Lerohanták a pénzváltókat: mindenki eurót akar venni!

Pénzcentrum
2007. március 21. 08:30

A forint euróval szembeni erősödésének hatására a pénzváltók valóságos rohammal szembesültek, mindenki igyekszik ugyanis kihasználni a jelenlegi kedvező árfolyamot, és előre bevásárol nyaralására. A kiugró érdeklődés hatására számos pénzváltónál a délutáni órákra euróhiány alakult ki - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A forint erősödése természetesen kedvezően érinti azokat a devizahiteleseket is, akik a jelenleginél gyengébb forintárfolyam mellett vették fel hitelüket. A hazai lakosság körében legnépszerűbb, svájci frank alapú konstrukciók esetében tavaly július eleje óta több mint 16%-os volt a kedvező irányú árfolyam elmozdulás. (Az MNB adatai szerint a tavalyi év során a CHF hitelek állománya csaknem duplájára duzzadt hazánkban.)

Jól jártak persze az euróadósok is, bár belőlük kevesebb van: a közös európai fizetőeszköz 2006 június vége óta 13%-kal értékelődött le a forinthoz képest.

Fontos kiemelni, hogy a mostani árfolyamok mellett devizahitelt felvevők valószínűleg nem számíthatnak már hasonló kedvező árfolyamhatásra az elkövetkező hónapok során.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?