26 °C Budapest

A Kulcsár ügy újabb gyanúsítottjai - 6 volt K&H-s alkalmazott is a feljelentettek között

Pénzcentrum
2004. április 13. 09:35

Újabb személyt gyanúsított meg a nyomozó hatóság a K&H Equities-nél történt sikkasztások ügyében - írja mai számában a Magyar Nemzet. A napilap hétvégi számában emellett részletesen számol be arról, hogy a K&H-nál zajló belső vizsgálat nyomán a bank mely volt alkalmazottait miért jelentette fel.

Az újabb gyanúsított Dudás Gábor, aki az ismeretlen helyen tartózkodó Schönthal Henrik érdekeltségébe tartozó Balmoral Group Ltd. és a The Montrade Establishment Ltd. számlái fölött rendelkezett. A pénzmosással gyanúsított "stróman" kihallgatásán megtagadta a vallomástételt.

A Magyar Nemzet hétvégi írása szerint a K&H Bank hat korábbi alkalmazottját jelentette fel a közelmúltban a rendőrségen, akiket a pénzintézet gyanúja szerint felelősség terhelhet a banknál történt pénzügyi visszaélésekben.
Tóth Róbert, a K&H Equities Rt. egykori munkatársa a gyanú szerint közreműködött az Autó-Danubia Kft. és az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) között létrejött visszadátumozott szerződés elkészítésében, valamint a Betonút Rt. sérelmére Kulcsár Attila által elkövetett sikkasztásban.
Bernhardt Tibor, a K&H Bank Rt. humánpolitikai főosztályának vezetője úgy vett fel 2001 júliusában 20 millió forintot, hogy számláján mindössze 8,5 millió forintos fedezete volt. A 20 millió forintot a Montrade Ltd. számlájáról kapta meg.
Csuka László, az Equities volt vezérigazgatója részt vett Kulcsár tranzakciójában, amelynek során Pannonplast-részvényeket vásárolt fel, és arra utasította Tóth Róbertet, hogy a Betonút Rt. portfóliójából 2003. június 17-én több mint 3.6 milliárd forint értékűt az ügyfél tudta nélkül értékesítsen. Csuka 2003 májusában közreműködött abban, hogy az Autó-Danubia Kft. és az ÁAK Rt. közötti 500 millió forintos szerződés 2003. márciusi keltezéssel, visszadátumozva elkészüljön. Emellett különböző iratokat kísérelt meg az ügyfelek dossziéiból eltüntetni 2003 májusában, illetve megpróbálta rávenni munkatársait arra, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elől információkat hallgassanak el.
Kővári Zsolt, a K&H Bank Rt. és a K&H Equities Rt. vezető testületeinek tagja feljelentésének okáról a Magyar Nemzet nem számolt be.
Blatnyák Gábor, a K&H bankcsoport brókere, majd 2002-től a bank önkormányzati főosztályának helyettese vezetője a feljelentés szerint több olyan tranzakciót bonyolított le, amellyel kárt okozott a K&H-nak. Blatnyák 2003. július 1-jén jelen volt, amikor Tatai Laura, a pénzintézet önkormányzati főosztályvezetője megkapta a Kulcsár Attila és Pinizsi Hajnalka - a bróker asszisztense - által 2003. június 28-án elkészített valótlan tartalmú portfóliókimutatásokat azzal a céllal, hogy postázza az ügyfelek részére. Blatnyák ezt nem jelentette.

A K&H korábban feljelentést tett Schönthal Henrik és Dudás Gábor ellen, valamint a top 100 leggazdagabb magyar listáján legutóbb a 28. helyen szereplő Dunai György, a Betonút Rt. elnöke ellen, és Nagy Károly, az Ashmore Ltd. kézbesítési megbízottja ellen.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm