9 °C Budapest

Razziáznak a rendőrök kedden és szerdán

Pénzcentrum
2012. március 12. 18:32

Fokozottan ellenőrzi a rendőrség a biztonsági övek és a gyerekülések használatát a következő napokban, egy európai közlekedésbiztonsági kampány keretében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A keddi és szerdai akció során alapvetően a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatát ellenőrzi a hatóság.

A biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszer használatának elterjedtsége hazánkban - a növekvő tendencia ellenére - még mindig alacsony, melyet a jövőben a jelenlegi szintről legalább az európai átlagra, azaz 90% körülire szükséges emelni.

Közúti baleset esetén a sérülések - és ezen belül is különösen a halálos eredmény - elkerülésében a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten nagy. Kutatások azt mutatják, hogy a biztonsági öv használatának elmulasztása jelentősen növeli a halálos tragédiák, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésének kockázatát. Életek ezreit lehetne megmenteni európai szinten, ha mindenki használná a biztonsági övet - tájékoztat az ORFK.

Hasonló témákról is szó esik a Portfolio.hu március 29-ei Biztosítási Konferencia 2012 című rendezvényén. Jelentkezzen Ön is az eseményre ITT!

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?