18 °C Budapest

Az oroszok között a Pannonplast volt a király...

Pénzcentrum
2004. április 2. 11:59

Az elmúlt héten is tovább folytatódott a kelet-európai részvénypiacok felértékelődése. Bár a BUX saját devizában számítva a leggyengébb teljesítményt nyújtotta a 4 irányadó index közül, az euróban számított hozam meghaladta Prága és Varsó hasonló mutatószámát. A magyar papírok ismét kiemelkedtek a régióból, a figyelt 62 papír legjobbja és legrosszabbja egyaránt Magyarországról került ki. Moszkva


Az elmúlt héten is tovább folytatódott a kelet-európai részvénypiacok felértékelődése. Bár a BUX saját devizában számítva a leggyengébb teljesítményt nyújtotta a 4 irányadó index közül, az euróban számított hozam meghaladta Prága és Varsó hasonló mutatószámát. A magyar papírok ismét kiemelkedtek a régióból, a figyelt 62 papír legjobbja és legrosszabbja egyaránt Magyarországról került ki. Moszkva felett fényesen sütött a nap, a Jukosz vezetésével 6.5%-ot, 750 fölé nőtt az RTS.


A régió legjobban teljesítő papírja a Pannonplast lett, az új stratégiát megfogalmazó társaság piacán valami megmozdult. A magyar első helyezés ellenére legjobban az orosz blue chipekkel lehetett keresni, a TOP12 papírból 8 volt orosz.


A leggyengébb teljesítményt nyújtó papírok listáját az elmúlt időszakban az egész régió fekete bárányának szerepében tetszelgő Nabi vezeti a tegnapi korrekció ellenére. A buszgyártó nem maradt egyedül a rosszak között, magyar szektortársai követték a mélybe, a Rába és a Mezőgép egyaránt bekerült a legrosszabb 5 papír körébe. A cseh blue chipek egy része az előző heti rallyí után korrigált. Az orosz papírok általában elkerülték a gyengülést.


Az egyes szektorok irányadó társaságainak teljesítményét összehasonlítva a magyar papírok a középmezőnyben helyezkedtek el. AZ OTP az első negyedévben euróban számítva több mint 50%-ot erősödött. A bankszektorban a hét az elmúlt hetekben visszafogott teljesítményt nyújtó Pekaoé volt. Távközlésben a lengyel TPSA továbbra sem kelti fel a befektetők figyelmét, ebben a szektorban a befektetői figyelem a két deklarált osztalékpolitikával rendelkező szereplőre, a Cesky Telecomra és a Matávra irányul.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?