Megjelent az első direktbiztosító - Díjesés várható?

Pénzcentrum
2007. október 1. 12:51

Valóra váltak azok a piaci pletykák, amelyek szerint a Generali új biztosítót alapít. A cég mai sajtótájékoztatóján bejelentette a Genertel direktbiztosító indulását. A cég "már csak" a tevékenység engedélyezésére vár, de abban biztosak, hogy a hamarosan induló KGFB kampányban már teljes erőbedobással részt tudnak venni. Az új cég interneten és telefonon keresztül kíván a non-life szektor domináns szereplőjévé válni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az 1,7 milliárd forintos jegyzettőkével és mintegy 30 munkatárssal alakuló, 100 %-os Generali tulajdonú társaság ebben az évben a KGFB piacra kíván betörni. Előzetes számításaik szerint az átszerződők. Illetve új szerződők 10 százalékát kívánják, megszerezi. Ez konzervatív becslések alapján is 50 ezer ügyfél.

Jövőre termékpaletta szélesedi lakossági vagyon, baleset és utasbiztosításokkal is.

Az ügyfélszerzéshez felhasználja a Genertel a nagy online alkuszokat és egyéb stratégiai partnereket, valamint erős kampányban kezd a brand építés miatt.

A direkt biztosító hazai megjelenése (és várhatóan a sor folytatódni fog a Allianz bejelentésével) várhatóan a díjak (főként a közvetítői díjak) csökkenni fognak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?