11 °C Budapest

Átadták Dubai első metróvonalát - képek

Pénzcentrum
2009. szeptember 9. 18:02

A mai napon átadták a dubai metróhálózat első, 10 állomást magába foglaló szakaszát. A metró hatására az elmúlt hónapokban a városban tapasztalt ingatlanár csökkenés lassulhat, sőt a vonal mentén körülbelül 5 %-os áremelkedésre számítanak a helyi ingatlanszakértők.

A helyi lakosok és az ott dolgozók mellett több befektető is nagyon várta már a metróátadás pillanatát, ugyanis az elmúlt időszakban elszenvedett veszteségeket némileg kompenzálhatja a 7,6 milliárd dolláros fejlesztés átadása utáni áremelkedés. A városban élők és az oda látogató turisták ezentúl könnyen bejárhatják az egész várost az új metróval. A most átadott piros vonal 10 megállót foglal magába, de teljes hálózat átadását követően több tucat állomás várja majd az utasokat.

A munkások az utolsó simításokat végzik

Az újonnan átadott szakasz érinti a városközpontot és a nemzetközi repülőtér 3-as terminálját is. A második szakasz egyik állomása a világ legmagasabb épületénél, a Burj Dubainál kerül majd kialakításra. Az utasok könnyen eljuthatnak majd a világ legnagyobb bevásárlóközpontjába és megtekinthetik a világ legmagasabb szökőkútját is.

A felszíni közlekedésben a forgalmi dugók számának csökkenésére számítanak, a belvárosban vélhetően könnyebb lesz majd parkolóhelyet is találni, amennyiben a metróvonal mentén élők egy része a tömegközlekedésre vált (a városban két lakosra jut egy autó). Metróvezetőket nem kerestek, ugyanis a sineken előre programozott, vezető nélküli járművek futnak majd. A vonaljegyekért körülbelül 100 forintnak megfelelő dirhamot kell fizetni, a luxusosztályon ennek a nyolcszorosába kerülnek a jegyek.

A mai napon a piros szakasz 10 állomását adták át

"Az átadást követően átlagosan 5 %-os áremelkedésre számíthatnak a metróvonal mentén található ingatlanok tulajdonosai. Az átadott szakasz mentén található fejlesztések lakásai nagy valószínűséggel gyorsabban gazdára találnak majd a jó közlekedésnek köszönhetően" - mondta az egyik helyi ingatlanszakértő.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm