Címke: szingapúri dollár (15 cikk)

Pénzcentrum | 2011. július 1. 15:02

Így lett 200 dollárból 200 millió!

A tőzsde sokak számára egy mitikus világ, ahol a titkos tudás birtokában egyes kiváltságosok mesés vagyonokra tehetnek szert. Az igazság ezzel szemben az, hogy manapság az online tőzsdézés jóvoltából bárki részese lehet a részvénypiaci forgatagnak, és mint az alábbi történet igazolja, bárki eredményes lehet a kereskedésben. Csupán néhány egyszerű alapszabályt kell betartani.

Pénzcentrum | 2008. július 29. 12:00

Készülj fel időben, ha Pekingbe tartasz: szigorúak a szabályok!

Valószínűleg azok, akik Pekingbe készülnek, már hónapokkal, de legalább hetekkel ezelőtt megvették repülőjegyüket, várhatóan ugyanis teljes utas számmal indulnak majd a gépek Ferihegyről. Akinek még nincs jegye, de különösen vízuma, - ami Kínába utazáshoz elengedhetetlen - az igyekezzen, ugyanis utóbbi beszerzése hozzávetőleg egy hetet vesz igénybe. Vannak azonban egyéb tudnivalók is, melyekről érdemes tájékozódni, mielőtt elindulnánk a távoli Kínába...

Pénzcentrum | 2008. június 4. 11:50

Hiába erős a forint, nem olcsóbb a horvát nyaralás - irány Amerika!

Vigyázni kell az olyan általánosító kijelentésekkel, mint hogy az erős forint olcsóbbá teszi a külföldi nyaralást a tavalyinál - mutat rá a Portfolio.hu rövid vizsgálatának eredménye. Míg a dél-európai tengerpartoknál nagyjából a tavalyi árakkal számolhatunk a nyaralás fontosabb költségeinél, addig a dollárövezetben, főként az Egyesült Államokban töltött pihenőidő érezhetően olcsóbbá válhatott. Az is kiderült: jobb, ha kétszer is meggondolja az ember, ha a környékbeli országokba tervezi nyaralását.

Pénzcentrum | 2008. május 21. 05:55

Pusztító vihar - bukás az ázsiai lakáspiacon?

Az elmúlt hetekben több természeti katasztrófáról is beszámoltak az ázsiai híradásokban, pusztító vihar Mianmarban, a Richter-skála szerinti 7,8-as erősségű földrengés Kínában, jelentős élelmiszerár-emelkedés, csúcsokat döntögető olajárak. Vajon ezek a kedvezőtlen hatások hogyan befolyásolják az elmúlt évben sokat erősödő ázsiai ingatlanpiacot? Az eltérő környezetnek köszönhetően a világszerte érezhető hitelválságból Ázsia kimaradt, de mit kezdenek a növekvő inflációval, mi lesz a feltörekvő lakásárakkal ezután?

Pénzcentrum | 2008. május 8. 10:30

A gazdagok városa: döbbenetes számok...

A brit Barclays bank vagyonkezelési részlegének legfrissebb elemzése szerint egy évtizeden belül Szingapúr lehet a világelső a vagyonos háztartások arányát illetően. A fellendülést a gazdasági fejlődés és a pénzügyi szektor fejlettsége által vonzott befektetések teszik lehetővé.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 7. 14:00

Itt a megoldás a bajra: Tiéd a világ egy hitelkártyával

Az elhíresült szerencsejáték- és bankügyletek (a Ginko Financial összeomlása) óta elkeseredetten próbálnak újra életet lehelni a Second Life kihalófélben lévő világába. A héten már beszámoltunk a virtuális tőzsdék megalakulásáról, illetve működéséről, most azonban friss vért pumpálhat az élet-szimulátorba az első virtuális hitelkártya.

Pénzcentrum | 2006. november 9. 05:30

Bajban a miniszterelnök gyerekei: az adóhivatal benyújtja a számlát!

Minden valószínűség szerint több száz millió dollárjába fog kerülni Thaksin Shinawastra gyermekeinek, a thaiföldi miniszterelnök bukása, aki a szeptemberi 19-ei katonai puccs óta nem mer visszatérni hazájába, jelenleg is az Egyesült Államokban tartózkodik.

Pénzcentrum | 2006. október 30. 09:30

Budapesten drága az élet - már az amerikaiak is tudják!

Magasabb összegben határozta meg a Budapesten élő amerikaiak esetében az USA pénzügyminisztériuma azt az összeget, amely mint lakhatási költség levonható a jövedelemadóból, mint Oslóban vagy Moszkvában élő állampolgárainál.

Pénzcentrum | 2006. augusztus 7. 14:14

Menekülés Hong Kongból: a hedge fundok a tiszta levegőt szeretik

Kritikussá vált a légszennyezettség helyzete Hong Kongban, és ez sajátos módon hathat ki a terület pénzügyi versenyképességére: a szmog távozásra készteti a legnagyobb hedge fundok kezelőit, mivel nem akarják magukat és családjukat kitenni az egészségtelen környezet veszélyeinek. Egyes esetekben csak a menedzserek keresnek új állást, de némely alap a legértékesebb vezetők megtartásának érdekében

Pénzcentrum | 2004. július 30. 11:50

Feltörekvő piaci devizák - regionális befektetők, távol a szélcsendtől

A forint/euró árfolyam volatilitása az elmúlt napokban ismét emelkedett valamelyest. A kurzus 250 alá erősödött, amit a piac sokáig egyfajta ellenállási szinként értékelt. Az elemzők és a piac egyelőre megosztott annak kérdésében, hogy az árfolyam az elkövetkezendő napokban hogyan alakulhat. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a Monetáris Tanács jövő hétfői ülése jelentősen befolyásolhatja a