2 °C Budapest

Egy biztosítás árnyoldal - A válasz megérkezett

Pénzcentrum
2006. szeptember 5. 11:16

A sajtóban a halasztott tőketörlesztéses, életbiztosításokkal kombinált lakáshitelek veszélyeivel kapcsolatos információk jelentek meg. A megjelentekkel kapcsolatban az OTP Garancia Biztosító az alábbiak közlését tartja szükségesnek:

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mivel az OTP Bank egyes forint és deviza alapú hiteleihez kapcsolódó Forrás Életbiztosítás és Forrás Deviza Életbiztosítás nem befektetési egységhez kötött (unit-linked) biztosítás, a biztosítási összeg garantált és szolgáltatásként a hitel induló összegének visszafizetését nyújtja a futamidő végén (természetesen ennek feltétele a biztosítási díj megfizetése, valamint a banki hiteldíj szerződés szerinti teljesítése).

Az OTP Garancia Biztosító ismeri és korábban is ismerte az életbiztosítással kombinált lakáshitelek sajtóban is említett kedvezőtlen angliai tapasztalatait és ezek ismeretében dolgozta ki Forrás életbiztosításait.

Éppen a kedvezőtlen nemzetközi tapasztalatok magyarországi megismétlődésének kivédése érdekében az OTP Garancia Biztosító e termékeinél a díjtartalékok kizárólag a tartalékok befektetésére vonatkozó jogszabályokban rögzített, biztonságos pénzügyi eszközökben kerülhetnek befektetésre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Így az OTP Csoporttól életbiztosítással kombinált lakáshitelt felvevők számára ezek a konstrukciók nem hordozzák az említett kockázatot: a díjak megfizetése esetén a felvett hitelt a futamidő végén a biztosító maradéktalanul visszafizeti a bank részére.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 9. 09:57