21 °C Budapest

Egy misztikus termék a piacon - Mielőtt belesétálsz...

Pénzcentrum
2007. május 24. 14:00

A jogvédelmi biztosítás misztikus fogalom szinte mindenki fejében. Míg tőlünk nyugatra szinte minden állampolgár rendelkezik efféle konstrukcióval, nálunk az ügyfelek száma egyelőre elenyésző. Miről is szól a termék valójában és kiknek lehet rá szüksége? Erről kérdeztük Tarsoly Norbertet, a DAS jogvédelmi biztosító marketing vezetőjét.


Pénzcentrum:
Kinek érdemes jogvédelmi biztosítást kötni?

A válasz egyszerű: mindenkinek. Életünket jogszabályok, törvények szabályozzák. Annak valószínűsége, hogy egy jogvitában - felperesként, vagy alperesként - meg kell jelennünk, statisztikailag tekintve viszonylag magas, hiszen, mint munkavállaló, bérlő, bérbeadó, vásárló, vagy egyszerűen közlekedésben résztvevő, számos olyan szituációba kerülhetünk, amelynek rendezése jogi úton lehetséges. Ez a kockázatos procedúra rövid idő alatt nagyon sok pénzbe kerülhet.

Ilyenkor az ember két lehetőség közül választhat: eltekint jogainak érvényesítésétől, vagy rengeteg pénzt rááldozva, fáradságot és idegeskedést felvállalva különösebb jogi ismeret hiányában megpróbálja érvényesíteni jogait. A D.A.S. jogvédelmi biztosításai azonban egy harmadik alternatívát kínálnak, hiszen a biztosítottnak nem kell anyagi, vagy egyéb okból lemondani érdekeinek érvényesítéséről. A jogvédelmi biztosítás az egyén anyagi helyzetétől függetlenül esélyegyenlőséget garantál a jogi vitákban.

Pénzcentrum:Mit nyújt a jogvédelmi biztosítás, és hogyan működik a konstrukció?

A jogvédelmi biztosítás célja a biztosított jogi érdekének megóvása, lehetőség szerint szakszerű tanácsadás segítségével peren kívül, gyors, békés úton. Ha az eljárás lefolytatásához szükséges, a Biztosító megfelelő tapasztalattal rendelkező jogászt is javasolhat a biztosított képviseletére.

A D.A.S. jogvédelmi biztosításai a szerződésben meghatározottak szerint fedezik mindazokat a költségeket, amelyek a biztosított jogos követelésének érvényesítése során szükségszerűen felmerülnek (pl. ügyvédi honoráriumok, bírósági eljárással kapcsolatos költségek szakértői díjak; stb.).

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Amennyiben Társaságunk ügyfelét gondatlan bűncselekmény miatt előzetes letartóztatás, vizsgálati fogságba helyezés fenyegeti, akkor a D.A.S. kamatmentesen, a kötvényen feltüntetett biztosítási összeg kétszereséig kauciót (óvadékot) előlegez meg helyette a biztosítási szerződés feltételei szerint.

További részletek a Net Média Zrt. gondozában megjelent Biztosításmagazin 2007-ben. Egy kiadvány, amelyből szinte mindent megtudhat a hazai biztosításpiacon található konstrukciókról.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?