19 °C Budapest

Köd, havazás, ónos eső: veszély leselkedik az autósokra!

Pénzcentrum
2012. december 3. 12:35

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint a télies időjárás beköszöntével az ország még több pontján várható hó és havas eső. Egy friss kutatás szerint ugyanakkor a megkérdezettek csupán 37 százaléka cseréli le autóját tömegközlekedési eszközre rossz idő, hó, vagy ónos eső esetén.

Az OMSZ előrejelzése szerint a télies időjárás beköszöntével az ország még több pontján várható hó és havas eső. Télen viszont megváltoznak a vezetési körülmények, és még inkább rontja a látási viszonyokat a köd, a havazás, a sötét, vagy az ónos eső. "Kutatásunk eredményei képet adnak arról, hogy ügyfeleink mennyire vezetnek felelősségteljesen és mennyire felkészültek váratlan helyzetekre az utakon." - mondta Dr. Máhig Attila, a Groupama Garancia Biztosító nem-életbiztosítási ügyvezető igazgatója.

A kutatásban résztvevők 76 százalékát elmondása szerint nem riasztja vissza a sötét a vezetéstől, 22 százalékuk pedig rendszeresen vezet éjszaka is. A válaszadók közül a legtöbben azok a férfiak állították, hogy a rossz látási viszonyok nem befolyásolják vezetésüket, akik mindennap a volán mögé ülnek és viszonylag új autóval rendelkeznek. Magabiztosságukat alátámasztja a rutin is, hiszen az éjszakai vezetők közül a legtöbben a hét minden napján autóba ülnek. Rossz idő esetén is jellemzően a férfiak ülnek hamarabb a volán mögé, míg a 60 évnél idősebb, nyugdíjas nőkre különösen igaz, hogy biztonságosabbnak érzik hó vagy ónos eső esetén, ha leteszik az autójukat és inkább a tömegközlekedést választják.

Bár már egyre több technikai lehetőség van arra, hogy a lehető legnagyobb biztonságban, vezetés közben is telefonálhassunk, a megkérdezettek 21 százalékának bevallása szerint előfordul, hogy vezetés közben kihangosító nélkül telefonál. Azt, hogy vezetés során alkalmanként sms-ezik, vagy emailezik telefonjával, csupán a válaszadók 3 százaléka ismerte el, azonban 1 százalékuk úgy nyilatkozott, hogy rendszeresen előfordul, hogy elektronikus kommunikációt folytat vezetés közben. A  telefonálás azonban nemcsak életveszélyes, hanem szabálysértésnek is minősül, és a kiszabott bírság akár a százötvenezer forintot is elérheti.

Baby on Board!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kutatási adatai alapján a megkérdezettek 48 százalékaa szokott gyermeket szállítani az utastérben, 24 százaléuk pedig kifejezetten gyakran. A nők és férfiak válaszait tekintve szinte nincs eltérés, hasonló számban utaznak gyermekkel. Ebből is érezhető, hogy egyre elterjedtebb az, hogy nemcsak az anyukák, hanem az apukák is autóval viszik csemetéiket az iskolába, edzésre vagy egyéb programokra. Korosztályt tekintve a legtöbb esetben a 17 és 39 év közöttiek utaznak gyermekkel az autójukban és jellemzően az ország nyugati részén.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 13:25
Egy prágai székhelyű putyinista propagandaoldal kifejezetten arra a célra jött létre, hogy az Európa...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm