Újabb jen alapú lakáshitel a piacon - mit ajánl a K&H?

Pénzcentrum
2007. november 7. 08:32

A K&H új, jen alapú jelzáloghitellel bővíti hiteleinek körét, melyek alacsony kamattal és alacsony havi törlesztő részlettel bármire szabadon igényelhetők a mai naptól.

A jen alapú hitel, így használható például lakásépítésre, vásárlásra, felújításra, de alkalmas korábbi hitelek kiváltására is. Az új konstrukcióban a devizanemek közötti váltás bármikor lehetséges, nem csak a fordulónapon. A K&H ismét az okos pénzügyi döntés lehetőségét kínálja azoknak, akik élni kívánnak a K&H ingatlanfedezetű hitelekkel japán jen alapon is.

A mai naptól a K&H az ország egyik legnagyobb pénzintézeteként az elsők között vezeti be japán jen alapú ingatlanfedezetű hiteleit igen kedvező 0, 99%-os induló kamattal (thm 5,04), minden egyéb kötelezettség nélkül (pl. nem kell csoportos beszedési megbízást megadni) üzleti feltételű lakáshitelre, ingatlanfedezetű személyi hitelre és ingatlanfedezetű hitelre jövedelemigazolás nélkül.

A mától kínált hitelfajták csak kamat megfizetése mellett igényelhető változata esetén az igénylőnek nem kell számolnia a szerződéskötés díjával, az értékbecslési és a kezelési költséggel egészen a futamidő végéig.

Amennyiben valaki ötvözni szeretné a devizahitelek alacsony kamatának és a forint hitelek kiszámíthatóságának előnyeit, igényelhet japán jen alapú hitelt fix forint részletekkel is. A japán jen alapú hitel forint törlesztő részletei így előre kalkulálhatók, hiszen akár 3 évre fixálhatóak. Ebben az esetben az árfolyam ingadozások ellenére azonos forint összegeket kell havonta törleszteni.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Érdemes tudni, hogy a jen alapú hitel törlesztő részlete sokkal kedvezőbb, mint a svájci frank alapú ingatlanfedezetű hitelé. Például 5 millió forint japán jen alapú K&H üzleti feltételű lakáshitel csak kamattal konstrukció igénylésekor (az első hónapban a törlesztő részlet 23 672 Ft, a hetedik hónaptól 33 179 Ft) több mint 1 millió forintot is megspórolhat az igénylő a 20 éves futamidő alatt a svájci frank alapúhoz képest.

A Magyarországon széles körben elterjedt svájci frank alapú hitelek és a japán jen alapú hitelek összehasonlítása kapcsán a Bank szakértői felhívják a figyelmet arra, hogy bár korábban a japán jen árfolyama erősebb volatilitást mutatott, de az elmúlt négy évben a svájci frank és a japán jen árfolyama együtt mozgott és szélsőséges kilengések nem voltak tapasztalhatók. Árfolyam tekintetében a japán jen alapú finanszírozás tűnik kockázatosabbnak, de ezt ellensúlyozhatja a japán jen hitelek kamatelőnye.

EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18