24 °C Budapest

A lakossági hitelezés a fejlődés motorja a Budapest Banknál

Pénzcentrum
2004. április 6. 14:20

A Budapest Bank kedvező eredménnyel zárta 2004 első negyedévét. Az általános piaci lassulás ellenére tovább növekedett a lakossági hitelállomány volumene és a vonzó betétkamatoknak köszönhetően jelentősen gyarapodott a betétállomány - derült ki a mai sajtótájékoztatón.

A távozó vezérigazgató, Richard Pelly és a bank élén őt követő Aris Bogdaneris hangsúlyozta, hogy a Bank üzleti portfóliója kiegyensúlyozott és stabil eredménynövekedésre képes. "Örömünkre szolgálna, ha az év hátralévő részében a kamatok csökkenésének lennénk tanúi, aminek következményeként a lakosságra és a kisvállalatokra nehezedő terhek csökkennének" - mondta Aris Bogdaneris.

A lakossági hitelállomány tovább növekedett és a teljes volumen 2004. március 31-re elérte a 115 milliárd forintot, ami csaknem 50 milliárd forintos növekedést jelent az egy évvel korábbi szinthez képest. Az elmúlt időszakban tapasztalható jelentős növekedés hátterében a bővülő lakás- és autófinanszírozási igények állnak, amiket jól kiegészít a privát kölcsön és a hitelkártya-üzlet egyre növekvő teljesítménye.

Amint a két héttel ezelőtti tájékoztatón is elhangzott, a bank által a kis- és középvállalkozások (KKV) számára folyósított hitelek és eszközlízingek állományának növekedése meghaladja az évi 20 százalékos szintet, miközben érzékelhető változás állt be a piaci keresletben: a kis- és középvállalkozások devizahitelek felvételével igyekeznek elkerülni a magas forintkamatokat.

A lakossági betétállomány is további jelentős bővülést mutatott az év első negyedében, ami a befektetési alapoktól való kismértékű elfordulásról tanúskodik, bár ez a trend mostanra lelassult.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Budapest Banknak továbbra is kiemelt célkitűzése a teljesítménynövelés a Hitelkártya- és Jelzálogüzletben, így az elkövetkező hetekben számos, új kereskedelmi partnerrel kötött fontos megállapodás kerül bejelentésre. Az ország teljes területét lefedő és az ügyfelek körében rendkívül népszerű mobil jelzálog-tanácsadók létszáma 45-re emelkedett. A hitelkártyák 2003 októberében történt piaci bevezetése óta a bank több mint 40,000 hitelkártyát bocsátott ki és az aktív kártyahasználók száma év végére elérheti a 100 ezret.

A bank előrehaladott tervekkel rendelkezik 6 új bankfiók nyitásáról Budapesten és vidéken, amelyekből az első májusban nyílik.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK: Ál...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?