16 °C Budapest

Hogyan lehetsz milliomos a karosszékből? - Megtaláltuk a választ!

Pénzcentrum
2007. szeptember 5. 05:55

Tényleg az összeomlás szélén? Az elmúlt hetekben egyre több rémhír látott napvilágot a Second Life összeomlásával, illetve kihalásával kapcsolatosan. Emellett azonban nem kell tartani attól, hogy minden virtuális bank nyomtalanul eltűnik a bitek világában pénzünkkel együtt, sőt újabb eseményekről számolhatunk be a Linden Labs háza tájáról, kialakulóban a virtuális világ finanszírozási lehetőségeinek palettája.

Óriási bajban

Habár kétségtelen, hogy a számok és a hírek magukért beszélnek, azonban még mindig rejlik felfedezetlen terület a Second Life világában. Először nézzük meg, mi a probléma a virtuális paradicsommal.

A feltételek és lehetőségek minden részletre kiterjedő ismertetésétől most eltekintünk, hiszen egy korábbi cikkünkben már bemutattuk, hogyan is működik pontosan az életszimulátor.

Az egyik legfontosabb újítás a virtuális világgal kapcsolatosan mindenképpen a hang-alapú beszélgetés bevezetése, amely kétségkívül megkönnyíti a rezidensek közötti kommunikációt, persze azoknak, akik nem kívánják felfedni felvett anonimitásuknak. Kétségtelenül meglepő és mókás lehet, mikor hangszórónkból a bombázónak vélt avatar mély, dörmögő férfihangon üdvözöl bennünket.

Emellett azonban a virtuális világ lakóinak, vállalkozóinak és "életművészeinek" a legnagyobb érvágást talán a júliusban sorra került szerencsejáték-betiltás jelentette, hiszen abban a világban az ingatlan-üzletek mellett a szerencsejátékok bizonyultak a legsikeresebbnek, illetve népszerűbbeknek.

A legutóbbi ostorcsapást a "második élet" számára a Ginko Financial eltűnésének futótűzként terjedő bejelentése jelentette, a befektetők állítólag 750 ezer amerikai dollárnyi veszteséget könyvelhettek el. Igaz, mint az az intézmény honlapján is áll, megpróbálják minél méltányosabban otthagyni a számukra a szerencsejáték betiltásával veszteségessé vált piacról történő kivonulást.

A cég honlapján álló közlemény szerint egyébként az összeomlás mögött a már említett szerencsejáték-betiltás áll. Egészen pontosan azért, mert az intézkedés meghozatala révén egyre több rezidens döntött úgy, elhagyja ezt a világot, és kiveszi a pénzét. A tömeges pénzigény pedig a bankok működéséből fakadóan a véget jelenti.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Persze attól még, hogy egy-egy bank eltűnik a játéktérről, az még nem jelenti automatikusan azt, hogy minden intézmény bezárja kapuit. Csupán egy példa a JTFinancial, amely ma már egy harmadik helyen létrehozott, megújult székházban várja ügyfeleit, új alkalmazottakkal akik igazán segítőkésznek mutatkoznak.

JTFinancial

Akik a Ginko Financial-nél hagyták pénzüket se búsuljanak, ugyanis a bank tulajdonosai kidolgoztak egy megoldást, melynek révén elméletileg kivehetik pénzüket a megkárosodott tulajdonosok.

Az új remény

Tőzsde és internet - itt a lehetőség

Persze az ott maradók nem hagyják annyiban a dolgot, újabb, magában pénzszerzési lehetőségeket próbálnak kieszelni, érthető módon. Így el is érkeztünk mai összeállításunk fő fókuszához, a Second Life-ban létrejött virtuális tőzsdékhez.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?