A lakossági hitelezés a fejlődés motorja a Budapest Banknál

Pénzcentrum
2004. április 6. 14:20

A Budapest Bank kedvező eredménnyel zárta 2004 első negyedévét. Az általános piaci lassulás ellenére tovább növekedett a lakossági hitelállomány volumene és a vonzó betétkamatoknak köszönhetően jelentősen gyarapodott a betétállomány - derült ki a mai sajtótájékoztatón.

A távozó vezérigazgató, Richard Pelly és a bank élén őt követő Aris Bogdaneris hangsúlyozta, hogy a Bank üzleti portfóliója kiegyensúlyozott és stabil eredménynövekedésre képes. "Örömünkre szolgálna, ha az év hátralévő részében a kamatok csökkenésének lennénk tanúi, aminek következményeként a lakosságra és a kisvállalatokra nehezedő terhek csökkennének" - mondta Aris Bogdaneris.

A lakossági hitelállomány tovább növekedett és a teljes volumen 2004. március 31-re elérte a 115 milliárd forintot, ami csaknem 50 milliárd forintos növekedést jelent az egy évvel korábbi szinthez képest. Az elmúlt időszakban tapasztalható jelentős növekedés hátterében a bővülő lakás- és autófinanszírozási igények állnak, amiket jól kiegészít a privát kölcsön és a hitelkártya-üzlet egyre növekvő teljesítménye.

Amint a két héttel ezelőtti tájékoztatón is elhangzott, a bank által a kis- és középvállalkozások (KKV) számára folyósított hitelek és eszközlízingek állományának növekedése meghaladja az évi 20 százalékos szintet, miközben érzékelhető változás állt be a piaci keresletben: a kis- és középvállalkozások devizahitelek felvételével igyekeznek elkerülni a magas forintkamatokat.

A lakossági betétállomány is további jelentős bővülést mutatott az év első negyedében, ami a befektetési alapoktól való kismértékű elfordulásról tanúskodik, bár ez a trend mostanra lelassult.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Budapest Banknak továbbra is kiemelt célkitűzése a teljesítménynövelés a Hitelkártya- és Jelzálogüzletben, így az elkövetkező hetekben számos, új kereskedelmi partnerrel kötött fontos megállapodás kerül bejelentésre. Az ország teljes területét lefedő és az ügyfelek körében rendkívül népszerű mobil jelzálog-tanácsadók létszáma 45-re emelkedett. A hitelkártyák 2003 októberében történt piaci bevezetése óta a bank több mint 40,000 hitelkártyát bocsátott ki és az aktív kártyahasználók száma év végére elérheti a 100 ezret.

A bank előrehaladott tervekkel rendelkezik 6 új bankfiók nyitásáról Budapesten és vidéken, amelyekből az első májusban nyílik.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?