18 °C Budapest

A Kulcsár ügy újabb gyanúsítottjai - 6 volt K&H-s alkalmazott is a feljelentettek között

Pénzcentrum
2004. április 13. 09:35

Újabb személyt gyanúsított meg a nyomozó hatóság a K&H Equities-nél történt sikkasztások ügyében - írja mai számában a Magyar Nemzet. A napilap hétvégi számában emellett részletesen számol be arról, hogy a K&H-nál zajló belső vizsgálat nyomán a bank mely volt alkalmazottait miért jelentette fel.

Az újabb gyanúsított Dudás Gábor, aki az ismeretlen helyen tartózkodó Schönthal Henrik érdekeltségébe tartozó Balmoral Group Ltd. és a The Montrade Establishment Ltd. számlái fölött rendelkezett. A pénzmosással gyanúsított "stróman" kihallgatásán megtagadta a vallomástételt.

A Magyar Nemzet hétvégi írása szerint a K&H Bank hat korábbi alkalmazottját jelentette fel a közelmúltban a rendőrségen, akiket a pénzintézet gyanúja szerint felelősség terhelhet a banknál történt pénzügyi visszaélésekben.
Tóth Róbert, a K&H Equities Rt. egykori munkatársa a gyanú szerint közreműködött az Autó-Danubia Kft. és az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) között létrejött visszadátumozott szerződés elkészítésében, valamint a Betonút Rt. sérelmére Kulcsár Attila által elkövetett sikkasztásban.
Bernhardt Tibor, a K&H Bank Rt. humánpolitikai főosztályának vezetője úgy vett fel 2001 júliusában 20 millió forintot, hogy számláján mindössze 8,5 millió forintos fedezete volt. A 20 millió forintot a Montrade Ltd. számlájáról kapta meg.
Csuka László, az Equities volt vezérigazgatója részt vett Kulcsár tranzakciójában, amelynek során Pannonplast-részvényeket vásárolt fel, és arra utasította Tóth Róbertet, hogy a Betonút Rt. portfóliójából 2003. június 17-én több mint 3.6 milliárd forint értékűt az ügyfél tudta nélkül értékesítsen. Csuka 2003 májusában közreműködött abban, hogy az Autó-Danubia Kft. és az ÁAK Rt. közötti 500 millió forintos szerződés 2003. márciusi keltezéssel, visszadátumozva elkészüljön. Emellett különböző iratokat kísérelt meg az ügyfelek dossziéiból eltüntetni 2003 májusában, illetve megpróbálta rávenni munkatársait arra, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elől információkat hallgassanak el.
Kővári Zsolt, a K&H Bank Rt. és a K&H Equities Rt. vezető testületeinek tagja feljelentésének okáról a Magyar Nemzet nem számolt be.
Blatnyák Gábor, a K&H bankcsoport brókere, majd 2002-től a bank önkormányzati főosztályának helyettese vezetője a feljelentés szerint több olyan tranzakciót bonyolított le, amellyel kárt okozott a K&H-nak. Blatnyák 2003. július 1-jén jelen volt, amikor Tatai Laura, a pénzintézet önkormányzati főosztályvezetője megkapta a Kulcsár Attila és Pinizsi Hajnalka - a bróker asszisztense - által 2003. június 28-án elkészített valótlan tartalmú portfóliókimutatásokat azzal a céllal, hogy postázza az ügyfelek részére. Blatnyák ezt nem jelentette.

A K&H korábban feljelentést tett Schönthal Henrik és Dudás Gábor ellen, valamint a top 100 leggazdagabb magyar listáján legutóbb a 28. helyen szereplő Dunai György, a Betonút Rt. elnöke ellen, és Nagy Károly, az Ashmore Ltd. kézbesítési megbízottja ellen.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.04 22:41
Ha a saját tőke/ jegyzett tőke aránya nem megfelelő, lehetséges a jegyzett tőke leszállítása a tőket...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 6. péntek
Berta, Bettina
31. hét
Augusztus 6.
Nemzetközi sörnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?