Itt a megoldás a bajra: Tiéd a világ egy hitelkártyával

Pénzcentrum
2007. szeptember 7. 14:00

Az elhíresült szerencsejáték- és bankügyletek (a Ginko Financial összeomlása) óta elkeseredetten próbálnak újra életet lehelni a Second Life kihalófélben lévő világába. A héten már beszámoltunk a virtuális tőzsdék megalakulásáról, illetve működéséről, most azonban friss vért pumpálhat az élet-szimulátorba az első virtuális hitelkártya.

A megtiszteltetés, illetve az ötlet egy szingapúri társaságé, amely a FirstMeta nevet viseli. A MetaCard valós társaihoz hasonlóan működik, két verzióját lehet igényelni, a költekezni vágyó avataroknak alap- és aranykártya áll rendelkezésükre.

Az alapkártya havonta 5000 linden dolláros (~ 3500 forint) hitelkeretet biztosít 1 hónapra, míg arany társánál a maximálisan igényelhető keret 10 000 linden dollár (~ 7100 forint). A hitelkártyát a virtuális világ automatáinál is igényelhetjük, de feliratkozhatunk a FirstMeta internetes honlapján is.

Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy akárcsak a való életben, a Second Life-ban is csupán az elfogadóhelyeken lehet használni a virtuális plasztikokat. Ezek listája megtalálható a FirstMeta honlapján, jelenleg még nem éri el a nyolcvanat a boltok száma.


 

Forrás: FirstMeta

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Ami igencsak érdekes a dologban, az pedig az, hogy kizárólag úgy lehet igényelni a virtuális hitelkártya arany változatát, ha a való életben is rendelkezünk valamilyen bankkártyával (amely lehet betéti is), illetve annak számát hajlandóak is vagyunk megadni.

Havidíjat abban az esetben számítanak fel, ha a hitelkártya tulajdonosa nem éri el a tranzakciós minimumot egy hónapban, amely 500 linden dollár számlázási időszakonként. Ha nem érik el ezt a limitet kártyával lebonyolított tranzakcióink ezt a limitet, akkor 300 linden dollárt vonnak le tőlünk.

Mekkora kamatot számítanak fel? A kamat alapkártya esetén 0,15 százalék, míg aranykártyánál 0,13 százalék. Ez a FirstMeta betéti kamataihoz képest csüggesztő, ott ugyanis 0,06, illetve 0,09 százalékot kamatozik naponta a pénzünk, azonban körbenézve a Second Life keresőjében, nem olyan nehéz ennél kedvezőbb ajánlatot kapni.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. május 19. 16:52
Képbe szeretnéd hozni magad az új hét indulására? Vasárnap délutánra készültünk egy csokorra a  hét...
Buxelliott  |  2024. május 19. 16:40
A múlt héten az előrejelzésnek megfelelően megérkezett a várt esés, mely nagyságrendben már elérte a...
MEDIA1  |  2024. május 19. 10:05
A nemrégiben leállt online cégbetekintő platform mostantól új helyen érhető el, de már e-szignó is k...
Holdblog  |  2024. május 19. 09:20
Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fej...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem