29 °C Budapest

A Kulcsár ügy újabb gyanúsítottjai - 6 volt K&H-s alkalmazott is a feljelentettek között

Pénzcentrum
2004. április 13. 09:35

Újabb személyt gyanúsított meg a nyomozó hatóság a K&H Equities-nél történt sikkasztások ügyében - írja mai számában a Magyar Nemzet. A napilap hétvégi számában emellett részletesen számol be arról, hogy a K&H-nál zajló belső vizsgálat nyomán a bank mely volt alkalmazottait miért jelentette fel.

Az újabb gyanúsított Dudás Gábor, aki az ismeretlen helyen tartózkodó Schönthal Henrik érdekeltségébe tartozó Balmoral Group Ltd. és a The Montrade Establishment Ltd. számlái fölött rendelkezett. A pénzmosással gyanúsított "stróman" kihallgatásán megtagadta a vallomástételt.

A Magyar Nemzet hétvégi írása szerint a K&H Bank hat korábbi alkalmazottját jelentette fel a közelmúltban a rendőrségen, akiket a pénzintézet gyanúja szerint felelősség terhelhet a banknál történt pénzügyi visszaélésekben.
Tóth Róbert, a K&H Equities Rt. egykori munkatársa a gyanú szerint közreműködött az Autó-Danubia Kft. és az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) között létrejött visszadátumozott szerződés elkészítésében, valamint a Betonút Rt. sérelmére Kulcsár Attila által elkövetett sikkasztásban.
Bernhardt Tibor, a K&H Bank Rt. humánpolitikai főosztályának vezetője úgy vett fel 2001 júliusában 20 millió forintot, hogy számláján mindössze 8,5 millió forintos fedezete volt. A 20 millió forintot a Montrade Ltd. számlájáról kapta meg.
Csuka László, az Equities volt vezérigazgatója részt vett Kulcsár tranzakciójában, amelynek során Pannonplast-részvényeket vásárolt fel, és arra utasította Tóth Róbertet, hogy a Betonút Rt. portfóliójából 2003. június 17-én több mint 3.6 milliárd forint értékűt az ügyfél tudta nélkül értékesítsen. Csuka 2003 májusában közreműködött abban, hogy az Autó-Danubia Kft. és az ÁAK Rt. közötti 500 millió forintos szerződés 2003. márciusi keltezéssel, visszadátumozva elkészüljön. Emellett különböző iratokat kísérelt meg az ügyfelek dossziéiból eltüntetni 2003 májusában, illetve megpróbálta rávenni munkatársait arra, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elől információkat hallgassanak el.
Kővári Zsolt, a K&H Bank Rt. és a K&H Equities Rt. vezető testületeinek tagja feljelentésének okáról a Magyar Nemzet nem számolt be.
Blatnyák Gábor, a K&H bankcsoport brókere, majd 2002-től a bank önkormányzati főosztályának helyettese vezetője a feljelentés szerint több olyan tranzakciót bonyolított le, amellyel kárt okozott a K&H-nak. Blatnyák 2003. július 1-jén jelen volt, amikor Tatai Laura, a pénzintézet önkormányzati főosztályvezetője megkapta a Kulcsár Attila és Pinizsi Hajnalka - a bróker asszisztense - által 2003. június 28-án elkészített valótlan tartalmú portfóliókimutatásokat azzal a céllal, hogy postázza az ügyfelek részére. Blatnyák ezt nem jelentette.

A K&H korábban feljelentést tett Schönthal Henrik és Dudás Gábor ellen, valamint a top 100 leggazdagabb magyar listáján legutóbb a 28. helyen szereplő Dunai György, a Betonút Rt. elnöke ellen, és Nagy Károly, az Ashmore Ltd. kézbesítési megbízottja ellen.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.08.19 13:26
Tulajdonképpen vitatémának is jó. A bürokrácia, a “red tape” magának termel munkát. “A” hogy jelentő...
laskainelli  |  2022.08.19 08:39
Napjainkban már mindenkinek van legalább egy olyan ember a környezetében, akinek a kapcsolatában meg...
perfekt  |  2022.08.18 08:58
A tagok úgy is dönthetnek, hogy ha a vezető tisztségviselők az átalakuláshoz szükséges okiratokat el...
coachco  |  2022.08.15 15:19
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodál...
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?