7 °C Budapest

Jöhet a közös alpesi síregula: ennek búcsút mondhatnak a síelni vágyó magyarok?

2020. szeptember 7. 09:56

Az idei síszezon sok mindenben különbözni fog a koronavírus előtti korszak síelésétől. Az összes alpesi ország gőzerővel dolgozik a síszezonra érvényes szabályok kidolgozásán - írja a sielok.hu. 

Nagyban dolgoznak az ismert európai síparadicsomok azon, milyen szabályokkal induljanak neki az előttünk álló szezonnak. Van olyan síterep, amely most is üzemel (Hintertux), itt pedig már érvényben is vannak a szabályok.

Nagy eltéréseket nem fogunk tapasztalni. Mindenhol kötelező a száj és orr eltakarása a lifteknél, kasszáknál és az épületekben. Több síterep is azt tervezi, hogy a síbérlethez ingyen maszk jár. Hüttékben már változó. Természetesen az asztalnál nem kell, de azt elhagyva továbbra is kötelező. Vannak hegyi éttermek, ahol csak a személyzetnek kötelező a maszk - írja a lap.

Ezek között a különböző felfogások között hozhat egységet a szeptember közepére ígért szabályozás, amelyet már sokan sürgetnek Ausztriában. De persze ez nem csak Ausztriára, hanem az alpesi országok mindegyikére igaz. A készülő rendelet egyik kulcspontja a síelés utáni bulik (apres ski) megregulázása lesz a hírek szerint. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem