18 °C Budapest

Hol juthatsz gyorsan készpénzhez? A válasz megérkezett

Pénzcentrum
2010. augusztus 19. 04:44

Hosszabb futamidőre is mehet, csak alacsonyabb legyen a havi részlet A jegybank adatai szerint idén június végén 596,7 milliárd forint volt a bankok által kihelyezett személyi kölcsönök állománya, ami 3,8%-kal elmarad az egy évvel korábbi 620,4 milliárd forintos állománytól. Ennek megfelelően a Pénzcentrum.hu által megkérdezett bankok többsége is arról számolt be, hogy némi visszaesés tapasztalható a személyi kölcsön igénylések tekintetében. Aktuális körképünkben azt vizsgáltuk, hogy a hazai kereskedelmi bankok milyen személyi kölcsön ajánlatokkal várják a 300 ezer, a 600 ezer, illetve az 1 millió forintot igénylő ügyfeleiket.

Ha az összehasonlító táblázatot szeretnéd először megnézni, akkor kattints IDE!

Az Erste Bank szakértője az igénylések számának megtorpanását az ügyfelek óvatosabb hitelfelvételi kedvének tulajdonítja. Az OTP-nél és az MKB Banknál az előző évihez hasonlóan alakultak a számok, de például a Raiffeisen és a Budapest Bank ügyfelei is jobban meggondolják a kölcsön felvételét.

Az Allianz Bank már tavaly decemberben felfüggesztette a személyi kölcsönök értékesítését, más bankok csak a deviza alapú finanszírozásból szálltak ki. Euró alapon már csak az Erste, az OTP és a RaiffeisenBank adott ajánlatot, utóbbinál a termék "last minute"-jellegű, mivel szeptembertől már nem lesz elérhető.

Az ügyfelek által tipikusan igényelt hitelösszeg 500 ezer és 1 millió forint között mozog, az igénylők a havi törlesztőrészlet minimalizálása érdekében inkább a hosszabb, 60 hónap feletti futamidőket részesítik előnyben.

A Raiffeisen Banknál a kondíciók terén történt némi könnyítés, a forint alapú személyi kölcsön hitel díjai ugyanakkor jelentősen mérséklődtek. Jelenleg érvényben van a hitelbírálati díj visszatérítési akció, augusztus 23-tól pedig egy újabb is indul. A szükséges dokumentumok benyújtását követően egy héten belül is pénzhez juthat az ügyfél, de akár 3-4 napra szorítható az ügyintézési idő. A törlesztőrészlet a futamidő előrehaladtával folyamatosan csökken, például 1 millió Ft 60 hó esetén az utolsó évben már csak 27 006 Ft a havi részlet.

20 ezer forinttal alacsonyabb havi törlesztő? Kamatot vágott a Raiffeisen Bank

Százezer devizahitelest érint visszamenőleges kamatvisszatérítés

A konzervatív hitelezési politikát képviselő Budapest Bank csak kisebb szigorítások hajtott végre, erősebb hangsúlyt kapott a jövedelemvizsgálat. A kondíciók ugyan nem változtak, de a törvényi változás következtében megnőtt a kötelező dokumentációk mennyisége. A bank júniusban megszüntette a svájci frank alapú személyi kölcsön termékcsaládot, így jelenleg csak forint alapú személyi kölcsönt nyújt. Tovább bővült a hitelfedezeti biztosítás köre, a munkanélküli biztosítás időtartama 10-ről 12 hónapra emelkedett. A meglévő és jó hitelmúlttal rendelkező ügyfeleknek most 3%-os promóciós kamatkedvezményt kínálnak, az átlagos ügyintézési idő jelenleg 3-5 munkanap.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

30 ezer frankhitelest érint az augusztusi kamatcsökkentés

A Citibank egy kedvező, állandó ajánlatot kínál az internetes regisztráció útján jelentkezők részére. Amennyiben a személyi hitelt a bank holnapján igényli az ügyfél és mellette nyit - és a futamidő alatt fenntart - egy Citibank Nullaforintos Bankszámlát. Ha erről a számláról törleszt az ügyfél, akkor a hitelt kezelési költség felszámítása nélkül, kamatkedvezménnyel (22,9%-os kamattól) kaphatja meg. ‪

Nemzetközi elismerés a Citibank netbankjának

Az ügyintézési idő a fiókhálózatban hiánytalanul benyújtott dokumentáció esetén 2-3 nap a folyósításig, sok esetben azonban 24 órán belül pénzhez jut az ügyfél.‬

Melyik banknál találom a legolcsóbb személyi kölcsönt? Összehasonlító táblázat

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 16:17
Idealisztikus világban a pénzügyi befektetéseinket elsődlegesen a fenntarthatóság szempontjai alapjá...
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!