A lakossági hitelezés a fejlődés motorja a Budapest Banknál

Pénzcentrum
2004. április 6. 14:20

A Budapest Bank kedvező eredménnyel zárta 2004 első negyedévét. Az általános piaci lassulás ellenére tovább növekedett a lakossági hitelállomány volumene és a vonzó betétkamatoknak köszönhetően jelentősen gyarapodott a betétállomány - derült ki a mai sajtótájékoztatón.

A távozó vezérigazgató, Richard Pelly és a bank élén őt követő Aris Bogdaneris hangsúlyozta, hogy a Bank üzleti portfóliója kiegyensúlyozott és stabil eredménynövekedésre képes. "Örömünkre szolgálna, ha az év hátralévő részében a kamatok csökkenésének lennénk tanúi, aminek következményeként a lakosságra és a kisvállalatokra nehezedő terhek csökkennének" - mondta Aris Bogdaneris.

A lakossági hitelállomány tovább növekedett és a teljes volumen 2004. március 31-re elérte a 115 milliárd forintot, ami csaknem 50 milliárd forintos növekedést jelent az egy évvel korábbi szinthez képest. Az elmúlt időszakban tapasztalható jelentős növekedés hátterében a bővülő lakás- és autófinanszírozási igények állnak, amiket jól kiegészít a privát kölcsön és a hitelkártya-üzlet egyre növekvő teljesítménye.

Amint a két héttel ezelőtti tájékoztatón is elhangzott, a bank által a kis- és középvállalkozások (KKV) számára folyósított hitelek és eszközlízingek állományának növekedése meghaladja az évi 20 százalékos szintet, miközben érzékelhető változás állt be a piaci keresletben: a kis- és középvállalkozások devizahitelek felvételével igyekeznek elkerülni a magas forintkamatokat.

A lakossági betétállomány is további jelentős bővülést mutatott az év első negyedében, ami a befektetési alapoktól való kismértékű elfordulásról tanúskodik, bár ez a trend mostanra lelassult.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Budapest Banknak továbbra is kiemelt célkitűzése a teljesítménynövelés a Hitelkártya- és Jelzálogüzletben, így az elkövetkező hetekben számos, új kereskedelmi partnerrel kötött fontos megállapodás kerül bejelentésre. Az ország teljes területét lefedő és az ügyfelek körében rendkívül népszerű mobil jelzálog-tanácsadók létszáma 45-re emelkedett. A hitelkártyák 2003 októberében történt piaci bevezetése óta a bank több mint 40,000 hitelkártyát bocsátott ki és az aktív kártyahasználók száma év végére elérheti a 100 ezret.

A bank előrehaladott tervekkel rendelkezik 6 új bankfiók nyitásáról Budapesten és vidéken, amelyekből az első májusban nyílik.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?