29 °C Budapest

Bizonytalan a forint iránya, a dollár is ingadozik

Pénzcentrum
2004. április 16. 11:14

A mai nyitást követően kis mértékben erősödött a forint az euróval szemben a tegnapi záró értékhez képest, a kötések jellemzően a 252.80 - 253.30 Ft/euró közötti árfolyamsávban születnek. A dollár nem tudott tovább erősödni a vezető devizákkal szemben, jelenleg az 1.20-as szintnél ingadozik az árfolyam az USD/EUR relációban.

A tegnapi jelentős forintgyengülést követően a mai nyitás (és a tegnapi jelentős érdeklődés mellett zajlott aukciók) alapján úgy tűnik, hogy a bizalom továbbra is megvan a forinteszközök iránt a külföldi befektetők körében, és az elmúlt napok árfolyamgyengülése bizonyára csak a több jelentősebb külföldi szereplő profitrealizálásának és a zloty gyengülésének eredménye (volt). A hazai piac túlvettségére utalt, hogy jó makroadatok ellenére is emelkedtek a hozamok és gyengült a forint.

A kedvező makrogazdasági fundamentumok és a növekvő bizalom ellenére azonban elképzelhető, hogy a forint kisebb mértékben tovább gyengülhet az euróval szemben. Ennek magyarázata lehet, hogy a spekulációs célú eladás folytatódhat.

eurhufcomp
eurhufcomp
A piac a jövő hétfői Monetáris Tanács üléstől többnyire a kamatszint változatlanul hagyását várja, elsősorban az inflációs folyamatokban mutatkozó további bizonytalanságok és az elmúlt két napban gyengülő hazai fizetőeszköz miatt. A közeljövőben nem jelenik meg olyan makroadat, ami lényegesen befolyásolhatná a forint árfolyamának mozgását.

A forint a dollárral szemben is erősödött a reggeli nyitást követően a tegnapi záróértékhez képest (212.50 Ft/USD), és jelenleg a 210.40 - 210.90 közötti árfolyamsávban születnek a kötések.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár elmúlt napokban - olykor megtorpanásokkal övezett - erősödése az euróval szemben megállt, sőt kisebb korrekciót figyelhettünk meg a tegnapi, a várakozásoknál kedvezőtlenebb amerikai munkaerőpiaci adatok láttán, és jelenleg a kurzus az 1.20-as EUR/USD szint közelében ingadozik. A zöldhasú gyengüléséhez a FED egyik elnökségi tagjának nyilatkozata is hozzájárult, aki szerint a FED Funds határidős jegyzésekben árazott alapkamat várakozások túlzott mértékűek. A nyilatkozat tehát hűteni igyekezett a szerdán napvilágot látott inflációs adatok után egyre erősödő kamatemelési várakozásokat.

A jen a dollárral szemben némi korrekciót mutat, miután a 109 jen/dollár felett is járt az árfolyam. Jelenleg a 108.00 - 108.50 USD/JPY között ingadozik a kurzus. A jen árfolyamának szintén segítséget jelenthetett az amerikai munkaerőpiaci adat, illetve az, hogy kiszabadult iraki fogságából 3 japán túsz.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm