2 °C Budapest

Hamarosan zárul a kiskapu - mit tehetnek a britek?

Pénzcentrum
2008. május 16. 11:00

Sir Paul McCartney biztosan nem örült annak, hogy környezetbarát Lexus márkájú autóját végül repülőn szállították Japánból az Egyesült Királyságba, ugyanis a 11 ezer kilométeres út jelentős széndioxid-kibocsátással járt. Az eset egyébként hasonlit a brit biztosítók számára kevésbé üdvös taktikára, melynek segítségével a fiatal vezetők spórolhatnak biztosítási díjaikon.

McCartney eredetileg hajóúton szerette volna hazaszállítani az ajándékba kapott autót, ugyanis az mindössze 397 kilogramm széndikoxid kibocsátásával járt volna. Mindez nem így történt, ráadásul a repülőút több mint 40 tonnányi károsanyag kibocsátást eredményezett. Ez pedig azt jelenti, hogy a környezetbarát, zöld és tiszta technológiák alkalmazására vonatkozó szabályokat semmibe vették, hasonlóan ahhoz, ahogy a brit vezetők nagy része megkerüli az autóbiztosítási szabályokat.

A brit fiatalok nagy része ugyanis nem köt külön biztosítást, hanem a szülők szerződésében kerül megnevezésre. Mindez még nem szabálytalan, hiszen a szigetországban erre lehetőség van, az azonban már nem helyes, hogy a fiatal lesz az autó fő vezetője, használója. A kötvényben pedig ezt a pozíciót a szülők kapják meg, s az általuk jelentett kockázatok alapján kalkulálják ki a biztosítási díjakat, amelyek így jóval alacsonyabbak.

Egyes kutatások szerint a friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalok 45 százalékának biztosítása a szülei szerződésében szerepel, így a biztosító társaságok számára egyre fontosabb, hogy leszámoljanak ezzel a takitkával. Mindezt úgy teszik, hogy amennyiben fény derül egy ilyen csalásra, a biztosított kárigényének kifizetéseit megtagadhatják, sőt a csalás 6 büntetőpontba is kerülhet.

Szakértők javaslata szerint a fiataloknak nem kell kétségbe esniük a drága biztosítás miatt, ugyanis spórolhatnak, ha ők lesznek a fő vezetők, de megnevezett sofőrként a szerződésben szerepel még más, idősebb, alacsonyabb kockázatot jelentő vezető is.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm