13 °C Budapest

Itt a megoldás a bajra: Tiéd a világ egy hitelkártyával

Pénzcentrum
2007. szeptember 7. 14:00

Az elhíresült szerencsejáték- és bankügyletek (a Ginko Financial összeomlása) óta elkeseredetten próbálnak újra életet lehelni a Second Life kihalófélben lévő világába. A héten már beszámoltunk a virtuális tőzsdék megalakulásáról, illetve működéséről, most azonban friss vért pumpálhat az élet-szimulátorba az első virtuális hitelkártya.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A megtiszteltetés, illetve az ötlet egy szingapúri társaságé, amely a FirstMeta nevet viseli. A MetaCard valós társaihoz hasonlóan működik, két verzióját lehet igényelni, a költekezni vágyó avataroknak alap- és aranykártya áll rendelkezésükre.

Az alapkártya havonta 5000 linden dolláros (~ 3500 forint) hitelkeretet biztosít 1 hónapra, míg arany társánál a maximálisan igényelhető keret 10 000 linden dollár (~ 7100 forint). A hitelkártyát a virtuális világ automatáinál is igényelhetjük, de feliratkozhatunk a FirstMeta internetes honlapján is.

Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy akárcsak a való életben, a Second Life-ban is csupán az elfogadóhelyeken lehet használni a virtuális plasztikokat. Ezek listája megtalálható a FirstMeta honlapján, jelenleg még nem éri el a nyolcvanat a boltok száma.


 

Forrás: FirstMeta

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Ami igencsak érdekes a dologban, az pedig az, hogy kizárólag úgy lehet igényelni a virtuális hitelkártya arany változatát, ha a való életben is rendelkezünk valamilyen bankkártyával (amely lehet betéti is), illetve annak számát hajlandóak is vagyunk megadni.

Havidíjat abban az esetben számítanak fel, ha a hitelkártya tulajdonosa nem éri el a tranzakciós minimumot egy hónapban, amely 500 linden dollár számlázási időszakonként. Ha nem érik el ezt a limitet kártyával lebonyolított tranzakcióink ezt a limitet, akkor 300 linden dollárt vonnak le tőlünk.

Mekkora kamatot számítanak fel? A kamat alapkártya esetén 0,15 százalék, míg aranykártyánál 0,13 százalék. Ez a FirstMeta betéti kamataihoz képest csüggesztő, ott ugyanis 0,06, illetve 0,09 százalékot kamatozik naponta a pénzünk, azonban körbenézve a Second Life keresőjében, nem olyan nehéz ennél kedvezőbb ajánlatot kapni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?