Hitelbombát robbantottak az iszlámok!

Pénzcentrum
2009. április 3. 12:00

Az ügyfelek számára rendkívül vonzónak tartott lakáshitel konstrukcióval próbál betörni a brit jelzálogpiacra az Islamic Bank of Britain (Brit Iszlám Bank). Az első kamatperiódusban 3,99 %-os fix kamatszerű díj mellett kínált finanszírozási forma eltér a hagyományos európai lakáshitelektől, mivel az iszlám tiltja a kamat felszámítását.

A brit hitelintézetek egy újabb nagy reményekkel induló versenytársat kaptak a válság kellős közepén. Az iszlám bank lakáshitel termékétől egyelőre sokan idegenkednek, ezért a pénzintézet kereskedelmi igazgatója intenzív felvilágosító médiakampány elindítását szorgalmazza. A bank várakozásai szokatlanul nagyra törőek, rövid időn belül a lehető legnagyobb szeletet kívánják kiharapni a hitelpiaci tortából.

"A hagyományos pénzintézeteknek fel kell venni a kesztyűt, ha versenybe akarnak szállni az új lakáshitel csomagunkkal. Az alacsony kamat és a kedvező ügyintézési díjak mellettünk szólnak, csak az emberekkel kell minél szélesebb körben megismertetni a sajátos finanszírozási formulát." - mondta Sultan Choudhury értékesítési igazgató.

"A hiteltermékünk minden bizonnyal versenyképes lesz, bankunk fontolóra vette a többi banki szolgáltatás bővítését is. Az ügyfelek bizalmának megszerzése érdekében felvilágosító kampányt kezdeményezünk, melynek során a lakásvásárlók eloszlathatják a félelmeiket és megismerhetik a kedvező konstrukciót" - folytatta.

A konstrukció az Európában és hazánkban is ismert lakáslízing konstrukcióhoz hasonlít leginkább, annyi különbséggel, hogy a bank nem kamatnak nevezi a felszámított díjat, mert azt tiltják az iszlám törvényei. A lízingcégekhez hasonlóan ebben az esetben a finanszírozó válik az ingatlan tulajdonosává, az adós által fizetett törlesztőrészlet pedig két tételt tartalmaz.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A bérleti díjból (a kamatfizetés megfelelője) és a tőketörlesztésből álló részlet befizetésével az annuitásos hitelekhez hasonlóan csökken a tőketartozás, ami jelen esetben csökkenti a bank tulajdoni hányadát az ingatlanban. A kisebb tulajdoni hányadra pedig alacsonyabb bérleti díj kérhető, mint ahogy a normál lakáshiteleknél alacsonyabb fennálló tartozásra kevesebb kamatot számíthatnak fel a bankok.

A tartozás előtörlesztési díj és büntetőkamat nélkül a futamidő során bármikor előre kifizethető, normál törlesztés esetén az utolsó részlet befizetését követően válik az adós az ingatlan 100 %-os tulajdonosává.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?