Három és fél éves csúcson a BÉT forgalma

Pénzcentrum
2004. április 1. 11:38

2000. októbere óta nem volt akkora forgalom a Budapesti Értéktőzsdén mint az elmúlt hónapban. A részvény szekció forgalma 617 milliárd forintra rúgott, amely 164%-kal haladja meg a tavalyi év hasonló időszakának iraki háborútól sújtott értékét. A 12 hónapos gördülő forgalom 4200 milliárd forint fölé emelkedett. A brókercégek versenyében a Cashline magyar rekordot állított fel márciusi forgalmával (statisztikáinkat 2000. óta vezetjük), a győzelemhez azonban ez sem volt elég, új csúccsal is csak a dobogó második fokára lehetett felállni.


A piacot továbbra is az Erste dominálja 25%-os részesedéssel. A brókercég forgalma márciusban meghaladta a 150 milliárd forintot. Jöhetnek az új céges kocsik. Az Erste az első negyedévben meghozta tavalyi első féléves forgalmát.


Az Erste árnyékában azonban nem bújt el a többi brókercég is. A Cashline közel 100 milliárd forintos forgalma rendkívül jó teljesítményt rejt. A piac ezt a dobogó második helyével díjazta.


A HVB (ex-CAIB) márciusban a piac 3. legnagyobb szereplője volt. Ez azért számít rendkívül nagy előrelépésnek, mivel a bank annak ellenére, hogy mindig ott volt az élbolyban, a dobogóra tavaly február óta nem tudott felkerülni.


A Concorde sem panaszkodhat 70 milliárdos forgalmával, azonban érdemes megemlíteni, hogy a brókercég piaci részaránya enyhén visszaesett, a nagy piaci aktivitásnak elsősorban nem ő volt a nyertese.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A magas forgalom igazi nyertese a Buda-Cash lett, amely magabiztosan felülmúlta az első két hónap kummulált teljesítményét. Ezzel szemben az ING , bár növelte forgalmát februárhoz képest, igazából nem részesedett a piac élénküléséből.

A TOP10-ben helyet követelt magának az ÁÉB is, az orosz hátterű bank valószínűleg a Mol kereskedésben betöltött szerepe révén kerül a lista 7. helyére. A TOP10-ben hosszú idő után megjelent, a brókercégét már régen beintegráló MKB . Ezt mi a TVK opció lehívásának tudjuk be. A Takarék a 8., az Equitas 10. lett, mindkét cég részesült a piac felfutásának áldásos hatásaiból.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?