A kormány elkötelezi magát a földfelszíni digitális televíziózás mellett?

Pénzcentrum
2004. április 16. 08:45

Erősen úgy néz ki, hogy lassan révbe ér az Antenna Hungária több éves folyamatos fejlesztése, s hamarosan indulhat a földfelszíni digitális televíziózás, amely beruházásigénye mellett komoly árbevételi potenciált jelent a műsorterjesztő társaságnak.

Egy kormányelőterjesztés-tervezet szerint még az idén elindulhat Budapesten a digitális televíziós műsorszórás, amely lehetővé teszi, hogy a jelenlegi három csatorna helyett 8 csatorna legyen fogható az ország bármely részén egyszerű szobaantennával- írja a Népszabadság.

A digitális televíziós előnyei nyilvánvalóak a felhasználók (jobb minőség, több csatorna, bővebb szolgáltatások) és a szolgáltató (több bevétel) számára is, az egyetlen probléma az átalakítók ára, amelyeknél a közép kategóriás, interaktív szolgáltatásokat is lehetővé tevő készülékek 75-100 ezer forintba kerülnek.

Az IHM-ben a földi terjesztésű technológiát támogatja, amely egyértelműen kedvező az Antenna Hungária számára. A digitális technológiára való átállás idén kezdődne az országos kereskedelmi és közszolgáltati adókkal. Újabb csatornák 2007-től indulnának, a rendszer 2012 -től váltaná fel az analóg szolgáltatást.

Hogyan érinti ez az Antenna Hungáriát. Bár a társaság már nem élvez monopoljogokat a földfelszíni műsorterjesztésben, objektív okokból természetes monopóliumnak tekinthető, nem hisszük, hogy a földfelszíni szolgáltatások terültén jelentkezne versenytársa.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A 8 potenciális csatorna összeségében nagyobb bevételt jelente a cég számára, mint a jelenleg országosan sugárzott három, miközben fokozottan kell számolni a fizetős ügyfelek megjelenésével is, akik egyre inkább az értéknövelt szolgáltatások irányába mozdulnak el.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.01 14:23
Az önbizalomhiány különböző módokon és életszakaszokban jelentkezhet, de ha megfigyeled a jelen hely...
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
hrdoktor  |  2023.05.29 07:48
Az életmódunk számos tényezőt befolyásol, beleértve a szem egészségét is. Az egészségtelen táplálkoz...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?