Megindultak az ASTRA ügyfelei: az se számít, ha drágább az új biztosítás

Megindultak az ASTRA ügyfelei: az se számít, ha drágább az új biztosítás

2015. szeptember 15. 13:02

Alig 12 óra leforgása alatt már több ezer ASTRA ügyfél kezdeményezte biztosítójának lecserélését azok után, hogy a csődhelyzetben lévő biztosító kihirdette: mégis elengedi mintegy 200 ezer ügyfelét. Az ügyfeleknek alig két hetük van a fizetésképtelen biztosító elhagyására, de kapnak hozzá segítséget - tájékoztatta tapasztalatairól a Pénzcentrumot a Biztosítás.hu online alkusz.

Az MNB tegnap közleményben adta hírül, hogy az ASTRA Biztosító magyarországi fióktelepének ügyfelei szeptember 30-i hatállyal eltávozhatnak a biztosítótól, amennyiben a szerződésük díjjal rendezett. Az ASTRA tegnap óta kárigényeket már nem fogad, kárt már nem fizet. Szakértők szerint mintegy 160 ezer kötelező biztosítási, 20 ezer lakásbiztosítási és 10 ezer CASCO biztosítási szerződés kerülhet emiatt lecserélésre.

A szakértők által készített elemzések azt is aláhúzták, hogy az ügyfeleknek muszáj élniük az ASTRA Biztosító által felajánlott lehetőséggel (szerződések közös megegyezéssel történő megszüntetése) és napokon belül új biztosítót kell választaniuk, mert különben beleragadhatnak egy eredményében kétséges, román felszámolási eljárásba, ahol a károk rendezésének módja és időpontja sincs még tisztázva.

Az ügyfelek a korábbi évek kötelező kampányaihoz hasonló intenzitással kezdték meg szerződéseik lecserélését és új biztosítóik kiválasztását. Ebben az sem akadályozta meg őket, hogy a választott új biztosítások - lévén most nincs novemberi kedvezmény

- akár 15-20, esetenként pedig akár 50 százalékkal is drágábbak lehetnek, mint a korábbi - igazán olcsónak számító - ASTRÁ-s előzmény biztosításaik.

A váltók első hulláma a KÖBE, a Wáberer, a Signal és az MKB biztosítókat választotta, de sokan mennek az Allianz-hoz és a K&H-hoz is. Az ASTRA távozó ügyfeleinek új biztosítóknál kialakult átlagdíja jelenleg 23 ezer forint.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nincs sok idő a váltásra

Az új biztosítások megkötése tegnap óta már kezdeményezhető az alkuszi portálokon, az ASTRA Biztosító pedig minden ügyfelének levelet küld majd a héten, amit az ügyfeleknek aláírva kell visszaküldeniük az ASTRA számára.

A válaszleveleknek azonban szeptember 30-ig be is kell érkezniük a biztosítóba ahhoz, hogy érvényesek legyenek és feladóik eltávozhassanak az ASTRÁ-tól.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. május 19. 17:06
Ha jó jövedelemmel rendelkezünk, akkor is nagyon lényeges lehet a bankválasztás: az egyes pénzintéze...
Holdblog  |  2022. május 19. 16:24
Mindannyiunkat érint a pénzromlás, de más és más mértékben. Sajnos van, akinek a kenyér ára okoz gon...
MEDIA1  |  2022. május 19. 16:08
A hírportál szerint Lázár János egy bizonyos Építési és Beruházási MÚZEUM vezetője lesz. Erről erede...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?