15 °C Budapest

Hogyan lehetsz milliomos a karosszékből? - Megtaláltuk a választ!

Pénzcentrum
2007. szeptember 5. 05:55

Tényleg az összeomlás szélén? Az elmúlt hetekben egyre több rémhír látott napvilágot a Second Life összeomlásával, illetve kihalásával kapcsolatosan. Emellett azonban nem kell tartani attól, hogy minden virtuális bank nyomtalanul eltűnik a bitek világában pénzünkkel együtt, sőt újabb eseményekről számolhatunk be a Linden Labs háza tájáról, kialakulóban a virtuális világ finanszírozási lehetőségeinek palettája.

Óriási bajban

Habár kétségtelen, hogy a számok és a hírek magukért beszélnek, azonban még mindig rejlik felfedezetlen terület a Second Life világában. Először nézzük meg, mi a probléma a virtuális paradicsommal.

A feltételek és lehetőségek minden részletre kiterjedő ismertetésétől most eltekintünk, hiszen egy korábbi cikkünkben már bemutattuk, hogyan is működik pontosan az életszimulátor.

Az egyik legfontosabb újítás a virtuális világgal kapcsolatosan mindenképpen a hang-alapú beszélgetés bevezetése, amely kétségkívül megkönnyíti a rezidensek közötti kommunikációt, persze azoknak, akik nem kívánják felfedni felvett anonimitásuknak. Kétségtelenül meglepő és mókás lehet, mikor hangszórónkból a bombázónak vélt avatar mély, dörmögő férfihangon üdvözöl bennünket.

Emellett azonban a virtuális világ lakóinak, vállalkozóinak és "életművészeinek" a legnagyobb érvágást talán a júliusban sorra került szerencsejáték-betiltás jelentette, hiszen abban a világban az ingatlan-üzletek mellett a szerencsejátékok bizonyultak a legsikeresebbnek, illetve népszerűbbeknek.

A legutóbbi ostorcsapást a "második élet" számára a Ginko Financial eltűnésének futótűzként terjedő bejelentése jelentette, a befektetők állítólag 750 ezer amerikai dollárnyi veszteséget könyvelhettek el. Igaz, mint az az intézmény honlapján is áll, megpróbálják minél méltányosabban otthagyni a számukra a szerencsejáték betiltásával veszteségessé vált piacról történő kivonulást.

A cég honlapján álló közlemény szerint egyébként az összeomlás mögött a már említett szerencsejáték-betiltás áll. Egészen pontosan azért, mert az intézkedés meghozatala révén egyre több rezidens döntött úgy, elhagyja ezt a világot, és kiveszi a pénzét. A tömeges pénzigény pedig a bankok működéséből fakadóan a véget jelenti.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Persze attól még, hogy egy-egy bank eltűnik a játéktérről, az még nem jelenti automatikusan azt, hogy minden intézmény bezárja kapuit. Csupán egy példa a JTFinancial, amely ma már egy harmadik helyen létrehozott, megújult székházban várja ügyfeleit, új alkalmazottakkal akik igazán segítőkésznek mutatkoznak.

JTFinancial

Akik a Ginko Financial-nél hagyták pénzüket se búsuljanak, ugyanis a bank tulajdonosai kidolgoztak egy megoldást, melynek révén elméletileg kivehetik pénzüket a megkárosodott tulajdonosok.

Az új remény

Tőzsde és internet - itt a lehetőség

Persze az ott maradók nem hagyják annyiban a dolgot, újabb, magában pénzszerzési lehetőségeket próbálnak kieszelni, érthető módon. Így el is érkeztünk mai összeállításunk fő fókuszához, a Second Life-ban létrejött virtuális tőzsdékhez.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 23. 20:00
A magyar reklámipar egyik legendájáról, a négy évvel ezelőtt elhunyt Sas István reklámfilmesről, rek...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Holdblog  |  2022. május 23. 12:12
Az orosz-ukrán háború nyomán fellépő nyugati szankciók hatására rövid távon jelentősen romlottak az...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?