16 °C Budapest

Cascot két hétre? Semmi sem lehetetlen...

Pénzcentrum
2007. augusztus 13. 07:55

A piaci statisztikák azt mutatják, hogy ma Magyarországon minden tíz autóból mindössze három rendelkezik casco biztosítással. A mintegy kétmillió, casco-fedezet nélkül közlekedő autó tulajdonosainak jelentős része anyagi okokból nem fedezi az autójához kapcsolódó kockázatokat. Arra azonban nekik is lehetőségük van, hogy rövidebb külföldi utazás idejére autójukat biztonságban tudhassák.

Miközben mind több biztosító igyekszik egyedi konstrukciókkal, egyéni kiegészítő biztosításokkal megnyerni az autótulajdonosokat, hogy casco biztosításaikat náluk kössék meg, alapvetően továbbra is a családok jövedelmi helyzete jelenti a casco további terjedésének legnagyobb korlátját.

Fentiek miatt a teljes körű casco mellett népszerűek a részleges casco-biztosítások is: ezek egy része csak törés károk esetén térít, létezik lopásbiztosítás, illetve olyan casco is, amely csak műszaki- és gazdasági totálkár esetén nyújt fedezetet. Kifejezetten az idősebb gépjárművek tulajdonosai számára ma már csökkentett szolgáltatású casco biztosítás is köthető, melynek lényege, hogy miközben lopás- és totálkár esetén a teljes körű casconak megfelelően térít, javíttatás esetén a munkadíjra egy meghatározott összeget térít, miközben az alkatrészek új árának csak adott százalékára nyújt fedezetet.

Ugyanakkor nem csupán a kár jellege szerint lehet csökkenteni a casco hatályát - és így a díját is -, hanem lehetőség van rövid időszakokra kötni teljes körű casco biztosítást is. "Mindennek leginkább rövidebb külföldi utazások esetében van jelentősége, amikor az autós legalább a számára ismeretlen helyen, hosszú autóút alatt bekövetkező káreseményeket szeretné biztosítani a nyugodt nyaralás érdekében." - hangsúlyozza Buczolich Antónia, a CLB Biztosítási Alkusz ügyvezető igazgatója.

Határozott idejű casco biztosítások körülbelül egy és két hetes, illetve egy hónapos időtartamra is köthetők. A határozott idejű casco feltételei szinte mindenben megegyeznek a teljes körű cascoéval, díja - amelyet az éves casco-díj mértékéhez rögzítenek -túlszárnyalja ugyan az éves díj időarányos mértékét (egy hétre körülbelül négyszeres, egy hónapra vetítve két-háromszoros a mértéke), ugyanakkor kedvező megoldás mindazoknak, akik nem kívánnak, vagy nem tudnak egész évre szóló biztosítási fedezetet autójukra.


CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A CLB 14 éve jelent meg a gépjármű-biztosítási piacon. Napjainkban a társaság már 140 ezer élő biztosítási szerződést kezel, melyek összességében éves szinten 8 milliárd forintos feletti biztosítási díjbevételt eredményeznek. A társaság hat éve fejleszti és használja saját munkájához azt a komplex biztosítási adatbázist, melynek egy része ma már az Interneten mindenki számára hozzáférhető.

A CLB mára a lakosságot érintő valamennyi biztosítási ágazatban képes on-line megoldásokat nyújtani. 2004. novembere óta elérhetőek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások és cascok, 2006. február óta találhatóak meg a lakás- és utasbiztosítások, a tavalyi év közepétől mind a négy termék önálló, tematikus oldalon keresztül elérhető. Ezekhez csatlakozott 2007 júniusától - Magyarországon elsőként - az életbiztosítások megkötésének lehetősége is.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem