23 °C Budapest

Egy misztikus termék a piacon - Mielőtt belesétálsz...

Pénzcentrum
2007. május 24. 14:00

A jogvédelmi biztosítás misztikus fogalom szinte mindenki fejében. Míg tőlünk nyugatra szinte minden állampolgár rendelkezik efféle konstrukcióval, nálunk az ügyfelek száma egyelőre elenyésző. Miről is szól a termék valójában és kiknek lehet rá szüksége? Erről kérdeztük Tarsoly Norbertet, a DAS jogvédelmi biztosító marketing vezetőjét.


Pénzcentrum:
Kinek érdemes jogvédelmi biztosítást kötni?

A válasz egyszerű: mindenkinek. Életünket jogszabályok, törvények szabályozzák. Annak valószínűsége, hogy egy jogvitában - felperesként, vagy alperesként - meg kell jelennünk, statisztikailag tekintve viszonylag magas, hiszen, mint munkavállaló, bérlő, bérbeadó, vásárló, vagy egyszerűen közlekedésben résztvevő, számos olyan szituációba kerülhetünk, amelynek rendezése jogi úton lehetséges. Ez a kockázatos procedúra rövid idő alatt nagyon sok pénzbe kerülhet.

Ilyenkor az ember két lehetőség közül választhat: eltekint jogainak érvényesítésétől, vagy rengeteg pénzt rááldozva, fáradságot és idegeskedést felvállalva különösebb jogi ismeret hiányában megpróbálja érvényesíteni jogait. A D.A.S. jogvédelmi biztosításai azonban egy harmadik alternatívát kínálnak, hiszen a biztosítottnak nem kell anyagi, vagy egyéb okból lemondani érdekeinek érvényesítéséről. A jogvédelmi biztosítás az egyén anyagi helyzetétől függetlenül esélyegyenlőséget garantál a jogi vitákban.

Pénzcentrum:Mit nyújt a jogvédelmi biztosítás, és hogyan működik a konstrukció?

A jogvédelmi biztosítás célja a biztosított jogi érdekének megóvása, lehetőség szerint szakszerű tanácsadás segítségével peren kívül, gyors, békés úton. Ha az eljárás lefolytatásához szükséges, a Biztosító megfelelő tapasztalattal rendelkező jogászt is javasolhat a biztosított képviseletére.

A D.A.S. jogvédelmi biztosításai a szerződésben meghatározottak szerint fedezik mindazokat a költségeket, amelyek a biztosított jogos követelésének érvényesítése során szükségszerűen felmerülnek (pl. ügyvédi honoráriumok, bírósági eljárással kapcsolatos költségek szakértői díjak; stb.).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Amennyiben Társaságunk ügyfelét gondatlan bűncselekmény miatt előzetes letartóztatás, vizsgálati fogságba helyezés fenyegeti, akkor a D.A.S. kamatmentesen, a kötvényen feltüntetett biztosítási összeg kétszereséig kauciót (óvadékot) előlegez meg helyette a biztosítási szerződés feltételei szerint.

További részletek a Net Média Zrt. gondozában megjelent Biztosításmagazin 2007-ben. Egy kiadvány, amelyből szinte mindent megtudhat a hazai biztosításpiacon található konstrukciókról.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 23. 15:33
A bíróság szerint megsértette Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter jó hírnév védelméh...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Holdblog  |  2022. május 23. 12:12
Az orosz-ukrán háború nyomán fellépő nyugati szankciók hatására rövid távon jelentősen romlottak az...
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?