36 °C Budapest

Ha csak a közelbe utazol, erre akkor is figyelj!

Pénzcentrum
2010. július 9. 11:32

Kevesebben, rövidebb időre és közelebbi tájakra utaznak a magyarok, utasbiztosításukat pedig leginkább az interneten keresztül kötik meg, derül ki az AllianzDirect tapasztalataiból. Utóbbi oka leginkább az egyszerű szerződéskötési folyamatban, a kényelemben és a jelentős kedvezményekben keresendő.

A szabadságolások és a nyaralások megkezdődtek, így az utasbiztosítások is egyre aktuálisabbá váltak. "Tapasztalataink azt mutatják, hogy az utazások megszervezésének egyik fő eszköze az internet: az ügyfelek leginkább itt keresnek információt és több mint a fele online foglalja le szállását, utazását" - állítja Dunai Zsolt, az AllianzDirect vezetője. Hozzáteszi, hogy az eddigi tapasztalataik alapján kevesebb magyar utazik külföldre, és ők is rövidebb időtartamra. Emellett az is megfigyelhető, hogy az úticélok között egyre népszerűbbek a közelebbiek.

Ezzel párhuzamosan az online megkötött utasbiztosítások száma is évről évre növekszik, a www.AllianzDirect.hu oldalon megkötött biztosítások száma a tavalyi 2009. május, júniusi időszakban regisztrált 700 szerződéskötés több mint duplájára emelkedett 2010 ugyanezen hónapjaira vetítve. Az online köthető biztosítások térhódításának oka, hogy egyszerűen, 100 százalékosan online módon, gyorsan néhány perc alatt, akár az utazás napján is megköthető. Túl azon, hogy nem szükséges regisztrálni, nem kell faxolni, az ügyfél fizethet bankkártyával és az utazási kötvényt azonnal e-mailen keresztül megkapja. "Az Allianz évről évre csökkenti az interneten kötött utasbiztosítás díját, a két évvel ezelőtti díjakhoz képest tavaly már 10 százalékkal, idén pedig 20 százalékkal kevesebbet kell fizetni a biztonságunkért, ami az idei évben még tovább növelheti az online kötések arányát a szegmensben." - teszi hozzá Dunai Zsolt.

Az utazási szezon beindulásával, a megfelelő biztosítás megkötésén túl érdemes pár fontos dologgal tisztában lenni. Sokan extrém sportokat űznek a nyár beköszöntével, például jetski, rafting, bungee jumping, búvárkodás. Ez esetben a "hagyományos" biztosítási védelmen túl érdemes a legnépszerűbb extrém sportok gyakorlása során elszenvedett balesetekre is biztosítást kötni, az Allianznál az Extrém Sportok biztosítási csomag három szintje áll az érdeklődők rendelkezésére. Bár a biztosítással sokkal nagyobb biztonságban érezheti magát az utazó, a legfőbb cél, hogy az utazás élmény legyen az egész családnak, ezért érdemes saját és útitársaink egészségére is odafigyelnünk. Első sorban az étkezésre és vízfogyasztásra, kézmosás alapvető szabályaira figyeljünk, illetve ne feledkezzünk meg az úti patika összeállításáról és a napsugárzás elleni védelemről sem.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. június 29. 09:59
A magyar jegybank elég határozottan lépett kedden, és üzenetet küldött a piac szereplőknek, hogy nem...
MEDIA1  |  2022. június 28. 17:38
A negyvenes éveiben lévő kameramant többek között két gyermeke is gyászolja.
MNB Intézet  |  2022. június 28. 10:22
Despite a broad consensus on phasing out fossil fuels, some people still hesitate about the actual e...
Kiszámoló  |  2022. június 27. 13:56
Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy ho...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?