2020. november 29. vasárnap Taksony

Kiderült: ennyibe kerülhet majd a Pfizer koronavírus-vakcinája


Körülbelül hatezer forintnak megfelelő áron vesz az Európai Unió a kilencven százalékban hatékonynak bizonyuló nyugati vakcinából. Ez köszönhető annak is, hogy egyszerre sokat vásárolunk és támogattuk is az elkészültét már korábban.

A kormányok igyekeznek minél gyorsabban megállapodni az amerikai Pfizer és a német BioNTech vállalat közösen fejlesztett vakcinájának vásárlásáról, miután az 90%-ban hatásosnak bizonyult. Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjújában is arról beszélt, néhány hét múlva lesz vakcina és elérhető lesz az amerikai, orosz és kínai verzió is. Az InfoStart most arról ír: Európában a Pfizer-vakcina olcsóbb lesz, mint az USA-ban.

A cikk szerint ez annak köszönhető, hogy az EU kedvező megállapodást kötött a céggel. Mint írják: a húsz dollárhoz közelebb lesz a vételár, mint a tízhez, azaz körülbelül hatezer forintnak megfelelő összegről beszélünk. Az árban közrejátszik az is, hogy az EU egyelőre többet rendelt, mint az Államok, illetve z Európai Beruházási Bank és Németország is jelentős mértékben támogatta a BioNTech kutatásait a vakcina fejlesztésére. 

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Fontos változás a sárga csekkeknél: hamarosan véget érhet egy korszak Magyarországon?
Aki ragaszkodik a csekkes megoldáshoz, az is sokszor már telefonon fizeti be.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS