Happy woman on her graduation day University. Education and people.

Operatív Törzs: engedélyezik a ballagásokat, sikeresen vizsgáztak az érettségizők

2021. május 7. 11:51

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár elmondta: az érettségizők felelősen vizsgáznak, és őket is "várja egy sör" a teraszon. Bejelentette, hogy engedélyezik a ballagásokat, osztálykirándulásokat - bár utóbbiak esetén csak egynapos utakat.

Maruzsa Zoltán sikeresnek nevezte a héten 1159 helyszínen megszervezett érettségi vizsgázást, a részvétel elmondása szerint szinte 100 százalékos volt. Tájékoztatott, hogy hétfőtől kezdődik a jelenléti oktatás a felső tagozatokon és középiskolákban. A hiányzásokat rugalmasan fogják kezelni.

Az államtitkár elmondta: osztálykirándulások egyelőre csak ott alvás nélkül lehetségesek, viszont a ballagásokat meg lehet tartani. Arról is tájékoztatott: az egyetemek esetében a rektor dönthet arról, hogy hogyan folytatódjon tovább a képzés.

No vakcina, no party

- emlékeztette a fiatalokat az államtitkár. 

Müller Cecília országos tisztifőorvos beszélt a folyamatosan javuló a járványügyi adatokról, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a vírus továbbra is itt van, minden szabályt be kell tartanunk, a kedvező trend így tartható fent. Ebben segít a vakcina is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A tisztifőorvos hangsúlyozta, hogy aki az oltás mellett dönt, de mulassza el a vakcina második adagjának felvételét, hiszen így lehet védett. Elmondása szerint már 4 millió 813 ezer fő regisztrált az oltásra. Müller Cecília kérte a 16-18 éveseket is, hogy regisztráljanak a jövő héten kezdődő oltásra. Ezt még ma éjfélig tehetik meg.

Arra is kitért, hogy ismét lehetőség lesz elektív, vagyis tervezett műtétek elvégzésére. A betegek felvételének feltétele, hogy érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezzenek vagy a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR-teszteredménnyel és a műtét napján végzett negatív antigén gyorsteszttel rendelkeznek.Ez azt jelenti, hogy a kórházaknak el kell látniuk a koronavírusos betegeket és emellett az elektív ellátást is biztosítaniuk kell.

Cikkünk frissül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vedd fel a harcot! (x)

Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?