6 °C Budapest

Itt a megoldás a bajra: Tiéd a világ egy hitelkártyával

Pénzcentrum
2007. szeptember 7. 14:00

Az elhíresült szerencsejáték- és bankügyletek (a Ginko Financial összeomlása) óta elkeseredetten próbálnak újra életet lehelni a Second Life kihalófélben lévő világába. A héten már beszámoltunk a virtuális tőzsdék megalakulásáról, illetve működéséről, most azonban friss vért pumpálhat az élet-szimulátorba az első virtuális hitelkártya.

A megtiszteltetés, illetve az ötlet egy szingapúri társaságé, amely a FirstMeta nevet viseli. A MetaCard valós társaihoz hasonlóan működik, két verzióját lehet igényelni, a költekezni vágyó avataroknak alap- és aranykártya áll rendelkezésükre.

Az alapkártya havonta 5000 linden dolláros (~ 3500 forint) hitelkeretet biztosít 1 hónapra, míg arany társánál a maximálisan igényelhető keret 10 000 linden dollár (~ 7100 forint). A hitelkártyát a virtuális világ automatáinál is igényelhetjük, de feliratkozhatunk a FirstMeta internetes honlapján is.

Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy akárcsak a való életben, a Second Life-ban is csupán az elfogadóhelyeken lehet használni a virtuális plasztikokat. Ezek listája megtalálható a FirstMeta honlapján, jelenleg még nem éri el a nyolcvanat a boltok száma.


 

Forrás: FirstMeta


Ami igencsak érdekes a dologban, az pedig az, hogy kizárólag úgy lehet igényelni a virtuális hitelkártya arany változatát, ha a való életben is rendelkezünk valamilyen bankkártyával (amely lehet betéti is), illetve annak számát hajlandóak is vagyunk megadni.

Havidíjat abban az esetben számítanak fel, ha a hitelkártya tulajdonosa nem éri el a tranzakciós minimumot egy hónapban, amely 500 linden dollár számlázási időszakonként. Ha nem érik el ezt a limitet kártyával lebonyolított tranzakcióink ezt a limitet, akkor 300 linden dollárt vonnak le tőlünk.

Mekkora kamatot számítanak fel? A kamat alapkártya esetén 0,15 százalék, míg aranykártyánál 0,13 százalék. Ez a FirstMeta betéti kamataihoz képest csüggesztő, ott ugyanis 0,06, illetve 0,09 százalékot kamatozik naponta a pénzünk, azonban körbenézve a Second Life keresőjében, nem olyan nehéz ennél kedvezőbb ajánlatot kapni.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. november 26. 06:59
A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 s...
MEDIA1  |  2022. november 25. 18:21
A Pajzs egy fiktív közösségi oldal segítségével és játékkal segít abban, hogy hamarabb felismerjük a...
Bankmonitor  |  2022. november 25. 15:13
Ma már sok magyar számára nem újdonság, hogy mobilunkkal is fizethetünk az üzletekben, így váltva ki...
MNB Intézet  |  2022. november 25. 09:56
A technológiai optimizmus az az elképzelés, miszerint a tudomány és a technológia minden jelentős tá...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?