1 °C Budapest

Egy biztosítás árnyoldal - A válasz megérkezett

Pénzcentrum
2006. szeptember 5. 11:16

A sajtóban a halasztott tőketörlesztéses, életbiztosításokkal kombinált lakáshitelek veszélyeivel kapcsolatos információk jelentek meg. A megjelentekkel kapcsolatban az OTP Garancia Biztosító az alábbiak közlését tartja szükségesnek:

Mivel az OTP Bank egyes forint és deviza alapú hiteleihez kapcsolódó Forrás Életbiztosítás és Forrás Deviza Életbiztosítás nem befektetési egységhez kötött (unit-linked) biztosítás, a biztosítási összeg garantált és szolgáltatásként a hitel induló összegének visszafizetését nyújtja a futamidő végén (természetesen ennek feltétele a biztosítási díj megfizetése, valamint a banki hiteldíj szerződés szerinti teljesítése).

Az OTP Garancia Biztosító ismeri és korábban is ismerte az életbiztosítással kombinált lakáshitelek sajtóban is említett kedvezőtlen angliai tapasztalatait és ezek ismeretében dolgozta ki Forrás életbiztosításait.

Éppen a kedvezőtlen nemzetközi tapasztalatok magyarországi megismétlődésének kivédése érdekében az OTP Garancia Biztosító e termékeinél a díjtartalékok kizárólag a tartalékok befektetésére vonatkozó jogszabályokban rögzített, biztonságos pénzügyi eszközökben kerülhetnek befektetésre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Így az OTP Csoporttól életbiztosítással kombinált lakáshitelt felvevők számára ezek a konstrukciók nem hordozzák az említett kockázatot: a díjak megfizetése esetén a felvett hitelt a futamidő végén a biztosító maradéktalanul visszafizeti a bank részére.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 27. 16:38
A miniszterelnök külföldi újságíróknak tartott háttérbeszélgetést, de az erről szóló cikket két hely...
Holdblog  |  2023. január 27. 12:47
HOLD After Hours. Adásunkban halmozzuk a titulusokat, ami még jól jöhet a hajbókoló világban. De les...
Bankmonitor  |  2023. január 27. 08:07
Az elmúlt évek egyik slágerbefektetése volt a deviza – ezen belül is az euró – vásárlása...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?