23 °C Budapest

Hitelbombát robbantottak az iszlámok!

Pénzcentrum
2009. április 3. 12:00

Az ügyfelek számára rendkívül vonzónak tartott lakáshitel konstrukcióval próbál betörni a brit jelzálogpiacra az Islamic Bank of Britain (Brit Iszlám Bank). Az első kamatperiódusban 3,99 %-os fix kamatszerű díj mellett kínált finanszírozási forma eltér a hagyományos európai lakáshitelektől, mivel az iszlám tiltja a kamat felszámítását.

A brit hitelintézetek egy újabb nagy reményekkel induló versenytársat kaptak a válság kellős közepén. Az iszlám bank lakáshitel termékétől egyelőre sokan idegenkednek, ezért a pénzintézet kereskedelmi igazgatója intenzív felvilágosító médiakampány elindítását szorgalmazza. A bank várakozásai szokatlanul nagyra törőek, rövid időn belül a lehető legnagyobb szeletet kívánják kiharapni a hitelpiaci tortából.

"A hagyományos pénzintézeteknek fel kell venni a kesztyűt, ha versenybe akarnak szállni az új lakáshitel csomagunkkal. Az alacsony kamat és a kedvező ügyintézési díjak mellettünk szólnak, csak az emberekkel kell minél szélesebb körben megismertetni a sajátos finanszírozási formulát." - mondta Sultan Choudhury értékesítési igazgató.

"A hiteltermékünk minden bizonnyal versenyképes lesz, bankunk fontolóra vette a többi banki szolgáltatás bővítését is. Az ügyfelek bizalmának megszerzése érdekében felvilágosító kampányt kezdeményezünk, melynek során a lakásvásárlók eloszlathatják a félelmeiket és megismerhetik a kedvező konstrukciót" - folytatta.

A konstrukció az Európában és hazánkban is ismert lakáslízing konstrukcióhoz hasonlít leginkább, annyi különbséggel, hogy a bank nem kamatnak nevezi a felszámított díjat, mert azt tiltják az iszlám törvényei. A lízingcégekhez hasonlóan ebben az esetben a finanszírozó válik az ingatlan tulajdonosává, az adós által fizetett törlesztőrészlet pedig két tételt tartalmaz.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A bérleti díjból (a kamatfizetés megfelelője) és a tőketörlesztésből álló részlet befizetésével az annuitásos hitelekhez hasonlóan csökken a tőketartozás, ami jelen esetben csökkenti a bank tulajdoni hányadát az ingatlanban. A kisebb tulajdoni hányadra pedig alacsonyabb bérleti díj kérhető, mint ahogy a normál lakáshiteleknél alacsonyabb fennálló tartozásra kevesebb kamatot számíthatnak fel a bankok.

A tartozás előtörlesztési díj és büntetőkamat nélkül a futamidő során bármikor előre kifizethető, normál törlesztés esetén az utolsó részlet befizetését követően válik az adós az ingatlan 100 %-os tulajdonosává.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 12. 12:47
Hann Endre jó hírnévhez való jogának megsértése miatt perelte az ElkXrtuk című kurzusfilm gyártóját....
Holdblog  |  2024. április 12. 11:40
HOLD After Hours. Problémamegoldó podcastünk újabb fejezetében Szabó Dáviddal tárjuk fel a bitcoin,...
ChikansPlanet  |  2024. április 12. 10:28
Mi mindenről hajlandó valaki lemondani a fenntarthatóság érdekében? Bizonyos megszokásokról, élelmis...
Bankmonitor  |  2024. április 12. 07:53
Kérdésekkel fordultunk a NAV felé, akik készségesen megmondták, hogy a megtakarítók melyik évben men...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem