7 °C Budapest

MOL, OTP: merre tovább az abszolút csúcsról? (Technikai elemzés)

Pénzcentrum
2004. április 6. 09:35

Medgyessy is megmondta: bika tőzsde van. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy történelmi csúcson áll a BUX index, és soha nem látott magasságokban tartózkodik az OTP - és péntek óta a MOL is. Érdemes-e még venni a két legjobban teljesítő blue-chip-ből, vagy most már inkább short-olni érdemes?A MOL részvényei múlt hét pénteken jelentős ugrást produkáltak, és végre sikerült áttörni történelmi csúcspontjukat, ráadásul kiemelkedő forgalom mellett. A pénteki nap kiváló példa volt arra, hogy láthassuk, hogy a piac mennyire nem szereti a bizonytalanságot: elég volt egy olyan hír, mely csökkentette ezt (április 30-án aláírhatják a MOL-PKN stratégiai megállapodást, ami jelentős költség csökkenésekkel jár), és az árfolyam máris folyamatos emelkedésnek indult.

A MOL az elmúlt hónapokban relatíve gyengén teljesített, elsősorban a PKN-nel kapcsolatos bizonytalansági tényezőnek köszönhetően. Mindazonáltal a papírok hónapok óta egy emelkedő csatornában mozognak, ezen belül pedig még van tere az emelkedésnek anélkül, hogy kitörnének belőle.


Az árfolyamot egyébként a tavaly decemberi korrekció alkalmával kiválóan megtartotta a 6,000 Ft-os (ellenállásból lett) támasz szint, ami igen sokáig erőteljes ellenállsként funkcionált. Ezt a szintet egyébként erősítette az 1998-as (most már csak lokális, 7,360 Ft-os) csúcspont, valamint az ezt követő lokális mélypont közé húzott Fibonacci egyik szintje is.

Mindezek alapján nem elképzelhetetlen, hogy az elkövetkező napokban egy traders' remorse jelenségnek leszünk a tanúi, azaz az árfolyam visszateszteli a 7,360 Ft-nál lévő ellenállás szintet, ezt azonban nem szabadna felülről áttörnie ahhoz, hogy biztatónak ítélhessük meg a folytatást.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem