Három és fél éves csúcson a BÉT forgalma

Pénzcentrum
2004. április 1. 11:38

2000. októbere óta nem volt akkora forgalom a Budapesti Értéktőzsdén mint az elmúlt hónapban. A részvény szekció forgalma 617 milliárd forintra rúgott, amely 164%-kal haladja meg a tavalyi év hasonló időszakának iraki háborútól sújtott értékét. A 12 hónapos gördülő forgalom 4200 milliárd forint fölé emelkedett. A brókercégek versenyében a Cashline magyar rekordot állított fel márciusi forgalmával (statisztikáinkat 2000. óta vezetjük), a győzelemhez azonban ez sem volt elég, új csúccsal is csak a dobogó második fokára lehetett felállni.


A piacot továbbra is az Erste dominálja 25%-os részesedéssel. A brókercég forgalma márciusban meghaladta a 150 milliárd forintot. Jöhetnek az új céges kocsik. Az Erste az első negyedévben meghozta tavalyi első féléves forgalmát.


Az Erste árnyékában azonban nem bújt el a többi brókercég is. A Cashline közel 100 milliárd forintos forgalma rendkívül jó teljesítményt rejt. A piac ezt a dobogó második helyével díjazta.


A HVB (ex-CAIB) márciusban a piac 3. legnagyobb szereplője volt. Ez azért számít rendkívül nagy előrelépésnek, mivel a bank annak ellenére, hogy mindig ott volt az élbolyban, a dobogóra tavaly február óta nem tudott felkerülni.


A Concorde sem panaszkodhat 70 milliárdos forgalmával, azonban érdemes megemlíteni, hogy a brókercég piaci részaránya enyhén visszaesett, a nagy piaci aktivitásnak elsősorban nem ő volt a nyertese.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A magas forgalom igazi nyertese a Buda-Cash lett, amely magabiztosan felülmúlta az első két hónap kummulált teljesítményét. Ezzel szemben az ING , bár növelte forgalmát februárhoz képest, igazából nem részesedett a piac élénküléséből.

A TOP10-ben helyet követelt magának az ÁÉB is, az orosz hátterű bank valószínűleg a Mol kereskedésben betöltött szerepe révén kerül a lista 7. helyére. A TOP10-ben hosszú idő után megjelent, a brókercégét már régen beintegráló MKB . Ezt mi a TVK opció lehívásának tudjuk be. A Takarék a 8., az Equitas 10. lett, mindkét cég részesült a piac felfutásának áldásos hatásaiból.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.11 00:01
BARE MINIMUM MONDAY A new viral trend suggests reducing Monday performance pressure to alleviate an...
perfekt  |  2023.12.08 14:05
A kormány új rendeletet adott ki a mérlegképes könyvelők, adótanácsadók és okleveles adószakértők ké...
laskainelli  |  2023.12.07 17:10
A hűtlenség egy döntés, amit a hűtlen fél hoz meg, számára észszerűnek tűnő indokra támaszkodva. A k...
vezetoi-coaching  |  2023.12.06 09:06
Nyilván mindenki, aki őrli naponta a Duolingo-t, megkapja Mikulásra az évi egyenleget, 4 KPI-jal, mu...
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 11. hétfő
Árpád
50. hét
December 11.
Nemzetközi hegynap
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem