Hitelbombát robbantottak az iszlámok!

Pénzcentrum
2009. április 3. 12:00

Az ügyfelek számára rendkívül vonzónak tartott lakáshitel konstrukcióval próbál betörni a brit jelzálogpiacra az Islamic Bank of Britain (Brit Iszlám Bank). Az első kamatperiódusban 3,99 %-os fix kamatszerű díj mellett kínált finanszírozási forma eltér a hagyományos európai lakáshitelektől, mivel az iszlám tiltja a kamat felszámítását.

A brit hitelintézetek egy újabb nagy reményekkel induló versenytársat kaptak a válság kellős közepén. Az iszlám bank lakáshitel termékétől egyelőre sokan idegenkednek, ezért a pénzintézet kereskedelmi igazgatója intenzív felvilágosító médiakampány elindítását szorgalmazza. A bank várakozásai szokatlanul nagyra törőek, rövid időn belül a lehető legnagyobb szeletet kívánják kiharapni a hitelpiaci tortából.

"A hagyományos pénzintézeteknek fel kell venni a kesztyűt, ha versenybe akarnak szállni az új lakáshitel csomagunkkal. Az alacsony kamat és a kedvező ügyintézési díjak mellettünk szólnak, csak az emberekkel kell minél szélesebb körben megismertetni a sajátos finanszírozási formulát." - mondta Sultan Choudhury értékesítési igazgató.

"A hiteltermékünk minden bizonnyal versenyképes lesz, bankunk fontolóra vette a többi banki szolgáltatás bővítését is. Az ügyfelek bizalmának megszerzése érdekében felvilágosító kampányt kezdeményezünk, melynek során a lakásvásárlók eloszlathatják a félelmeiket és megismerhetik a kedvező konstrukciót" - folytatta.

A konstrukció az Európában és hazánkban is ismert lakáslízing konstrukcióhoz hasonlít leginkább, annyi különbséggel, hogy a bank nem kamatnak nevezi a felszámított díjat, mert azt tiltják az iszlám törvényei. A lízingcégekhez hasonlóan ebben az esetben a finanszírozó válik az ingatlan tulajdonosává, az adós által fizetett törlesztőrészlet pedig két tételt tartalmaz.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A bérleti díjból (a kamatfizetés megfelelője) és a tőketörlesztésből álló részlet befizetésével az annuitásos hitelekhez hasonlóan csökken a tőketartozás, ami jelen esetben csökkenti a bank tulajdoni hányadát az ingatlanban. A kisebb tulajdoni hányadra pedig alacsonyabb bérleti díj kérhető, mint ahogy a normál lakáshiteleknél alacsonyabb fennálló tartozásra kevesebb kamatot számíthatnak fel a bankok.

A tartozás előtörlesztési díj és büntetőkamat nélkül a futamidő során bármikor előre kifizethető, normál törlesztés esetén az utolsó részlet befizetését követően válik az adós az ingatlan 100 %-os tulajdonosává.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. október 5. 20:30
Éppen gondolkodtam, hogy lassan kellene a gyerekeknek saját bankkártya és alkalmazás hozzá, csak hog...
Kasza Elliott-tal  |  2022. október 5. 19:27
Ha érdekel az osztalékalapú befektetés, olvasgatod itt a blogon az elemzéseimet, velem együtt k...
MEDIA1  |  2022. október 5. 19:14
A nemrég a DIGI-t és az Antenna Hungáriát is felvásárló 4iG lesz a Honeycomb, Szalay-Bobrovniczky Kr...
Bankmonitor  |  2022. október 5. 15:07
A babaváró hitel önmagában is egy igen kedvez konstrukció, hiszen a kölcsönhöz kamatmentesség és tar...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?