0 °C Budapest

Ezek a devizahitelesek még mindig az elszámolásra várnak

2015. július 22. 15:32

Az MNB ma publikált határozatában 45,5 millió forint bírsággal sújtotta - immár harmadízben - Banif Plus Bankot az elszámolási határidőre vonatkozó törvényi előírás megsértése miatt. A bank a korábbi jegybanki kötelezések ellenére sem küldött ki július elejéig több mint tízezer elszámolási értesítőt a fogyasztóknak, bár annak postázási határideje április vége volt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) témavizsgálata keretében folyamatosan nyomon követi a Banif Plus Bank Zrt.-vel kapcsolatos korábbi határozatában foglaltak (Sajtóközlemény: Bírság a Banif Plus Zrt.-nek késedelmes elszámolás miatt; Újabb bírság a Banif Plus Banknak elszámolási késedelem miatt) teljesítését.

A jegybank megállapította, hogy a bank 11 197 szerződés esetében - a korábbi kötelezések ellenére - 2015. július elejéig továbbra sem tett eleget elszámolási kötelezettségének, korlátozva ezzel a fogyasztókat jövőbeni anyagi lehetőségeik áttekintésében és tervezésében.


Az MNB május 11-én közzétett határozatában azt állapította meg, hogy a Banif Plus Bank az április végi törvényi határidőig több mint 35 500 darab szerződése kapcsán mulasztotta el megküldeni az elszámolásokat a fogyasztóknak. A jogszabálysértés miatt a jegybank kötelezte a Banif Plus Bankot, hogy elszámolási kötelezettségének haladéktalanul tegyen eleget, s 18 millió forint bírságot is kiszabott. Június 12-én közzétett következő határozatában az MNB újabb, ezúttal 48,8 millió forint bírságot szabott ki a bankra, amely május végén még 21 300 darab szerződés esetében volt késedelemben az elszámolási értesítők kiküldésével.

Az MNB most publikált határozatában ismételten kötelezte a Banif Plus Bankot arra, hogy haladéktalanul küldje meg az elszámolásokat a fogyasztóknak, emellett további 45,5 millió forintos bírsággal sújtotta az intézményt.

 A bírság összegének meghatározásánál a jegybank figyelembe vette a jogsértő állapot tartamát, a késedelem mértékét, illetve az érintett fogyasztói kör nagyságát is. A bank jelzése szerint az elszámolásokat várhatóan 2015. augusztus 28-ig megküldi az érintett fogyasztóknak.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 8. 07:00
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) újságíróakadémiát indít annak érdekében, hogy a hazai ú...
Holdblog  |  2023. február 8. 06:22
A gépek elveszik a munkát, a mesterséges intelligencia elveszi a techóriások felhasználóit! () Komol...
Bankmonitor  |  2023. február 7. 07:04
Ügyfeleink gyakran gondolják, hogy a hitelfedezeti biztosítást hamarabb meg lehet kötni, mint a bank...
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?