0 °C Budapest
Koronavírus: friss adatok érkeztek az elhunyt magyarokról - ők vannak a legnagyobb veszélyben

Koronavírus: friss adatok érkeztek az elhunyt magyarokról - ők vannak a legnagyobb veszélyben

2020. április 11. 08:56

Április 11-ére újabb 8 magyar beteg vesztette életét koronavírus-fertőzés miatt, ezzel az elhunytak száma 85-re emelkedett. Az elhunytak átlagéletkora 75,3 év, legtöbben krónikus alapbetegségekben szenvedtek. Az áldozatok 60 százaléka férfi, és 40 százalékuk nő. Mutatjuk, mit lehet tudni róluk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1310 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg. Ezzel 85 főre emelkedett az elhunytak száma. 115 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van.

Az alapbetegségek között a leggyakoribb a magas vérnyomás, szív- és érrendszeri megbetegedések, különböző tüdő- és más légzőszervi problémák, vesebetegség, anyagcsere probléma, cukorbetegség, stb. Az átlagéletkor több mint 75 év, a legfiatalabb elhunyt életkora 38 év volt, a két legidősebb áldozat pedig 94 éves volt. 85-ből 14-en voltak 65 év alattiak, ez 16 százalék.

Az adatokból az is kitűnik, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések száma kiugróan magas az áldozatok körében, de a szakértők szerint bármilyen krónikus betegség jelentősen növeli a koronavírus-fertőzés súlyosabb lefolyásának kockázatát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 09:09