Holnaptól él az idősek vásárlási idősávja: erre készüljön, aki boltba indul

Holnaptól él az idősek vásárlási idősávja: erre készüljön, aki boltba indul

2020. november 23. 17:45

Ma reggel a Facebookon jelentette Orbán Viktor miniszterelnök, hogy rendeletet hoztak az idősek vásárlási sávjának visszavezetéséről. A szabályok azonban nem ugyanazok, mint tavasszal. A Magyar Közlönyben frisseb közzétett rendelet szerint


Orbán Viktor a Facebookon közzétett videójában azt jelentette be ma reggel, az idősek hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között védett sávban vásároljanak". Hétvégén 8-10-ig vásárolhatnak kizárólag idősek. A pontosság kedvéért kiemelte: az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy védett idősáv, amikor csak ez a korosztály tartózkodhat a boltban.

A videóból nem derült ki, mikortól és mely üzletekben, és kikre alkalmazandó az újfajta vásárlási idősáv, azonban a frissen megjelent Magyar Közlöny szerint a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletet és egyéb (illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító) üzletet (= drogériát) és a gyógyszert, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet (=gyógyszertárat)

  • hétfőtől péntekig 9.00 óra és 11.00 óra közötti időben,
  • szombaton és vasárnap 8.00 óra és 10.00 óra közötti időben látogathatja saját és családja érdekében minden 65. életévét betöltött személy.

Az élelmiszerüzletben, a drogériában és a gyógyszertárban hétfőtől péntekig 9.00 óra és 11.00 óra közötti időben, szombaton és vasárnap 8.00 óra és 10.00 óra közötti időben (a továbbiakban: védett vásárlási idősáv) az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag 65. feletti személy tartózkodhat.

Az élelmiszerüzletet, a drogériát és a gyógyszertárat a 65. életévét betöltött személy a védett vásárlási idősávon kívüli időszakban is szabadon látogathatja

- írja a Közlöny.

A rendelet a kihirdetését követő napon, vagyis holnap, november 25-én lép hatályba.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?