25 °C Budapest

"Egészséges ütemben bővül az amerikai gazdaság" - Greenspan megnyugtatta a befektetőket

Pénzcentrum
2004. február 12. 10:00

Egészséges ütemben bővül az amerikai gazdaság, de az infláció még mindig alacsony, így a Fed továbbra is várhat a kamatemeléssel - hangsúlyozta Alan Greenspan tegnapi, Kongresszus előtti beszédében.

"A fenntartható, erőteljes növekedés esélye jó, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a kockázatokról sem" - vélte a Fed elnöke. Az egyik legnagyobb veszélyt változatlanul a magas, de még mindig növekvő költségvetési hiány jelenti, amely akár rövid távon is problémákat okozhat.

Greenspan figyelmeztette a piacot: annak ellenére, hogy nincsen ok a sietségre, az alacsony kamatszint korlátlan ideig nem egyeztethető össze az árstabilitással és a fenntartható növekedéssel.

eurusdcomp
eurusdcomp
A devizapiaci eseményekkel kapcsolatban Greenspan a zöldhasú gyengülését fokozatosnak nevezte, amely nem bomlasztja az amerikai tőkepiaci folyamatokat. A dollár az euróval szemben szinte azonnali 1.1%-os gyengüléssel reagált az elhangzottakra, 1.266-ról 1.28-ra ugrott a dollár/euró árfolyam.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A meghallgatás után a részvénypiaci árfolyamok és a kötvénypiaci hozamok egyaránt emelkedést mutattak. A domináns amerikai részvényindexek negatív tartományból pozitív irányba lendültek, és 0.7-1.3%-os erősödéssel zártak, míg a 10 éves állampapírpiaci hozamok 4.02%-ról 4.1%-ra ugrottak felfelé.

dow
nasdaq

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.02 13:37
A számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzététel...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?