22 °C Budapest

A legjobb magyar elemző csapatok: 1., CA-IB, 2., Citigroup, 3., UBS (Institutional Investor)

Pénzcentrum
2004. március 26. 10:12

Az Institutional Investor, a befektetési szektor egyik legrangosabb nemzetközi magazinja 2003 vonatkozásában Dani Katalint és elemző csapatát (CA-IB) választotta a legjobbnak. Második helyre a Robert Bonte-Friedheim által vezetett Citigroup team futott be, harmadik helyen az "emelkedő csillagként" nyilvántartott Oláh György által vezetett UBS team került. A díjazottaknak ezúton is gratulálunk.

1., CA-IB: Dani Katalin (vezető elemző), Réthy Róbert és Zsoldos István
A CA-IB a Budapesti Értéktőzsde rendszerváltás utáni újraindulását követően azonnal a legnagyobb reputációjú elemző csapatok egyikét építette fel. A CA-IB vállalati elemzéseit mind a mai napig jelentős árfolyam befolyásoló tényezőként tartják számon az intézményi befektetők. A siker titka elsődlegesen az egyedi iparági mélység, mely a profit előrejelzések mögött meghúzódik.

Az elemző csapatot Dani Katalin, a Budapesti Közgazdaság Tudományi Egyetem korábbi tanára vezeti. Az első helyezést a 2003 vonatkozásában elsősorban a Richter elemzésekkel vívta ki a CA-IB és Dani Katalin. Az elemző 11,790 Ft-on minősítette vételre a Richtert és 25,500 Ft-on minősítette le tavaly novemberben árazási okokra hivatkozva. Tökéletes be és kiszállási javaslat.

Érdemesnek tartjuk kiemelni, hogy a CA-IB nem csak magyar, de lengyel és cseh piac vonatkozásában is első lett...

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

2., Citigroup: Robert Bonte-Friedheim és csapata
A Citigroup szintén hagyományosan erős reputációval rendelkezik a magyar részvény elemzéseket illetően (igaz a fókusz itt szűkebb, csak a négy blue chip). Bonte-Friedheim szintén a Richter elemzéseivel került a középpontba, a második helyre feltehetően azért csúszott mert később minősítette le a részvényt, mint kollégája.

3., UBS Warburg: Oláh György és csapata
Oláh Györgyöt az intézményi befektetők egy "emelkedő csillagnak" tartják - írja az Institutional Investor. Oláh elsősorban az OTP-vel kapcsolatos tökéletes meglátásaival nyerte el a befektetők bizalmát. Az elemző tavaly novemberben a lakástámogatási rendszer megváltoztatásakor arra hívta fel a befektetők figyelmét, hogy az OTP profit dinamikáját nem fogja megtörni a változás. Ez mára beigazolódott, s így ez az árfolyamban is tükröződik.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?