhez a FED egyik elnökségi tagjának nyilatkozata is hozzájárult, aki szerint a FED Funds határidős jegyzésekben árazott alapkamat várakozások túlzott mértékűek. A nyilatkozat tehát hűteni igyekezett a szerdán napvilágot látott inflációs adatok után egyre erősödő kamatemelési várakozásokat.

A jen a dollárral szemben némi korrekciót mutat, miután a 109 jen/dollár felett is járt az árfolyam. Jelenleg a 108.00 - 108.50 USD/JPY között ingadozik a kurzus. A jen árfolyamának szintén segítséget jelenthetett az amerikai munkaerőpiaci adat, illetve az, hogy kiszabadult iraki fogságából 3 japán túsz.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?