29 °C Budapest
Holnaptól él az idősek vásárlási idősávja: erre készüljön, aki boltba indul

Holnaptól él az idősek vásárlási idősávja: erre készüljön, aki boltba indul

2020. november 23. 17:45

Ma reggel a Facebookon jelentette Orbán Viktor miniszterelnök, hogy rendeletet hoztak az idősek vásárlási sávjának visszavezetéséről. A szabályok azonban nem ugyanazok, mint tavasszal. A Magyar Közlönyben frisseb közzétett rendelet szerint


Orbán Viktor a Facebookon közzétett videójában azt jelentette be ma reggel, az idősek hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között védett sávban vásároljanak". Hétvégén 8-10-ig vásárolhatnak kizárólag idősek. A pontosság kedvéért kiemelte: az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy védett idősáv, amikor csak ez a korosztály tartózkodhat a boltban.

A videóból nem derült ki, mikortól és mely üzletekben, és kikre alkalmazandó az újfajta vásárlási idősáv, azonban a frissen megjelent Magyar Közlöny szerint a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletet és egyéb (illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító) üzletet (= drogériát) és a gyógyszert, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet (=gyógyszertárat)

  • hétfőtől péntekig 9.00 óra és 11.00 óra közötti időben,
  • szombaton és vasárnap 8.00 óra és 10.00 óra közötti időben látogathatja saját és családja érdekében minden 65. életévét betöltött személy.

Az élelmiszerüzletben, a drogériában és a gyógyszertárban hétfőtől péntekig 9.00 óra és 11.00 óra közötti időben, szombaton és vasárnap 8.00 óra és 10.00 óra közötti időben (a továbbiakban: védett vásárlási idősáv) az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag 65. feletti személy tartózkodhat.

Az élelmiszerüzletet, a drogériát és a gyógyszertárat a 65. életévét betöltött személy a védett vásárlási idősávon kívüli időszakban is szabadon látogathatja

- írja a Közlöny.

A rendelet a kihirdetését követő napon, vagyis holnap, november 25-én lép hatályba.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?