28 °C Budapest

Az oroszok között a Pannonplast volt a király...

Pénzcentrum
2004. április 2. 11:59

Az elmúlt héten is tovább folytatódott a kelet-európai részvénypiacok felértékelődése. Bár a BUX saját devizában számítva a leggyengébb teljesítményt nyújtotta a 4 irányadó index közül, az euróban számított hozam meghaladta Prága és Varsó hasonló mutatószámát. A magyar papírok ismét kiemelkedtek a régióból, a figyelt 62 papír legjobbja és legrosszabbja egyaránt Magyarországról került ki. Moszkva


Az elmúlt héten is tovább folytatódott a kelet-európai részvénypiacok felértékelődése. Bár a BUX saját devizában számítva a leggyengébb teljesítményt nyújtotta a 4 irányadó index közül, az euróban számított hozam meghaladta Prága és Varsó hasonló mutatószámát. A magyar papírok ismét kiemelkedtek a régióból, a figyelt 62 papír legjobbja és legrosszabbja egyaránt Magyarországról került ki. Moszkva felett fényesen sütött a nap, a Jukosz vezetésével 6.5%-ot, 750 fölé nőtt az RTS.


A régió legjobban teljesítő papírja a Pannonplast lett, az új stratégiát megfogalmazó társaság piacán valami megmozdult. A magyar első helyezés ellenére legjobban az orosz blue chipekkel lehetett keresni, a TOP12 papírból 8 volt orosz.


A leggyengébb teljesítményt nyújtó papírok listáját az elmúlt időszakban az egész régió fekete bárányának szerepében tetszelgő Nabi vezeti a tegnapi korrekció ellenére. A buszgyártó nem maradt egyedül a rosszak között, magyar szektortársai követték a mélybe, a Rába és a Mezőgép egyaránt bekerült a legrosszabb 5 papír körébe. A cseh blue chipek egy része az előző heti rallyí után korrigált. Az orosz papírok általában elkerülték a gyengülést.


Az egyes szektorok irányadó társaságainak teljesítményét összehasonlítva a magyar papírok a középmezőnyben helyezkedtek el. AZ OTP az első negyedévben euróban számítva több mint 50%-ot erősödött. A bankszektorban a hét az elmúlt hetekben visszafogott teljesítményt nyújtó Pekaoé volt. Távközlésben a lengyel TPSA továbbra sem kelti fel a befektetők figyelmét, ebben a szektorban a befektetői figyelem a két deklarált osztalékpolitikával rendelkező szereplőre, a Cesky Telecomra és a Matávra irányul.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)


HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?