Van bank, ahol külföldön ingyenes a készpénzfelvét

Pénzcentrum
2013. július 18. 17:11

Az AXA MasterCard bankkártyáival július 15. és szeptember 15. között minden külföldi készpénzfelvétel ingyenes.

Az általános hazai gyakorlat alapján a bankok az ügyfelek külföldi kártyás tranzakcióit a kártyatársaság által alkalmazott (EUR vagy USD) referencia-árfolyamon felül, saját banki árfolyamukon számolják el forintban. Ezzel ellentétben az AXA Bank a külföldi bankkártyás költéseket teljes egészében a kártyatársaságok által alkalmazott árfolyamokon számolja el, azaz nem növeli tovább ügyfelei valutaátváltási költségeit kiegészítő banki árfolyamrés alkalmazásával. (Az AXA Bank által alkalmazott valutaárfolyamokról a következő linken tájékozódhat: http://axabank.hu/arfolyam-mastercard/ )

A külföldre utazók tehát akkor járnak legjobban, ha a magyarországi pénzváltás helyett a határátlépést követően az AXA Bank bankkártyájával ATM-ből veszik fel a szükséges készpénzt, továbbá vásárlásaikat bankkártyával fizetik meg -állítja a bank szóvivője.

Az FHB is hasonló akciót indított a nyárra, ennek feltételei itt.

NEKED AJÁNLJUK
Hivatalos: ennyivel emelkedik a nyugdíj 2022-ben

2022-re 5,2 százalékos GDP növekedéssel számol a kormány a jövő évi költségvetés tervezetében, Kiderült az is, hogy 3 százalékos inflációval kalkulálnak, ennyivel emelkedhetnek a nyugdíjak...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?