14 °C Budapest

Cascot két hétre? Semmi sem lehetetlen...

Pénzcentrum
2007. augusztus 13. 07:55

A piaci statisztikák azt mutatják, hogy ma Magyarországon minden tíz autóból mindössze három rendelkezik casco biztosítással. A mintegy kétmillió, casco-fedezet nélkül közlekedő autó tulajdonosainak jelentős része anyagi okokból nem fedezi az autójához kapcsolódó kockázatokat. Arra azonban nekik is lehetőségük van, hogy rövidebb külföldi utazás idejére autójukat biztonságban tudhassák.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Miközben mind több biztosító igyekszik egyedi konstrukciókkal, egyéni kiegészítő biztosításokkal megnyerni az autótulajdonosokat, hogy casco biztosításaikat náluk kössék meg, alapvetően továbbra is a családok jövedelmi helyzete jelenti a casco további terjedésének legnagyobb korlátját.

Fentiek miatt a teljes körű casco mellett népszerűek a részleges casco-biztosítások is: ezek egy része csak törés károk esetén térít, létezik lopásbiztosítás, illetve olyan casco is, amely csak műszaki- és gazdasági totálkár esetén nyújt fedezetet. Kifejezetten az idősebb gépjárművek tulajdonosai számára ma már csökkentett szolgáltatású casco biztosítás is köthető, melynek lényege, hogy miközben lopás- és totálkár esetén a teljes körű casconak megfelelően térít, javíttatás esetén a munkadíjra egy meghatározott összeget térít, miközben az alkatrészek új árának csak adott százalékára nyújt fedezetet.

Ugyanakkor nem csupán a kár jellege szerint lehet csökkenteni a casco hatályát - és így a díját is -, hanem lehetőség van rövid időszakokra kötni teljes körű casco biztosítást is. "Mindennek leginkább rövidebb külföldi utazások esetében van jelentősége, amikor az autós legalább a számára ismeretlen helyen, hosszú autóút alatt bekövetkező káreseményeket szeretné biztosítani a nyugodt nyaralás érdekében." - hangsúlyozza Buczolich Antónia, a CLB Biztosítási Alkusz ügyvezető igazgatója.

Határozott idejű casco biztosítások körülbelül egy és két hetes, illetve egy hónapos időtartamra is köthetők. A határozott idejű casco feltételei szinte mindenben megegyeznek a teljes körű cascoéval, díja - amelyet az éves casco-díj mértékéhez rögzítenek -túlszárnyalja ugyan az éves díj időarányos mértékét (egy hétre körülbelül négyszeres, egy hónapra vetítve két-háromszoros a mértéke), ugyanakkor kedvező megoldás mindazoknak, akik nem kívánnak, vagy nem tudnak egész évre szóló biztosítási fedezetet autójukra.


CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A CLB 14 éve jelent meg a gépjármű-biztosítási piacon. Napjainkban a társaság már 140 ezer élő biztosítási szerződést kezel, melyek összességében éves szinten 8 milliárd forintos feletti biztosítási díjbevételt eredményeznek. A társaság hat éve fejleszti és használja saját munkájához azt a komplex biztosítási adatbázist, melynek egy része ma már az Interneten mindenki számára hozzáférhető.

A CLB mára a lakosságot érintő valamennyi biztosítási ágazatban képes on-line megoldásokat nyújtani. 2004. novembere óta elérhetőek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások és cascok, 2006. február óta találhatóak meg a lakás- és utasbiztosítások, a tavalyi év közepétől mind a négy termék önálló, tematikus oldalon keresztül elérhető. Ezekhez csatlakozott 2007 júniusától - Magyarországon elsőként - az életbiztosítások megkötésének lehetősége is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00