Az oroszok között a Pannonplast volt a király...

Pénzcentrum
2004. április 2. 11:59

Az elmúlt héten is tovább folytatódott a kelet-európai részvénypiacok felértékelődése. Bár a BUX saját devizában számítva a leggyengébb teljesítményt nyújtotta a 4 irányadó index közül, az euróban számított hozam meghaladta Prága és Varsó hasonló mutatószámát. A magyar papírok ismét kiemelkedtek a régióból, a figyelt 62 papír legjobbja és legrosszabbja egyaránt Magyarországról került ki. Moszkva


Az elmúlt héten is tovább folytatódott a kelet-európai részvénypiacok felértékelődése. Bár a BUX saját devizában számítva a leggyengébb teljesítményt nyújtotta a 4 irányadó index közül, az euróban számított hozam meghaladta Prága és Varsó hasonló mutatószámát. A magyar papírok ismét kiemelkedtek a régióból, a figyelt 62 papír legjobbja és legrosszabbja egyaránt Magyarországról került ki. Moszkva felett fényesen sütött a nap, a Jukosz vezetésével 6.5%-ot, 750 fölé nőtt az RTS.


A régió legjobban teljesítő papírja a Pannonplast lett, az új stratégiát megfogalmazó társaság piacán valami megmozdult. A magyar első helyezés ellenére legjobban az orosz blue chipekkel lehetett keresni, a TOP12 papírból 8 volt orosz.


A leggyengébb teljesítményt nyújtó papírok listáját az elmúlt időszakban az egész régió fekete bárányának szerepében tetszelgő Nabi vezeti a tegnapi korrekció ellenére. A buszgyártó nem maradt egyedül a rosszak között, magyar szektortársai követték a mélybe, a Rába és a Mezőgép egyaránt bekerült a legrosszabb 5 papír körébe. A cseh blue chipek egy része az előző heti rallyí után korrigált. Az orosz papírok általában elkerülték a gyengülést.


Az egyes szektorok irányadó társaságainak teljesítményét összehasonlítva a magyar papírok a középmezőnyben helyezkedtek el. AZ OTP az első negyedévben euróban számítva több mint 50%-ot erősödött. A bankszektorban a hét az elmúlt hetekben visszafogott teljesítményt nyújtó Pekaoé volt. Távközlésben a lengyel TPSA továbbra sem kelti fel a befektetők figyelmét, ebben a szektorban a befektetői figyelem a két deklarált osztalékpolitikával rendelkező szereplőre, a Cesky Telecomra és a Matávra irányul.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK: Ál...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?