5 °C Budapest

Veszélyben a hiteled - Megdöbbentő kulisszatitkok

Pénzcentrum
2007. június 5. 12:30

A kombinált termékek sajátosságaira és a pénzintézetek, valamint hitelközvetítők felelősségére hívta fel a figyelmet a PSZÁF, mai sajtótájékoztatóján. Lássuk tehát, milyen "veszélyek" leselkedhetnek a kecsegtető ajánlatok mögött!

A kombinált termékekről és a hitelfedezeti konstrukciókról már számtalan írásunkban megemlékeztünk. Ezeket nem árt időről-időre átismételni, különösképpen akkor, ha hitelfelvétel előtt vagy előtörlesztés előtt állunk.

Több mint hitel, több mint biztosítás...

Hiteltörlesztés: csak semmi pánik!

Azt azonban most is fontosnak tarjuk most is kiemelni, hogy az életbiztosításokkal kombinált jelzáloghitelek, attól függetlenül, hogy egy terméként értékesítik a legtöbb esetben, valójában két különálló termék és szerződés, amelyek különálló életet élnek.

Éppen ezért emlékezzünk meg azokról az esetekről, ha valaki már megkötötte a biztosítását egy hitel reményében, aztán valami nem várt esemény folytán mégsem jut a pénzhez. Ekkor a legtöbb esetben a biztosítók visszafizetik az életbiztosításba fizetett díjakat és közös megegyezéssel felbontják a szerződést, persze csak akkor, ha az ügyfél is akarja.

A másik kritikus pont lehet az előtörlesztés kérdése. Érdemes erre már a szerződés megkötése előtt gondolnunk és ennek megfelelően termékeket választanunk.

A harmadik igen fontos pont, a közvetítők jártassága és tájékoztatási hajlandósága. Igaz a törvény és különböző szabályozások, valamint rendeletek külön kitérnek a tájékoztatási kötelezettségre, azért néha az "eladási ösztönök" felülírják azokat.

Éppen ezért fontos megfelelő közvetítő kiválasztása, amely történhet korábbi tapasztalatok, illetve rokonok, barátok tapasztalatai alapján. Vagy esetleg egy versenyeztetés által, amely már hazánkban is egyszerűen elvégezhető egy honlap segítségével.

Természetesen a PSZÁF is kézséggel áll mindenki rendelkezésére, a honlapjukon elhelyeztek egy, a kombinált termékekhez kapcsolódó tájékoztatót.

Aki azonban a termékeken felbuzdulva már konkrét konstrukciókra kíváncsi, illetve pénzügyi tanácsadásra szorul, az sem marad magára. A következő honlapon állnak rendelkezésére a szakemberek:

www.pomo.hu

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 9. 12:17
Bill Miller nemzedéke kiemelkedő alapkezelője volt. Zászlóshajó alapja, a Legg Mason Value Trust tiz...
MEDIA1  |  2022. december 9. 11:17
Egy álláskereső portálon keres teljes munkaidőre újságíró-hírkesztőt az Indamedia legnagyobb lapja,...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?