Újabb jen alapú lakáshitel a piacon - mit ajánl a K&H?

Pénzcentrum
2007. november 7. 08:32

A K&H új, jen alapú jelzáloghitellel bővíti hiteleinek körét, melyek alacsony kamattal és alacsony havi törlesztő részlettel bármire szabadon igényelhetők a mai naptól.

A jen alapú hitel, így használható például lakásépítésre, vásárlásra, felújításra, de alkalmas korábbi hitelek kiváltására is. Az új konstrukcióban a devizanemek közötti váltás bármikor lehetséges, nem csak a fordulónapon. A K&H ismét az okos pénzügyi döntés lehetőségét kínálja azoknak, akik élni kívánnak a K&H ingatlanfedezetű hitelekkel japán jen alapon is.

A mai naptól a K&H az ország egyik legnagyobb pénzintézeteként az elsők között vezeti be japán jen alapú ingatlanfedezetű hiteleit igen kedvező 0, 99%-os induló kamattal (thm 5,04), minden egyéb kötelezettség nélkül (pl. nem kell csoportos beszedési megbízást megadni) üzleti feltételű lakáshitelre, ingatlanfedezetű személyi hitelre és ingatlanfedezetű hitelre jövedelemigazolás nélkül.

A mától kínált hitelfajták csak kamat megfizetése mellett igényelhető változata esetén az igénylőnek nem kell számolnia a szerződéskötés díjával, az értékbecslési és a kezelési költséggel egészen a futamidő végéig.

Amennyiben valaki ötvözni szeretné a devizahitelek alacsony kamatának és a forint hitelek kiszámíthatóságának előnyeit, igényelhet japán jen alapú hitelt fix forint részletekkel is. A japán jen alapú hitel forint törlesztő részletei így előre kalkulálhatók, hiszen akár 3 évre fixálhatóak. Ebben az esetben az árfolyam ingadozások ellenére azonos forint összegeket kell havonta törleszteni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Érdemes tudni, hogy a jen alapú hitel törlesztő részlete sokkal kedvezőbb, mint a svájci frank alapú ingatlanfedezetű hitelé. Például 5 millió forint japán jen alapú K&H üzleti feltételű lakáshitel csak kamattal konstrukció igénylésekor (az első hónapban a törlesztő részlet 23 672 Ft, a hetedik hónaptól 33 179 Ft) több mint 1 millió forintot is megspórolhat az igénylő a 20 éves futamidő alatt a svájci frank alapúhoz képest.

A Magyarországon széles körben elterjedt svájci frank alapú hitelek és a japán jen alapú hitelek összehasonlítása kapcsán a Bank szakértői felhívják a figyelmet arra, hogy bár korábban a japán jen árfolyama erősebb volatilitást mutatott, de az elmúlt négy évben a svájci frank és a japán jen árfolyama együtt mozgott és szélsőséges kilengések nem voltak tapasztalhatók. Árfolyam tekintetében a japán jen alapú finanszírozás tűnik kockázatosabbnak, de ezt ellensúlyozhatja a japán jen hitelek kamatelőnye.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. február 26. 18:45
Bankkártya nélkül nem érdemes bankszámláról beszélni, ez szükséges a kártyás vásárlásokhoz, illetve...
MEDIA1  |  2024. február 26. 16:09
Varga Zs. András, a Kúria elnöke feloldotta a Kúriai Döntések Bírósági Határozatok című folyóirat fe...
Holdblog  |  2024. február 26. 12:01
Az infláció jelentős aggodalom és vita tárgyát képezi mind közgazdasági, mind pénzügyi körökben (is)...
Buxelliott  |  2024. február 26. 08:41
Az elmúlt két évben óriási infláció volt Magyarországon. Sokan találkoztak azzal a helyzettel, hogy...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm