25 °C Budapest

A kormány elkötelezi magát a földfelszíni digitális televíziózás mellett?

Pénzcentrum
2004. április 16. 08:45

Erősen úgy néz ki, hogy lassan révbe ér az Antenna Hungária több éves folyamatos fejlesztése, s hamarosan indulhat a földfelszíni digitális televíziózás, amely beruházásigénye mellett komoly árbevételi potenciált jelent a műsorterjesztő társaságnak.

Egy kormányelőterjesztés-tervezet szerint még az idén elindulhat Budapesten a digitális televíziós műsorszórás, amely lehetővé teszi, hogy a jelenlegi három csatorna helyett 8 csatorna legyen fogható az ország bármely részén egyszerű szobaantennával- írja a Népszabadság.

A digitális televíziós előnyei nyilvánvalóak a felhasználók (jobb minőség, több csatorna, bővebb szolgáltatások) és a szolgáltató (több bevétel) számára is, az egyetlen probléma az átalakítók ára, amelyeknél a közép kategóriás, interaktív szolgáltatásokat is lehetővé tevő készülékek 75-100 ezer forintba kerülnek.

Az IHM-ben a földi terjesztésű technológiát támogatja, amely egyértelműen kedvező az Antenna Hungária számára. A digitális technológiára való átállás idén kezdődne az országos kereskedelmi és közszolgáltati adókkal. Újabb csatornák 2007-től indulnának, a rendszer 2012 -től váltaná fel az analóg szolgáltatást.

Hogyan érinti ez az Antenna Hungáriát. Bár a társaság már nem élvez monopoljogokat a földfelszíni műsorterjesztésben, objektív okokból természetes monopóliumnak tekinthető, nem hisszük, hogy a földfelszíni szolgáltatások terültén jelentkezne versenytársa.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A 8 potenciális csatorna összeségében nagyobb bevételt jelente a cég számára, mint a jelenleg országosan sugárzott három, miközben fokozottan kell számolni a fizetős ügyfelek megjelenésével is, akik egyre inkább az értéknövelt szolgáltatások irányába mozdulnak el.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?