36 °C Budapest

A kormány elkötelezi magát a földfelszíni digitális televíziózás mellett?

Pénzcentrum
2004. április 16. 08:45

Erősen úgy néz ki, hogy lassan révbe ér az Antenna Hungária több éves folyamatos fejlesztése, s hamarosan indulhat a földfelszíni digitális televíziózás, amely beruházásigénye mellett komoly árbevételi potenciált jelent a műsorterjesztő társaságnak.

Egy kormányelőterjesztés-tervezet szerint még az idén elindulhat Budapesten a digitális televíziós műsorszórás, amely lehetővé teszi, hogy a jelenlegi három csatorna helyett 8 csatorna legyen fogható az ország bármely részén egyszerű szobaantennával- írja a Népszabadság.

A digitális televíziós előnyei nyilvánvalóak a felhasználók (jobb minőség, több csatorna, bővebb szolgáltatások) és a szolgáltató (több bevétel) számára is, az egyetlen probléma az átalakítók ára, amelyeknél a közép kategóriás, interaktív szolgáltatásokat is lehetővé tevő készülékek 75-100 ezer forintba kerülnek.

Az IHM-ben a földi terjesztésű technológiát támogatja, amely egyértelműen kedvező az Antenna Hungária számára. A digitális technológiára való átállás idén kezdődne az országos kereskedelmi és közszolgáltati adókkal. Újabb csatornák 2007-től indulnának, a rendszer 2012 -től váltaná fel az analóg szolgáltatást.

Hogyan érinti ez az Antenna Hungáriát. Bár a társaság már nem élvez monopoljogokat a földfelszíni műsorterjesztésben, objektív okokból természetes monopóliumnak tekinthető, nem hisszük, hogy a földfelszíni szolgáltatások terültén jelentkezne versenytársa.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A 8 potenciális csatorna összeségében nagyobb bevételt jelente a cég számára, mint a jelenleg országosan sugárzott három, miközben fokozottan kell számolni a fizetős ügyfelek megjelenésével is, akik egyre inkább az értéknövelt szolgáltatások irányába mozdulnak el.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?