24 °C Budapest
Áldatlan állapotok a budapesti kórházban

Áldatlan állapotok a budapesti kórházban

Pénzcentrum
2015. december 8. 09:00

Nagyon rossz állapotban van a János kórház pszichiátriai rehabilitációs részlegének épülete. A szennyvíz, penész, és mocsok mellett a ház sarkát és falát vastag, frissen ácsolt gerendák tartják, hogy az épület ne dőljön ki - írja a Népszabadság.

Egyre elviselhetetlenebbek a körülmények a János kórház pszichiátriai rehabilitációs részlegén, az épület ugyanis nagyon rossz állapotban van. Annyira megsüllyedt, hogy támaszra van szükség ahhoz, hogy a falak ne dőljenek ki.

A személyzeti ­WC-be, zuhanyozóba nyíló ajtó szemöldökfájából csöpög a víz, fölötte a falon, a plafonon, a nyílászárókon zöld- és feketepenész. A betegtársalgóból nyíló férfi-WC-ben a csészék fölött húzódó strang több helyen repedt, adott helyzetben a szenny a csőből a csészén kuporgó nyakába csorog. Nagyobb esőzésekkor a plafon is beázik, a vihar már régebben levitte a cserepet fölüle, ám hiába hívták a tetőfedőt, azt mondta: amíg a fal lent mozgásban van, a cserepek sem maradnak meg odafent. Mindez egy rehabilitációs osztályon, ahol heteket, nemritkán hónapokat töltenek el a betegek. A kórtermeik nyolcszemélyesek. Az ágyakat elhúzzák a faltól, mert a nedvesség miatt omlik a vakolat - írja a lap.

Szűkös lehetőségeink ­ellenére szakembereink folyamatosan orvosolják a felvetődő problémákat, hiszen a kórház egész területén egyre-másra jelentkeznek csőtörések, dugulások, az elmúlt héten is minden napra jutott két-három ilyen eset. A gondot saját erőnkből nem tudjuk megoldani, s ez alapvetően nem is a mi feladatunk lenne. Jelentős javulást csak az intézmény teljes körű és átfogó felújítása hozhatna

 - állítja a főigazgató, Kázmér Tibor.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?