-2 °C Budapest

Cascot két hétre? Semmi sem lehetetlen...

Pénzcentrum
2007. augusztus 13. 07:55

A piaci statisztikák azt mutatják, hogy ma Magyarországon minden tíz autóból mindössze három rendelkezik casco biztosítással. A mintegy kétmillió, casco-fedezet nélkül közlekedő autó tulajdonosainak jelentős része anyagi okokból nem fedezi az autójához kapcsolódó kockázatokat. Arra azonban nekik is lehetőségük van, hogy rövidebb külföldi utazás idejére autójukat biztonságban tudhassák.

Miközben mind több biztosító igyekszik egyedi konstrukciókkal, egyéni kiegészítő biztosításokkal megnyerni az autótulajdonosokat, hogy casco biztosításaikat náluk kössék meg, alapvetően továbbra is a családok jövedelmi helyzete jelenti a casco további terjedésének legnagyobb korlátját.

Fentiek miatt a teljes körű casco mellett népszerűek a részleges casco-biztosítások is: ezek egy része csak törés károk esetén térít, létezik lopásbiztosítás, illetve olyan casco is, amely csak műszaki- és gazdasági totálkár esetén nyújt fedezetet. Kifejezetten az idősebb gépjárművek tulajdonosai számára ma már csökkentett szolgáltatású casco biztosítás is köthető, melynek lényege, hogy miközben lopás- és totálkár esetén a teljes körű casconak megfelelően térít, javíttatás esetén a munkadíjra egy meghatározott összeget térít, miközben az alkatrészek új árának csak adott százalékára nyújt fedezetet.

Ugyanakkor nem csupán a kár jellege szerint lehet csökkenteni a casco hatályát - és így a díját is -, hanem lehetőség van rövid időszakokra kötni teljes körű casco biztosítást is. "Mindennek leginkább rövidebb külföldi utazások esetében van jelentősége, amikor az autós legalább a számára ismeretlen helyen, hosszú autóút alatt bekövetkező káreseményeket szeretné biztosítani a nyugodt nyaralás érdekében." - hangsúlyozza Buczolich Antónia, a CLB Biztosítási Alkusz ügyvezető igazgatója.

Határozott idejű casco biztosítások körülbelül egy és két hetes, illetve egy hónapos időtartamra is köthetők. A határozott idejű casco feltételei szinte mindenben megegyeznek a teljes körű cascoéval, díja - amelyet az éves casco-díj mértékéhez rögzítenek -túlszárnyalja ugyan az éves díj időarányos mértékét (egy hétre körülbelül négyszeres, egy hónapra vetítve két-háromszoros a mértéke), ugyanakkor kedvező megoldás mindazoknak, akik nem kívánnak, vagy nem tudnak egész évre szóló biztosítási fedezetet autójukra.


CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.

A CLB 14 éve jelent meg a gépjármű-biztosítási piacon. Napjainkban a társaság már 140 ezer élő biztosítási szerződést kezel, melyek összességében éves szinten 8 milliárd forintos feletti biztosítási díjbevételt eredményeznek. A társaság hat éve fejleszti és használja saját munkájához azt a komplex biztosítási adatbázist, melynek egy része ma már az Interneten mindenki számára hozzáférhető.

A CLB mára a lakosságot érintő valamennyi biztosítási ágazatban képes on-line megoldásokat nyújtani. 2004. novembere óta elérhetőek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások és cascok, 2006. február óta találhatóak meg a lakás- és utasbiztosítások, a tavalyi év közepétől mind a négy termék önálló, tematikus oldalon keresztül elérhető. Ezekhez csatlakozott 2007 júniusától - Magyarországon elsőként - az életbiztosítások megkötésének lehetősége is.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 7. 15:55
A producer-showman vitába szállt Gulyás Márton műsorvezetővel arról, hogy a TV2 a Fidesz televíziója...
Kiszámoló  |  2022. december 7. 10:54
Nem akartam írni róla, de annyian kértétek, hát írok egy keveset Matolcsy jegybankelnök beszédéről,...
Bankmonitor  |  2022. december 7. 10:41
Emelkedik a rövid futamidejű lakossági állampapírok kamata. Egy-két éves futamidőre már évi 9-9,5 sz...
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19