19 °C Budapest

MOL, OTP: merre tovább az abszolút csúcsról? (Technikai elemzés)

Pénzcentrum
2004. április 6. 09:35

Medgyessy is megmondta: bika tőzsde van. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy történelmi csúcson áll a BUX index, és soha nem látott magasságokban tartózkodik az OTP - és péntek óta a MOL is. Érdemes-e még venni a két legjobban teljesítő blue-chip-ből, vagy most már inkább short-olni érdemes?A MOL részvényei múlt hét pénteken jelentős ugrást produkáltak, és végre sikerült áttörni történelmi csúcspontjukat, ráadásul kiemelkedő forgalom mellett. A pénteki nap kiváló példa volt arra, hogy láthassuk, hogy a piac mennyire nem szereti a bizonytalanságot: elég volt egy olyan hír, mely csökkentette ezt (április 30-án aláírhatják a MOL-PKN stratégiai megállapodást, ami jelentős költség csökkenésekkel jár), és az árfolyam máris folyamatos emelkedésnek indult.

A MOL az elmúlt hónapokban relatíve gyengén teljesített, elsősorban a PKN-nel kapcsolatos bizonytalansági tényezőnek köszönhetően. Mindazonáltal a papírok hónapok óta egy emelkedő csatornában mozognak, ezen belül pedig még van tere az emelkedésnek anélkül, hogy kitörnének belőle.


Az árfolyamot egyébként a tavaly decemberi korrekció alkalmával kiválóan megtartotta a 6,000 Ft-os (ellenállásból lett) támasz szint, ami igen sokáig erőteljes ellenállsként funkcionált. Ezt a szintet egyébként erősítette az 1998-as (most már csak lokális, 7,360 Ft-os) csúcspont, valamint az ezt követő lokális mélypont közé húzott Fibonacci egyik szintje is.

Mindezek alapján nem elképzelhetetlen, hogy az elkövetkező napokban egy traders' remorse jelenségnek leszünk a tanúi, azaz az árfolyam visszateszteli a 7,360 Ft-nál lévő ellenállás szintet, ezt azonban nem szabadna felülről áttörnie ahhoz, hogy biztatónak ítélhessük meg a folytatást.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?