26 °C Budapest

A kormány elkötelezi magát a földfelszíni digitális televíziózás mellett?

Pénzcentrum
2004. április 16. 08:45

Erősen úgy néz ki, hogy lassan révbe ér az Antenna Hungária több éves folyamatos fejlesztése, s hamarosan indulhat a földfelszíni digitális televíziózás, amely beruházásigénye mellett komoly árbevételi potenciált jelent a műsorterjesztő társaságnak.

Egy kormányelőterjesztés-tervezet szerint még az idén elindulhat Budapesten a digitális televíziós műsorszórás, amely lehetővé teszi, hogy a jelenlegi három csatorna helyett 8 csatorna legyen fogható az ország bármely részén egyszerű szobaantennával- írja a Népszabadság.

A digitális televíziós előnyei nyilvánvalóak a felhasználók (jobb minőség, több csatorna, bővebb szolgáltatások) és a szolgáltató (több bevétel) számára is, az egyetlen probléma az átalakítók ára, amelyeknél a közép kategóriás, interaktív szolgáltatásokat is lehetővé tevő készülékek 75-100 ezer forintba kerülnek.

Az IHM-ben a földi terjesztésű technológiát támogatja, amely egyértelműen kedvező az Antenna Hungária számára. A digitális technológiára való átállás idén kezdődne az országos kereskedelmi és közszolgáltati adókkal. Újabb csatornák 2007-től indulnának, a rendszer 2012 -től váltaná fel az analóg szolgáltatást.

Hogyan érinti ez az Antenna Hungáriát. Bár a társaság már nem élvez monopoljogokat a földfelszíni műsorterjesztésben, objektív okokból természetes monopóliumnak tekinthető, nem hisszük, hogy a földfelszíni szolgáltatások terültén jelentkezne versenytársa.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A 8 potenciális csatorna összeségében nagyobb bevételt jelente a cég számára, mint a jelenleg országosan sugárzott három, miközben fokozottan kell számolni a fizetős ügyfelek megjelenésével is, akik egyre inkább az értéknövelt szolgáltatások irányába mozdulnak el.

HR BLOGGER
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm