Megváltozott munkaképességűek - az áfa arányosítás kompenzációja

Pénzcentrum
2004. április 1. 12:12

A kormány megtéríti a le nem vonható áfát azoknál a megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató kijelölt célszervezeteknél és szociális foglalkoztatóknál, amelyeket érint az idei áfa törvényben bevezetett arányosítási kötelezettség - tette közzé a PM.

A kötelezettség az államháztartási forrásból származó, adóalapot nem képező támogatással arányos adó levonásának tilalmát jelenti.

A támogatással arányosan le nem vonható, vissza nem igényelhető áfa összege a Pénzügyminisztérium számításai szerint ebben az évben mintegy 3,8 milliárd forint az érintett körben.

A áfa törvény év elejei legújabb módosításának eredményeként az ilyen kompenzáció nem esik arányosítási kötelezettség alá.

A kompenzáció megkezdéséhez szükséges, hogy a Pénzügyminisztérium megismerje a negyedéves tényadatokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A tényadatok megismerése után születik döntés a kompenzálás ütemezésére, és arra, hogy annak végrehajtása milyen lebonyolítási rendben és mely szervezetek közreműködésével kerüljön sor.

A kormány támogatja a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását és nem engedi, hogy a célszervezeteket ellehetetlenítse a szabályozás-változás. Figyelmet fordít arra, hogy a jelentős állami segítség eljusson a rászorulókhoz.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
EZT OLVASTAD MÁR?