2020. július 16. csütörtök Valter

Újrafertőzheti a gyógyultakat is a koronavírus: aggasztó kutatás jelent meg

  • MTI
  • 2020. április 10. péntek 18:44

Pozitív lett 91 olyan ember koronavírus-tesztje Dél-Koreában, akit korábban gyógyultnak nyilvánítottak, és kiengedtek a karanténból - közölte pénteken az ország betegségmegelőzési központja (KCDC). Dzsong Eun Kjong, a KCDC igazgatója közölte, hogy újabb vizsgálatokat hajtanak végre az említetteken, és két hetet kell várni az eredményekre.

Ezek már nem olyan tesztek, mint a Covid-19 vírus azonosítására alkalmas diagnosztikai eljárások, amelyek viszonylag rövid időn belül eredményt produkálnak. Kjong szerint ezúttal a légzőszervekben lévő fertőzött sejteket vetik alá alaposabb vizsgálatnak, és egyebek mellett azt akarják kideríteni, hogy termelődtek-e a szervezetükben gyógyulásra utaló antitestek.

Egyes szakértők szerint azok a fertőzöttek, akiknek a szervezete termel ellenanyagot, már nem fertőznek tovább.

Egyes feltételezések szerint nem is újrafertőződés történt, hanem a szervezetükben lappangó vírus újraaktiválta magát. Rövid idő telt el ugyanis a karanténból - gyógyultan - távozás és az újabb, ismét pozitívnak bizonyult tesztek elvégzése között. A Yonhap hírügynökség ehhez hozzáfűzi, hogy Dél-Koreában azokat a pácienseket nyilvánítják teljesen gyógyultnak, akiknek két, 24 óra leforgása alatt végzett tesztjük is negatív lett.

Dél-Korea sikeresen vette fel a harcot a koronavírus ellen, már lecseng a járvány, pénteken és szombaton parlamenti előválasztást tartanak az országban, szigorú járványügyi előírások betartásával. Pénteken mindössze 27 új fertőzöttet jelentettek. Ez az első alkalom 50 nap alatt, hogy az új fertőzöttek száma 30 alatt maradt. Az új fertőzöttek közül 5 bizonyítottan külföldről hozta be a kórt. Az országban 10 450 fertőzöttet regisztráltak a járvány kitörése óta, a halottak száma 208, a gyógyultaké pedig 6973.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar, Interspar

Grill
07.21-07.22
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos