0 °C Budapest
Jöhet a közös alpesi síregula: ennek búcsút mondhatnak a síelni vágyó magyarok?

Jöhet a közös alpesi síregula: ennek búcsút mondhatnak a síelni vágyó magyarok?

2020. szeptember 7. 09:56

Az idei síszezon sok mindenben különbözni fog a koronavírus előtti korszak síelésétől. Az összes alpesi ország gőzerővel dolgozik a síszezonra érvényes szabályok kidolgozásán - írja a sielok.hu. 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nagyban dolgoznak az ismert európai síparadicsomok azon, milyen szabályokkal induljanak neki az előttünk álló szezonnak. Van olyan síterep, amely most is üzemel (Hintertux), itt pedig már érvényben is vannak a szabályok.

Nagy eltéréseket nem fogunk tapasztalni. Mindenhol kötelező a száj és orr eltakarása a lifteknél, kasszáknál és az épületekben. Több síterep is azt tervezi, hogy a síbérlethez ingyen maszk jár. Hüttékben már változó. Természetesen az asztalnál nem kell, de azt elhagyva továbbra is kötelező. Vannak hegyi éttermek, ahol csak a személyzetnek kötelező a maszk - írja a lap.

Ezek között a különböző felfogások között hozhat egységet a szeptember közepére ígért szabályozás, amelyet már sokan sürgetnek Ausztriában. De persze ez nem csak Ausztriára, hanem az alpesi országok mindegyikére igaz. A készülő rendelet egyik kulcspontja a síelés utáni bulik (apres ski) megregulázása lesz a hírek szerint. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?