-2 °C Budapest

Ha csak a közelbe utazol, erre akkor is figyelj!

Pénzcentrum
2010. július 9. 11:32

Kevesebben, rövidebb időre és közelebbi tájakra utaznak a magyarok, utasbiztosításukat pedig leginkább az interneten keresztül kötik meg, derül ki az AllianzDirect tapasztalataiból. Utóbbi oka leginkább az egyszerű szerződéskötési folyamatban, a kényelemben és a jelentős kedvezményekben keresendő.

A szabadságolások és a nyaralások megkezdődtek, így az utasbiztosítások is egyre aktuálisabbá váltak. "Tapasztalataink azt mutatják, hogy az utazások megszervezésének egyik fő eszköze az internet: az ügyfelek leginkább itt keresnek információt és több mint a fele online foglalja le szállását, utazását" - állítja Dunai Zsolt, az AllianzDirect vezetője. Hozzáteszi, hogy az eddigi tapasztalataik alapján kevesebb magyar utazik külföldre, és ők is rövidebb időtartamra. Emellett az is megfigyelhető, hogy az úticélok között egyre népszerűbbek a közelebbiek.

Ezzel párhuzamosan az online megkötött utasbiztosítások száma is évről évre növekszik, a www.AllianzDirect.hu oldalon megkötött biztosítások száma a tavalyi 2009. május, júniusi időszakban regisztrált 700 szerződéskötés több mint duplájára emelkedett 2010 ugyanezen hónapjaira vetítve. Az online köthető biztosítások térhódításának oka, hogy egyszerűen, 100 százalékosan online módon, gyorsan néhány perc alatt, akár az utazás napján is megköthető. Túl azon, hogy nem szükséges regisztrálni, nem kell faxolni, az ügyfél fizethet bankkártyával és az utazási kötvényt azonnal e-mailen keresztül megkapja. "Az Allianz évről évre csökkenti az interneten kötött utasbiztosítás díját, a két évvel ezelőtti díjakhoz képest tavaly már 10 százalékkal, idén pedig 20 százalékkal kevesebbet kell fizetni a biztonságunkért, ami az idei évben még tovább növelheti az online kötések arányát a szegmensben." - teszi hozzá Dunai Zsolt.

Az utazási szezon beindulásával, a megfelelő biztosítás megkötésén túl érdemes pár fontos dologgal tisztában lenni. Sokan extrém sportokat űznek a nyár beköszöntével, például jetski, rafting, bungee jumping, búvárkodás. Ez esetben a "hagyományos" biztosítási védelmen túl érdemes a legnépszerűbb extrém sportok gyakorlása során elszenvedett balesetekre is biztosítást kötni, az Allianznál az Extrém Sportok biztosítási csomag három szintje áll az érdeklődők rendelkezésére. Bár a biztosítással sokkal nagyobb biztonságban érezheti magát az utazó, a legfőbb cél, hogy az utazás élmény legyen az egész családnak, ezért érdemes saját és útitársaink egészségére is odafigyelnünk. Első sorban az étkezésre és vízfogyasztásra, kézmosás alapvető szabályaira figyeljünk, illetve ne feledkezzünk meg az úti patika összeállításáról és a napsugárzás elleni védelemről sem.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2023. december 2. 18:51
Nem vettem és nem adtam el semmit. Van egy nyitott vételi megbízásom Altriára 39 dolláron, várom, ho...
MEDIA1  |  2023. december 2. 11:42
A meggyanúsított Kiss Dénes rágalmazási pert indít Parászka Boróka újságíró ellen.
Bankmonitor  |  2023. december 2. 09:00
Az OTP Bank által közzétett kutatás alapján a magyarok számára fontos az öngondoskodás, különösen a...
Holdblog  |  2023. december 2. 07:01
A héten elstartolt az első olyan légi járat, ami használt sütőolajból és más biomasszából, szemétből...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem