23 °C Budapest
money

Késleltetett fizetéssel ad sztárhitelt a magyar bank: eldurrantak a pénzintézetek, mindenki ezt keresi most

2024. április 22. 15:03

Az elmúlt hónapokban folyamatosan csökken a személyi kölcsönök kamata, ezzel párhuzamosan az elmúlt időszakban fokozódott a kereslet a személyi kölcsönök iránt, 2023-ban közel 12 százalékkal igényeltek többen ilyen típusú hitelt, mint az azt megelőző évben. Az MNB friss adatai szerint 2024 februárjában 21,5 ezer ügyfél vett fel személyi kölcsönt mintegy 54 milliárd forint értékben, ami további jelentős növekedés az előző év hasonló időszakához képest. Az MBH Bank kamatcsökkentéssel és halasztott törlesztéssel igényelhető személyi kölcsön konstrukció bevezetésével készül a növekvő személyi kölcsön kereslet kielégítésére.

Az MBH Bank a személyi kölcsönök tekintetében elsőként kínál a magyar piacon késleltetett fizetési megoldást, amely segíthet a törlesztésre való felkészülésben és a törlesztőrészlet családi költségvetésbe épülésében is. A frissen bevezetett MBH Időnyerő Személyi Kölcsön lényege, hogy a hitelfelvételt követő első 3 hónapban az ügyfeleket nem terheli fizetési kötelezettség, így az ezen időszak alatt felmerülő költségeket a negyedik hónaptól kell csak megfizetni. A késleltetett fizetés révén a személyi kölcsönt felvevők növelhetik a pénzügyi rugalmasságukat, átgondolhatják költéseiket, de hitelkiváltásra is használhatják a konstrukciót1.

Az MBH Bank adatai szerint továbbra is a lakásfelújítás a legkiemelkedőbb hitelcél, azonban a hitelkiváltás is évről évre emelkedő tendenciát mutat: „Az általunk kínált személyi kölcsönök mellé, új termékként bevezetett MBH Időnyerő Személyi Kölcsönnel a kiadások egyszerűbb kezelésére törekszünk, hiszen a költségek nem azonnal jelentkeznek, hanem egy olyan időszakban, amikor vélhetően kevésbé terhelt a hitelfelvevő háztartásköltségvetése. Például új lakásba költözéskor sok egyéb teher jelentkezik az első időszakban, ilyenkor nagy segítség lehet, ha legalább a hiteltörlesztést nem kell azonnal elkezdeni” – mondta el Soós Csaba, az MBH Bank lakossági üzletfejlesztési ügyvezetője az új konstrukció kapcsán.

Az elmúlt időszakban fokozódott a kereslet a személyi kölcsönök iránt. 2023-ban közel 12 százalékkal igényeltek többen ilyen típusú hitelt, mint az azt megelőző évben. Az MNB friss adatai szerint februárban 21,5 ezer ügyfél vett fel személyi kölcsönt mintegy 54 milliárd forint értékben, ami jelentős növekedés az előző év hasonló időszakához képest. Az átlagosan igényelt hitelösszeg 2,4 millió forint.

A következő hónapokban további élénkülésre számítunk a személyi kölcsönök piacán, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a tavasz második fele, a nyár első fele az az időszak, amikor a legnagyobb összegben szokott a hazai lakosság személyi kölcsönért folyamodni” – ismertette Soós Csaba. A növekvő kereslet egyik motorja a személyi kölcsönök kamatának csökkenése, az MNB adatai szerint fél évvel korábban még 19 százalék fölött volt az új személyi kölcsönök átlagos kamata, az idei februári adatok viszont már csak 18,1 százalékot mutatnak. Az MBH Bank április elején mérsékelte személyi kölcsöneinek kamatait, aminek köszönhetően kedvezőbben juthatnak ilyen hitelhez az ügyfelek - írja közleményében a bank.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Úgy gondoljuk, hogy ez a konstrukció nem csak az akut helyzetben lévők számára lehet jó megoldás, hanem a tudatos hitelfelvevőknek is, hiszen a késleltetett fizetésnek köszönhetően növelhetik a pénzügyi rugalmasságukat, átgondolhatják költéseiket, akár egy korábban nem elérhető, nagyobb költést is megengedhetnek maguknak” – tette hozzá a lakossági üzletfejlesztési ügyvezető.

Az MBH Időnyerő Személyi Kölcsönt 2024. május 31-ig kérvényezhetik az ügyfelek elsősorban az MBH Bank országos fiókhálózatában, de az igénylésre lehetőség van hitelközvetítői csatornákon keresztül is, például a nemrég a cégcsoporthoz került Fundamenta Személyi Bankár hálózatában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 22. 21:18
A Mindenki Magyarországa Néppárt meghívót küld minden párt részére, hogy üljenek le egy asztalhoz és...
Kiszámoló  |  2024. május 22. 19:31
Írtam nemrég a gazdagokról (meg úgy általában a kapzsiságról), azokról, akik annyi pénzt felhalmozna...
Bankmonitor  |  2024. május 22. 13:07
Elérkezett a 2027/N BMÁP állampapír kamatfordulója: a papír május 26-án fizeti ki a negyedéves kamat...
Holdblog  |  2024. május 22. 09:42
A jelenlegi árszintek mellett nem lesz elég lítium, hogy fedezze a kiugró akkumulátor keresletből fa...
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm